Οι δημοσιογράφοι της Δυτικής Μακεδονίας καταδικάζουν τις δικαστικές διώξεις κατά του Τύπου

Η βιομηχανία αγωγών κατά λειτουργών του τύπου με σκοπό την φίμωση τους, εξαπλώνεται με μορφή επιδημίας και στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Οι δημοσιογράφοι της Δυτικής Μακεδονίας, παρακολουθούν με ανησυχία και προβληματισμό την επίθεση, που δέχονται ενάντια στην εγκυρότητα, την αποκαλυπτικότητα και τον πλουραλισμό της δημοσιογραφικής τους λειτουργίας. Έτσι στο στόχαστρο, έχουν μπει το τελευταίο διάστημα συνάδελφοι, που προσπαθούν να επιτελέσουν με την μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα και εγκυρότητα το λειτούργημα τους, που δεν είναι άλλο από εκείνο της ενημέρωσης των κατοίκων.

Οι αγωγές κατά δημοσιογράφων εξαιτίας αποκαλύψεων τους (όταν μάλιστα αυτές επιβεβαιώνονται) – είναι αδικαιολόγητες – και έρχονται να επιβεβαιώσουν, ότι σε μικρότερες κοινωνίες, όπως αυτές της Δυτικής Μακεδονίας, καταπατάται η Ελευθερία της έκφρασης δια του Τύπου. Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να ευθύνεται ο Τύπος (ηλεκτρονικός και έντυπος) και οι Δημοσιογράφοι για την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων και της κοινωνίας. Ο ρόλος τους, αφορά μόνο στο λειτούργημα της ενημέρωσης των πολιτών και στον έλεγχο της εξουσίας.

Η ηθική βλάβη, την οποία μπορεί να επικαλεστεί κάθε οικονομικός και πολιτικός παράγοντας, κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση,  βάση του Ν .1178 /81 «Περί αστικής ευθύνης του τύπου», όταν εμπεριέχει άλλα κίνητρα, τότε αποτελεί ανάχωμα στην ελευθερία έκφρασης. Θεωρητικά το σύνολο του πληθυσμού θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα, παρακολουθούμε με ανησυχία την επίκληση αυτού του νόμου, σε σειρά αγωγών εναντίον συναδέλφων δημοσιογράφων και εκδοτών, χωρίς πραγματική τεκμηρίωση.

Μια από τις τελευταίες αγωγές, αφορά και το μέλος της ΕΣΠΗΤ τον συνάδελφο Σπύρο Κουταβά, ο οποίος αποκάλυψε στοιχεία για τον τρόπο, με τον οποίο μοιράστηκε δημόσιο χρήμα σε προηγούμενες περιόδους από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Θεωρούμε πως ήταν στοιχειώδης υποχρέωση και συμβολή κάθε λειτουργού του Τύπου, στην ολόπλευρη ενημέρωση των πολιτών.

Άλλωστε, η εν λόγω αποκάλυψη επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο σε συνέντευξη Τύπου, από τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κίρκο. Παράλληλα διατάχθηκε ΕΔΕ, τα αποτελέσματα της οποίας μεταβιβάστηκαν στον εισαγγελέα, ενώ στο ίδιο θέμα αναφέρθηκαν στη συνέχεια πολλά δημοσιεύματα τοπικών και κεντρικών ΜΜΕ.

Ως εκ τούτου, η «περίεργη» αγωγή κατά του δημοσιογράφου προκαλεί εντύπωση και πολλά ερωτηματικά, καθώς η συγκεκριμένη δίωξη επιχειρεί να πλήξει την ελευθεροτυπία.

Επειδή σε μια ελεύθερη δημοκρατική κοινωνία, το μέγιστο αγαθό είναι η ελευθερία έκφρασης, και επειδή η βιομηχανία των αγωγών αποσκοπεί στη φίμωση του τοπικού Τύπου,

καταδικάζουμε

με τον πιο απερίφραστο τρόπο, τις όποιες δικαστικές ενέργειες δρομολογήθηκαν κατά συναδέλφων, από όπου και αν προέρχονται και ζητούμε την άμεση ανάκληση τους.

