Το διατροφικό περιεχόμενο της πίτας

της Κατερίνας Σουλίδου, Διαιτολόγου – Διατροφολόγου

Διανύοντας την περίοδο των αποκριών είναι πολύ καλή ευκαιρία να αναλύσουμε διατροφικά τα είδη των πιτών, αφού το κιχί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Κοζανίτικης αποκριάς.

ΕΙΔΟΣ

ΘΕΡΜΙΔΕΣ

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ (165 γραμμάρια)

516

313

ΚΙΧΙ ΑΠΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑ (170 γραμμάρια)

529

311

ΚΙΧΙ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ (145 γραμμάρια)

384

265

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ (165 γραμμάρια)

449

272

ΚΟΤΟΠΙΤΑ (165 γραμμάρια)

389

236

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑ (120 γραμμάρια)

410

342

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ (150 γραμμάρια)

348

232

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ (150 γραμμάρια)

348

232

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ (150 γραμμάρια)

280

187

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ (150 γραμμάρια)

345

230

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ (165 γραμμάρια)

513

311

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ (165 γραμμάρια)

412

250

 

Η πίτα σε συνδυασμό με μια σαλάτα αποτελεί πλήρες γεύμα. Καλό θα ήταν να προτιμούμε το χωριάτικο φύλλο από την σφολιάτα.

Καλές Απόκριες Σε Όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.