Η δήλωση παραίτησης στο Δ.Σ. Σερβίων – Βελβεντού του αντιδημάρχου Νίκου Λαζαριώτη από την αρμοδιότητα του Βελβεντού

Κύριε Δήμαρχε,

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας σαν δημοτική αρχή από 01/01/2011 έδειξες εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και με όρισες αντιδήμαρχο προγραμματισμού και ανάπτυξης με επι πλέον αρμοδιότητα την Δημοτική Ενότητα Βελβεντού αφού η μη συμμετοχή στις εκλογές άφηνε ένα κενό στην εκπροσώπηση του πρώην Δήμου Βελβεντού στο Δημοτικό Συμβούλιο του ενιαίου πλέον Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

Στο διάστημα των δέκα μηνών της θητείας μου ανάμεσα στις άλλες υποχρεώσεις συνολικά του Δήμου κάτω από «ειδικές» συνθήκες προσπάθησα σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο το προσωπικό που υπηρετεί στο Βελβεντό και λίγους κατοίκους, να ανταποκριθώ όσο καλύτερα ήταν δυνατό. Γνωρίζοντας τη στάση της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε «δικούς» της ανθρώπους που προσέφεραν πολλά αλλά συμβαίνει να έχουν διαφορετική άποψη για τον Καλλικράτη δεν είχα ψευδαισθήσεις.

Παρά το άσχημο κλίμα είχα και έχω τη διάθεση να βοηθήσω στην λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, όμως κάποια γεγονότα και συμπεριφορές με αναγκάζουν να αναθεωρήσω τη στάση μου συγκεκριμένα :

Την Παρασκευή 28/10/2011 ημέρα της Εθνικής επετείου του ΟΧΙ μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Ελευθερίου επισκεφθήκαμε το Βελβεντό για να συμμετάσχουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις εκπροσωπώντας τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού στο Βελβεντό.

Μετά τη δοξολογία και την εκφώνηση του πανηγυρικού από την καθηγήτρια  κ. Βλάχου Βαίτσα , στην αντίληψη της οποίας δεν έγινε ή δεν της επετράπη, να γίνει γνωστή η παρουσία μας, κατευθυνθήκαμε προς το ηρώο πεσόντων για την τελετή κατάθεσης στεφάνων.

Σε απόσταση περί τα 100 μέτρα απο το μνημείο και σε ένα στένωμα της οδού ΖΗΣΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ παρατάχθηκαν μπροστά μας περί τα 15 άτομα με σχηματισμό αλυσίδας και μας δήλωσαν ότι δεν θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε  προς το μνημείο . Οι λόγοι που επικαλέστηκαν ήταν ό,τι υλοποιούν απόφαση της γενικής συνέλευσης του Βελβεντού που εκφράζει το 98% της τοπικής κοινωνίας, ο,τι αφού δεν ψηφιστήκαμε δεν δικαιούμαστε να καταθέσουμε στεφάνι, ο,τι δεν έχουμε καμιά αρμοδιότητα στο Βελβεντό, να μην ξαναπατήσουμε  και άλλα πολλά .

Καθηλωθήκαμε στο συγκεκριμένο σημείο για πάνω απο 20 λεπτά της ώρας και προσπαθούσαμε να συνδιαλεγούμε αλλά μάταια. Στο διάστημα αυτό ακούγαμε διάφορα υβριστικά και απαξιωτικά ακόμη και απειλητικά για τη Δημοτική Αρχή. Σε προσπάθεια μας να διασπάσουμε τον κλοιό μας απώθησαν και μας δήλωσαν να μην τολμήσουμε να παραστούμε ούτε στη παρέλαση. Αξίζει να αναφέρουμε για την ιστορία ότι κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού μας πέρασε από διάδρομο που ανοίχτηκε επιδεικτικά ο πρώην Δήμαρχος Βελβεντού ο οποίος δεν είδε, δεν άκουσε και φυσικά δεν είπε τίποτα.

Στο χώρο του μνημείου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί  κάτοικοι αλλά κανείς δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για όσα συνέβαιναν σε απόσταση λίγων μέτρων. Ο τρόπος που αντιμετωπιστήκαμε δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό την παθητική στάση της κοινωνίας παρά τα αντίθετα μηνύματα που εκπέμπουν πολλοί κάτοικοι.

Τελικά δώσαμε την άδεια στην τελετάρχη δημοτική αστυνόμο κ Καραδήμα να ξεκινήσει η τελετή χωρίς την παρουσία μας.