 

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Ρόη Βασβατέκη

Χρήστος Βήττας

Κώστας Μαυρίδης

Βάσω Ανουλίδου

Θεοδότα Τσιόπρα

Γιάννης Νεβεσκιώτης

Ρίτσα Σπυρίδου

Δημήτρης Ιατρίδης

Σάββας Σαχινίδης

Σπύρος Κουταβάς

Μαίρη Κεσκιλίδου

Τάσα Παπαντώνη

Αντώνης Μαυρίδης

Παναγιώτης Πλιάτσιος

Δημήτρης Κατσογιάννης

Κώστας Δαβάνης

Δέσποινα Αμαραντίδου

Θεόδωρος Καρυπίδης

Θωμαή Αδάμου

Σοφία Ζουζέλη

Σωκράτης Μουτίδης

Θανάσης Γεωργούλας

Βαγγέλης Χριστόδουλος

Πέτρος Βούζας

Μάκης Νασιάδης

Ζήσης Πιτσιάβας

Αποστόλης Γαϊτάνης

Πελαγία Ζερβανταρίδου (Κάμερα)

16 comments for “Οι δημοσιογράφοι της Δυτικής Μακεδονίας καταδικάζουν τις δικαστικές διώξεις κατά του Τύπου

 1. Ζήσης Βρίκος
  7 Δεκεμβρίου 2011 at 14:10

  Πολύ ενδιαφέρουσες οι παραπομπές…
  Και πάμε και λίγο παραπέρα (ίσως εκεί που κάποιοι από τους δημοσιογράφους που υπογράφουν ΔΕΝ θέλουν να πάνε…)
  Και αυτό γιατί διώξεις ΔΕΝ είναι μόνο οι αγωγές κατά δημοσιογράφων (είστε και πολλοί απ ό,τι βλέπω).

  Διώξεις και βαθύ πλήγμα στην δημοσιογραφία αποτελεί και το να κάνεις καταγγελίες κατά ενός μέσου που δραστηριοποιείται στην περιοχή σου -είτε είσαι «του χώρου» (ακόμη χειρότερο), είτε όχι- και να προσπαθείς λυσσαλέα να το φιμώσεις.
  Πολύ περισσότερο, δε, όταν δεν συντρέχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΑΙΤΙΑ Η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ..

  Τελικά εσείς οι δημοσιογράφοι θα αποφασίσετε να μιλήσετε καθαρά και ανοιχτά ΚΑΙ για τα δικά σας μετερίζια ;
  Για να δω, τώρα, εάν το κείμενο αυτό είχε τέτοιου είδους αναφορές, αν θα το υπέγραφαν έστω οι μισοί..

  ΥΓ. Θα δούμε ποτέ το ΕΣΡ να ασχολείται και με παράνομες βραδινές εκπομπές σε τοπικά κανάλια που κλέβουν τον κόσμο;

 2. Έλενα Πολυχρονίδου
  7 Δεκεμβρίου 2011 at 14:54

  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΥΓ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΕΣΡ ΗΔΗ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΙΕΚΟΠΗΚΑΝ
  http://www.esr.gr/arxeion-xml/pages/esr/esrSite/file-get?arx-files-disposition=attachment&arx-files-entry-id=60bda6c0e50e1e7c83571826e98263e5

  ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΟΜΩΣ, TOP CHANNEL KAI VETO ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΣΥΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ. ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ;;; ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣΡ ΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ‘Η ΟΧΙ

