Ο Δημήτρης Ζιούζιος-Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στη λαϊκή αγορά και τα καταστήματα της Κοζάνης: «Να ενισχυθούν οι περιφερειακοί παραγωγοί»

Στη Λαϊκή Αγορά και τα Εμπορικά Καταστήματα της Κοζάνης, σήμερα, ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Π.Ε. Κοζάνης Δημήτρης Ζιούζιος. Κυρίαρχο θέμα οι τρόποι ενίσχυσης των περιφερειακών παραγωγών με στροφή στο αγροτοδιατροφικό μοντέλο και σε ένα ανταγωνιστικό καλάθι προϊόντων. Καθιέρωση Τοπικών Συμφώνων Μικροπαραγωγών και Λιανεμπόρων με σκοπο την πρόσβαση των παραγωγών στις μεγάλες αλυσίδες διάθεσης. Έλεγχος της συμπεριφοράς των αλυσίδων ως προς την τοποθέτηση των προϊόντων στα ράφια και θεσμοθέτηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την απευθείας πώληση από τους παραγωγούς, σε λιανέμπορους και καταναλωτές.

 

Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για άμεση ενίσχυση της εσωτερικής παραγωγής και σταδιακή αποδέσμευση από τις εισαγωγές. Στόχος η μετατροπή του ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών από αρνητικό σε θετικό.  Κάτι τέτοιο βέβαια πρέπει να συνδυάζεται με παροχή ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του Ενιαίου Ταμείου Στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, το οποίο  θα ενισχύει οικονομικά τους επαγγελματίες και θα στηρίζει ενεργά την εγχώρια παραγωγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.