 

Κύριε  Δήμαρχε,

 

Εάν η συγκεκριμένη ενέργεια γινόταν από κάποιους θερμοκέφαλους νεολαίους δεν θα υπήρχε πρόβλημα όμως  επί κεφαλής της ομάδας κρούσης ήταν εκπρόσωποι μαζικών φορέων όπως :

Ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού κ. Ζορμπάς Ιωάννης.

Ο αποσπασμένος στο Κέντρο  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης δάσκαλος κ. Νικόλαος Τσιουκαρδάνης.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Κοσμάς Δημήτριος

Ένας νεολαίος, γνωστός από παλαιότερα τελεσίγραφα, ο κ Βαρσαμόπουλος Δημήτριος.

Είναι προφανές ότι με τα συγκεκριμένα άτομα δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συνεργασία για οποιοδήποτε θέμα του Βελβεντού. Επί πλέον έχω και  ηθικό πρόβλημα με τη στάση και την ωφελιμιστική συμπεριφορά τους γιατί :

Ο πρόεδρος  του συνεταιρισμού ΔΗΜΗΤΡΑ όταν, μετά από ενέργειες του δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού, προέκυψε συνάντηση στο Υπουργείο Γεωργίας  πρόθυμα συμμετείχε  χωρίς να θέτει πρόβλημα Καλλικρατικού Δήμου ή αναγνώρισης του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής.

Ο πρόεδρος του Μορφωτικού, που καλά κάνει και διεκδικεί χρηματοδότηση για τη λειτουργία του Ομίλου και του Πνευματικού Κέντρου,  δεν ενοχλήθηκε από το νέο Δήμο όταν επισκέφθηκε εμένα προσωπικά αλλά και τον Δήμαρχο στο γραφείο του για να διεκδικήσει χρηματοδότηση. Το άκρον άωτο έσπευσε ασθμαίνοντας και  παράταξε  τα στήθη του στην είσοδο του πνευματικού κέντρου για να αποτρέψει την είσοδό μας για τη μικρή δεξίωση που γίνεται στο τέλος των εκδηλώσεων.

Ο κ Τσιουκαρδάνης είναι μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του ΚΠΕ, στη λειτουργία του οποίου παρεμπιπτόντως συμβάλλει  και θα συμβάλει  σε μεγαλύτερο βαθμό ο Δήμος. Στη διαχειριστική επιτροπή συμμετέχουμε  απο την πλευρά του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Ελευθερίου και εγώ σαν αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Όπως γίνεται κατανοητό οι επί κεφαλής εκφράζουν άμεσα  μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας και έμμεσα μεγαλύτερο αν κρίνουμε από τη συνολική στάση.

Με αυτά τα δεδομένα κύριε  Δήμαρχε έστω και καθυστερημένα και κάτω από αυτές τις συνθήκες αναγνωρίζοντας την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του Βελβεντού και σεβόμενος την επιθυμία τους να μην «ξαναπατήσω» στο Βελβεντό παρακαλώ να με απαλλάξετε από τις επί πλέον αρμοδιότητες για το Βελβεντό.

Επιθυμώ να συνεχίσω να έχω την ευθύνη για τις Τοπικές Κοινότητες Παλαιογρατσάνου, Καταφυγίου, Αγίας Κυριακής και Πολυφύτου με τους κατοίκους και εκπροσώπους των οποίων σαν δημοτική αρχή αλλά και προσωπικά έχω άριστη συνεργασία.

Πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου και του Βελβεντού δεν θα υπάρξει. Οι κάτοικοι για οποιοδήποτε αίτημα μπορούν να απευθύνονται στην πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, στις υπηρεσίες  του Δήμου και στους αντίστοιχους αντιδημάρχους.

Η απαλλαγή μου μακάρι να βοηθήσει στον αγώνα των κατοίκων του Βελβεντού για τον οποίο εύχομαι σύντομη ευόδωση. Πολύ φοβάμαι όμως ότι κάποιοι εξώθησαν και «ανέβασαν στα κεραμίδια» μια ιστορική κοινωνία και ταυτόχρονα φρόντισαν να πάρουν τη σκάλα κατάβασης.

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνεις στο πρόσωπό μου και θέλω να διαβεβαιώσω  ότι η απαλλαγή από μια αρμοδιότητα, εκ των πραγμάτων, περιττή πλέον, θα απελευθερώσει πολύτιμο χρόνο για να ασχοληθώ δημιουργικά με όλο τον υπόλοιπο Δήμο και τους συνδημότες με τους οποίους έχουμε αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό.