 3. 7 Δεκεμβρίου 2011 at 15:57

  Kυρία Πολυχρονίδου, επιλεκτικό…ενδιαφέρον διακρίνω ε…Γιατί άραγε; Και, επίσης, ποιά η σχέση του κειμένου με τις αποφάσεις του ΕΣΡ; Καμία απολύτως. Τελος παντων…λοιπον: Η υπόθεση του Top βρίσκεται εν εξελίξει από όσο γνωρίζω. Και, κατά τα λοιπα, είναι δουλειά και θέμα της διοίκησης. Όχι των δημοσιογραφων. Γιατί τα μπερδεύετε; Όπως για το Kozanimedia είναι θέμα δικό μου και μπορείτε να με ρωτήσετε ό,τι θέλετε
  Ποιό ακριβώς, όμως, το ενδιαφέρον σας; Να χάσουν τη δουλειά τους ανθρωποι; Προφανως…Αλλά φαινεται πως το Top και το Veto σας εχουν ενοχλησει αρκετά…το γιατί εσείς το ξερετε. Α…επίσης θεωρω προσωπικα πως πρεπει να αλλαξει η κειμενη νομοθεσια και εδω. Ειδικα σημερα, με την κατασταση στα περισσοτερα περιφερειακα ΜΜΕ να ειναι δραματική.

 4. Ζήσης Βρίκος
  7 Δεκεμβρίου 2011 at 16:29

  Πάμε ανάποδα…
  Οντως, το ΕΣΡ επιλήφθηκε του θέματος. Δεν το ήξερα, γιατί προ ολίγων ημερών – παρά την απόφαση ενδεχομένως – τα… γράμματα της απάτης έκαναν παρέα στην τηλεόρασή μου !!
  Θα αναρωτηθώ, όμως: Και; Η ¨ποινή» που επιβάλλει το ΕΣΡ εν προκειμένω, είναι αστεία. Εάν είναι παράνομη η πράξη στην οποία προέβη το κανάλι θα πρέπει να του επιβληθεί ποινή ίση με τα ποσά που εισέπραξε (τουλάχιστον) για να παίξει τις εκπομπές αυτές. Αλλιώς, μιλάμε για ατιμωρησία και στην ουσία επιβράβευση. Σταθμιζόμενο το γεγονός σε ποινικό επίπεδο είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτο. Και το ότι αυτές οι εκπομπές ΕΙΝΑΙ 100% παράνομες είναι γνωστό σε όλους.

  Δυστυχώς, ως προς τα άλλα θα διαφωνήσω μαζί σας. θα διαφωνήσω, καθόσον οι δημοσιογράφοι – υπάλληλοι ενός σταθμού ΔΕΝ μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρούνται «συμμέτοχοι¨, όπως αναφέρετε (και μάλιστα, σε ποιά πράξη;) Σε καμία περίπτωση. Εάν ήταν έτσι, και οι υπάλληλοι μιας εταιρίας, της οποίας ο ιδιοκτήτης φοροδιαφεύγει, είναι ‘συμμέτοχοι» κτλ κτλ
  Επικίνδυνη άποψη..
  Είμαι υπερ της ελευθεροτυπίας και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι και δεν καταλαβαίνω ένα ΕΣΡ το οποίο βασισμένο σε καταγγελία (BTW: αλλιώς ΔΕΝ ασχολείται, συνεπώς, ας μας πούν ΠΟΙΟΙ κάνανε καταγγελίες όλα αυτά τα χρόνια, γιατί έχει σημασία, και εάν ήταν και αυτοί άμεμπτοι…) επιβάλλει πρόστιμο σε ραδιοφωνικό σταθμό με την αιτιολογία οτι θα έπρεπε να βγάζει τον σκασμό και να παίζει μόνο μουσική όλο το 24, ενώ για μια παράνομη, πέραν πάσης αμφιβολίας, εκπομπή (φαντάζομαι και πάλι μετά από καταγγελία) επιβάλλει… την μη συνέχισή της !!!
  Πολύ περισσότερο από την στιγμή που ΔΕΝ αφαιρείται η άδεια ενός σταθμού, δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι σε αυτό…
  Και κατι τελευταίο..
  Η κείμενη νομοθεσία, φτιαγμένη στα μέτρα συγκεκριμένων συμφερόντων, με ένα ΕΣΡ που έχει κομμένα χέρια και πόδια, το όλο σύστημα δηλαδή, είναι ενδεικτικό της κατάντιας της πολιτείας μας: Ολα λειτουργούν σε ένα σαθρό πλαίσιο ανυπαρξίας αδειοδοτήσεων, όπου η διαπλοκή πάει σύννεφο. Μιας και ξέρω 1-2 πράγματα και εγώ, πιστέψτε με, έτσι όπως έχει το ΄σύστημα΄προσωπικά δίνει σε κάθε πολίτη πολλά δικαιώματα να κρίνει και να κατακρίνει αποφάσεις και συμπεριφορές.
  Εδώ επί των τηλεοπτικών διεκδικούν δικαιώματα και αρμοδιότητες ακόμη και … οι καποδιστριακοί δημαρχίσκοι!