 

Σέρβια 31/10/2011

 

ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

 

6 comments for “Η δήλωση παραίτησης στο Δ.Σ. Σερβίων – Βελβεντού του αντιδημάρχου Νίκου Λαζαριώτη από την αρμοδιότητα του Βελβεντού

 1. NIKOS
  1 Νοεμβρίου 2011 at 17:29

  Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων Βελβεντού κ. Ελευθερίου, ζήτησε να ενημερωθεί το σώμα του συμβουλίου για τα άρθρα που έχει γράψει

  ο Σπύρος Κουταβάς στο vetonews, που όπως δήλωσε »στάζουν δηλητήριο» για τον δήμαρχο. Μάλιστα σημείωσε ότι θέτει το θέμα ενώπιον τους προκειμένου να το συζητήσουν στο δημοτικό συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση του, όπως είπε «για να δούμε τι θα κάνουμε».

  Δηλαδή τι θα κάνουν; Θα πάρουν απόφαση να μαλώσουν το δημοσιογράφο; Θα τον θέσουν σε επιτροπεία; Η θα ζητήσουν να προβεί σε δηλώσεις αναγνώρισης η όχι της δημοτικής αρχής. Εάν και θα περιμένουμε με υπομονή την επόμενη συνεδρίαση για να δούμε τι έχει κατά νού ο »δραστήριος» πρόεδρος, όμως διακρίνουμε την ανάγκη ορισμένων να δημιουργούν φαντάσματα.

  Κάποιο σχόλιο κ. Πλιάτσιο;

  • 1 Νοεμβρίου 2011 at 17:39

   Φυσικα. Ηδη μιλησα με το Σπυρο. Αλλα μη θελεις να ασχολουμαστε μαζι σας την ωρα που γινεται ο χαμος. Δεν ειστε και το επικεντρο του κοσμου, οπως νομιζεις.

  • 1 Νοεμβρίου 2011 at 17:40

   Ενα πρωτο σχολιο: Απλα απαραδεκτος. Θα εχει και συνεχεια.

 2. NIKOS
  1 Νοεμβρίου 2011 at 17:49

  Ευχαριστώ για το δεύτερο σχόλιο. Οσο για το πρώτο….»συ είπας»… αλλά εκτός θέματος.

 3. ο απορών
  1 Νοεμβρίου 2011 at 23:13

  Πόσα σχόλια να κάνει κανείς, εν μέσω χειμαζόμενης πολιτικά Ελλάδος;;;
  να το κάνω εγώ;
  Είστε για τα πανηγύρια, θα έλεγα, αλλά μου φαίνεται ότι και εκεί ΜΟΝΟΙ σας θα παίζετε.
  Κρίμα.
  Το έχω ξαναγράψει – οχι πως θα ακουγόμουν δηλαδή, γαιτί έχετε στόμα αλλά μάτια, αυτιά και μυαλό δυστυχώς ΟΧΙ.
  Να το πω σκληρά, όπως ακριβώς συμπεριφερθήκατε σε εκπροσώπους ενός θεσμοθετημένου Δήμου.
  Με αυτά και με αυτά, έχετε καταστρέψει την δική σας, πρωτίστως, ποιότητα ζωής μόνο και μόνο για να «τα λέτε» στους υπεύθυνους του Δήμου.
  Κρίμα. Προβλέπω εμφύλιο και θύμα να είναι ΜΟΝΟ το Βελβενδό…
  Ισως, λεω ίσως, θα ήταν καλύτερο για λίγο διάστημα να πάψετε να ασχολείσθε με δημοσιεύσεις και άλλες φωνασκίες..
  Να γυρίσετε λίγο στην κοινωνία σας και να μιλήσετε με αυτή. Χωρίς φόβο, προκαταλήψεις και φανατισμούς. Φοβάμαι όμως ότι δεν θα μπορέσετε να το κάνετε…
  Είστε εγκλωβισμενοι, εσείς οι φανατικοί που δύσκολα θα αντιληφθείτε το λάθος σας…

  Εις υγείαν και καλή απομόνωση…
  Για εσάς τουλάχιστον, θα πάψω, μου φαίνεται, να έχω απορίες…
  Ενεκα α-πορίας…..

 4. NIKOS
  2 Νοεμβρίου 2011 at 00:27

  Εντάξει Χρήστο (Ε)!! Μη χάνεις την ψυχραιμία σου..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.