  Μην ξεχνάτε ότι το ΕΣΡ ΔΕΝ είναι δικαστήριο και συνεπώς το έαν τελικά υπάρχουν ζητήματα παρανομίας και μη συμμόρφωσης σε αποφάσεις του, δεν είναι τόσο σοβαρό, ας μου επιτραπεί η κρίση.
  Σοβαρά τα πράγματα γίνονται μόνο όταν αποκτούν έδαφος όσοι είναι εναντίον της ελευθεροτυπίας…
  Και δυστυχώς, ο εχθρός μπορεί να βρίσκεται και μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό κάποιες φορές και όχι απέναντι…

 5. Έλενα Πολυχρονίδου
  7 Δεκεμβρίου 2011 at 16:43

  Το επικλεκτικό ενδιαφέρον το συμπεράνατε επειδή ανέφερα τα τρια συγκεκριμένα ΜΜΕ; Αν είχα στοιχεία και για άλλους θα τα ανέφερα πολύ ευχαρίστως. Με ενοχλεί ότι οι δημοσιογράφοι που είναι ταυτόχρονα και διευθυντές των ΜΜΕ τους παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως αλάθητους και ότι όλοι τους καταδιώκουν και οτι είναι τα θύματα επειδή τολμάνε να ξεσκεπάζουν ηρωϊκά τη διαφθορά. Δεν υποστηρίζω ούτε κατηγορώ κανέναν κύριε Πλιάτσιο αλλά πρέπει επιτέλους και η δικιά σας δουλειά να αρχίσει να δέχεται την κριτική, ειδικά τώρα που το επάγγελμα σας έχει απαξιωθεί τελείως απο τους πολίτες, Και για αυτό φταίτε εσείς οι ίδιοι . Σταματήστε λοιπόν να βλέπετε φανταστικούς εχθρούς και κοιτάξτε να κάνετε τη δουλειά σας σωστά, και όχι ως εισαγγελείς και δικαστές. Δεν είστε υπεράνω του νόμου και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους. Και όσο για τη δραματική κατάσταση, φταίνε πάλι οι ιδιοκτήτες-διευθυντές-δημοσιογράφοι που ρίχνουν συνέχεια τις τιμές στις διαφημίσεις και προσπαθούν να φάνε ο ένας το ψωμί του άλλου, διατηρώντας δεκάδες διαφορετικές επιχειρήσεις που ούτε καν έχουν τις βασικές υποδομές και το ελάχιστο (απλήρωτο) προσωπικό, μοιράζοντας συνεχώς την πίτα. Για αυτό και η μόνη «δημοσιογραφική υπόθεση » που είδα να ασχολούνται όλοι με ζήλο και να προσυπογράφουν αφορά μοιρασία δημοσίου χρήματος. Μόνοι τους σκάψανε το λάκο τους και τώρα μαλώνουν για τη μοιρασιά!

 6. Έλενα Πολυχρονίδου
  7 Δεκεμβρίου 2011 at 16:50

  Ερωτώ λοιπόν ξεκάθαρα. Ποια η θέση των παραπάνω δημοσιογράφων για τις αποφάσεις του ΕΣΡ; Αν είναι όντως δημοσιογράφοι οφείλουν να απαντήσουν δημόσια και σε αυτό, άσχετα αν δεν είναι το θέμα της ανακοίνωσης τους. Όταν όμως δηλώνεις καθαρός, τίμιος και καταγγελτικός δημοσιογράφος , πρέπει αυτή τη στάση να την τηρείς προς όλες τις πλευρές, όχι μονο εκεί που θέλεις. Και οι κρίνοντες κρίνονται!

 7. Έλενα Πολυχρονίδου
  7 Δεκεμβρίου 2011 at 16:53

  Όσο για αυτούς που φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους, απαντώ το εξής : Δημοσιογράφος που δε μιλά επειδή φοβάται μη χάσει τη δουλειά του, για μένα, δεν είναι δημοσιογράφος αλλά ανδρείκελο.

 8. Ζήσης Βρίκος
  7 Δεκεμβρίου 2011 at 16:58

  Ετσι όπως το θέτετε ΤΩΡΑ, θα συμφωνήσω…

 9. Έλενα Πολυχρονίδου
  7 Δεκεμβρίου 2011 at 17:11

  Το επάγγελμα του Δημοσιογράφου δεν είναι απλό ανώνυμο επάγγελμα, είναι λειτούργημα και όποιος συνεχίζει να εργάζεται σε ένα μέσο υπό αυτές τις συνθήκες, ή παραιτείται ή καταγγέλει την απόφαση του ΕΣΡ. Ειδάλως δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να καταγγέλει τους άλλους. Φέρει όλη την ευθύνη και είναι συμμέτοχος απέναντι στο Λειτούργημα που υπηρετεί.

 10. Ζήσης Βρίκος
  7 Δεκεμβρίου 2011 at 19:52

  Με τα άνω δεδομένα, και εάν υιοθετήσει κανείς την άποψη σας, το μόνο τοπικό – περιφερειακό κανάλι που νομιμοποιείται να λειτουργεί (και συνεπώς να εργάζονται σε αυτό δημοσιογράφοι) είναι ΜΟΝΟ (το ξαναλέω) το Flash.
  Ούτε καταδίκες έχει, ούτε επιδοτήσεις έχει λάβει.
  Προς τιμήν του, πλην όμως, για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους, είναι προφανές πως τέτοιες απόψεις οδηγούν σε συγκεντρωτισμό της δημοσιογραφίας, η οποία κάθε άλλο παρά ελέυθερη θα είναι.
  Ελπίζω να αντιλαμβάνεσθε το αδιέξοδο τους συλλογισμού σας. Η δημοσιογραφία, το ξαναλέω, θα πρέπει να είναι ελεύθερη (όχι ασύδτη) και οι απόψεις σας δεν υπηρετούν τέτοιες αρχές…
  Τουλάχιστον, στα δικά μου μάτια..

 11. 7 Δεκεμβρίου 2011 at 21:51

  Xαιρομαι που με επιβεβαιωνετε ως προς την εμμονη σας. Αλλωστε, μονο τις δυο αποφασεις αναφερατε και την 3η μονο οταν εγινε θεμα. Προσωπικα σας εχω απαντησει. Και μια απορία: Πόσες φορες εχει επιβαλει προστιμο το ΕΣΡ σε μεγαλα, κεντρικα καναλια; Με τη λογικη σας, οι εκει δημοσιογραφοι θα επρεπε να….παραιτηθουν;;;;;;;;;;; Το θεμα αφορά στην ιδιοκτησια και, επαναλαμβανω, ειναι ακομη σε εκκρεμοτητα. Και, αν θελετε την αποψη μου, την επαναλαμβανω: Θα πρεπει, ειδικα σημερα, να αλλαξει αυτη η ιστορια.
  Τώρα για τα περι…πίτας; Ειναι ενα αλλο θεμα, που επισης αφορά στους ιδιοκτήτες όλων των ΜΜΕ. Ελευθερη αγορα εχουμε ομως. Κατα τα λοιπα, προσυπογραφω τα οσα λεει ο Ζησης περι των ΜΜΕ. Και επαναλαμβανω πως μαλλον τα κινητρα σας εχουν να κανουν με προσωπικο θεμα…εκτιμηση μου ειναι, λαθος ή σωστή, αλλα ειναι.

  Υ..Γ. Στο μόνο Μέσο της Δυτικής Μακεδονίας που δέχεται σχόλια σε όλα σχεδόν τα άρθρα που αναρτά, καλο θα ειναι να μην αναφερεστε στα περι «κριτικής».

 12. kataskopos
  7 Δεκεμβρίου 2011 at 23:49

  Ως Μέλος Ενώσεως Δημοσιογράφων γνωρίζω πως καμία Ένωση δεν έχει μέλη της όσους είναι μέτοχοι ή ιδιοκτήτες σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  Διαβάστε το καταστατικό της ΕΣΠΗΤ στο wwwespit.gr και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

  ΕΣΠΗΤ ΠAPAITHΣH, ∆IAΓPAΦH MEΛΩN
  Άρθρο 10
  1) ∆ιαγράφεται από την Ένωση, µε απόφαση του ∆ιοικητικού
  Συµβουλίου, κάθε µέλος:
  γ) Aν έγινε ο ίδιος ή η σύζυγός του ή συγγενής εξ αίµατος
  ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης ηµερήσιας ή µη ηµερήσιας
  εφηµερίδας ή περιοδικού ή άλλου µέσου ενηµέρωσης
  (ηλεκτρονικό κ.ά.), µέλος εταιρείας που εκδίδει ηµερήσια ή µη
  ηµερήσια εφηµερίδα ή περιοδικό ή αποκτά µετοχικό κεφάλαιο
  ικανό να επηρεάσει τις αποφάσεις ανώνυµης εταιρείας ή ΕΠΕ
  που εκδίδει µέσο ενηµέρωσης ή εάν έγινε µέλος ∆ιοικητικού
  Συµβουλίου ανώνυµης εταιρείας ή ΕΠΕ, η οποία είναι
  ιδιοκτήτρια παρόµοιων µέσων ενηµέρωσης. Το ∆ιοικητικό
  Συµβούλιο εξετάζει τις παραπάνω περιπτώσεις από την
  ουσιαστική τους πλευρά, έστω και αν η τυπική τους εµφάνιση
  είναι διαφορετική.
  δ) Aν αναλάβει τακτική έµµισθη υπηρεσία στο ∆ηµόσιο ή σε
  Oργανισµό Tοπικής Aυτοδιοίκησης ή σε Nοµικό Πρόσωπο
  ∆ηµοσίου ∆ικαίου ή σε ∆ηµόσια Eπιχείρηση Kοινής Ωφελείας.

  Εσείς κ Πλιατσιο αλήθεια γνωρίζατε για αυτό ή υπογράψατε εν λευκώ.
  Ξέρατε για τα κίβδηλα έγγραφα που μαζεύει ο Κουταβάς;
  Η ΕΣΠΗΤ γνωρίζει ότι είναι ιδιοκτήτης μέσου; Άραγε η ΕΣΗΕΜΘ γνωρίζει πως για το μέλος της ΕΣΠΗΤ που έβγαλε ανακοίνωση δεν δικαιούται να είναι καν μέλος της ένωσης;
  Ζείτε μέσα στο ψέμα για αυτό και όλοι σας έχουν καταδικάσει.

 13. 8 Δεκεμβρίου 2011 at 00:12

  H υπόθεση αρχιζει και αποκτά ενδιαφέρον, οταν το Kozan.gr σχολιαζει στο Kozanimedia…

 14. kataskopos
  8 Δεκεμβρίου 2011 at 00:21

  AYTO DEN EXEI SHMASIA SHMASIA EXEI NA APANTHSEIS STA EROTHMATA POU TETHIKAN PIO PANO!

  THN YPOGRAFH KAI KATI ALLO PREEPI NA XEROUME POU THN BAZOUME, ESEIS?

 15. 8 Δεκεμβρίου 2011 at 00:32

  Μιχαλη,μπορεις αύριο στο West να ρωτησεις το ίδιο τους-τις καλούς συναδέλφους που υπέγραψαν επίσης…και κάτι ακόμη.Τόση ώρα στην Περιφερεια,αν είχες απορία ας με ρωτούσες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.