Εφιάλτης η ακυβερνησία

Συναγερμό στα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων έχει σημάνει το μήνυμα που στέλνει το εκλογικό Σώμα μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες, καθώς πλέον η αποκαθήλωση του δικομματισμού μπορεί να ικανοποιεί μεν το κοινό αίσθημα περί τιμωρίας των μεγάλων κομμάτων, φέρνει δε πιο κοντά την εφιαλτική προοπτική της ακυβερνησίας της χώρας.

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία επιστρατεύουν όλες τις δυνάμεις τους, ώστε τις λίγες ημέρες που απομένουν να αντιμετωπίσουν μεν τη γενική τάση αποστροφής των πολιτών προς τα μεγάλα κόμματα, στα οποία καταλογίζουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, αλλά και να επανακτήσουν τμήματα των ψηφοφόρων τους που βρίσκονται σε φυγόκεντρη τροχιά.

Οι μυστικές κυλιόμενες μετρήσεις που φθάνουν καθημερινά στα κομματικά γραφεία, αλλά και το κλίμα που εισπράττουν οι υποψήφιοι βουλευτές στις περιφέρειές τους δημιουργούν πραγματική αγωνία στα επιτελεία των κομμάτων, καθώς αποκαλύπτουν μια πραγματικά ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος, που ακυρώνει στρατηγικές και τακτικές των κομμάτων.

Στόχος παραμένει η εξασφάλιση του μαγικού πια ποσοστού του 50% του εκλογικού σώματος, που θα προσδώσει πολιτική, αλλά και τυπική νομιμοποίηση σε όποιο συναινετικό κυβερνητικό σχήμα προκύψει την επομένη των εκλογών.

Η τακτική
Διότι ακόμη κι αν ελέω εκλογικού συστήματος εξασφαλισθεί πλειοψηφία εδρών στο Κοινοβούλιο (λόγω του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπεται για το πρώτο κόμμα), οι αποφάσεις για τα δύσκολα οικονομικά μέτρα τον Ιούνιο και ακόμη πιο δύσκολες αποφάσεις που θα ακολουθήσουν απαιτούν ευρύτερη πολιτική συναίνεση και στήριξη.

Για τη ΝΔ και τον Αντ. Σαμαρά τα πράγματα είναι ίσως πιο απλά, καθώς έχοντας στερέψει η δυνατότητα προσέλκυσης ψήφων από το ΠΑΣΟΚ δεν έχει άλλη επιλογή από το να στραφεί προς τα δεξιά, προκειμένου να δελεάσει τους ψηφοφόρους που φεύγουν προς τον Π. Καμμένο, αλλά και στη Χρυσή Αυγή.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πρέπει να ανταποκριθεί σε έναν πολυμέτωπο αγώνα προκειμένου να διαψεύσει τις προβλέψεις των δημοσκόπων. Σε αυτόν τον αγώνα το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει αρχικά να βρίσκεται κοντά με τη ΝΔ και φυσικά να μη βρεθεί στην τρίτη θέση, που το τοποθετούν ορισμένες δημοσκοπήσεις.

Η ακόμη πιο δύσκολη προσπάθεια για το ΠΑΣΟΚ είναι το να μπορέσει να πείσει σχεδόν το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του του 2009, που σήμερα εμφανίζονται ως αναποφάσιστοι ή φλερτάρουν με την Αριστερά, να επιστρέψουν και να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ. Ενα ιδιαίτερα δύσκολο έργο, ακόμη και για τον Ευ. Βενιζέλο.

 

 • Τα γκάλοπ
  Τα μυστικά γκάλοπ αλλά και το κλίμα που εισπράττουν οι υποψήφιοι βουλευτές στις περιφέρειές τους δημιουργούν πραγματική αγωνία στα επιτελεία των κομμάτων, καθώς αποκαλύπτουν μια πραγματικά ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του εκλογικού Σώματος

 

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Οι συνταγματικές προβλέψεις για τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών προσφέρουν τη δυνατότητα συγκλίσεων έστω και την τελευταία στιγμή, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση και να αποφευχθεί πολιτική κρίση και προσφυγή εκ νέου σε εκλογές.

Βεβαίως όλα θα εξαρτηθούν από τους συσχετισμούς που θα αναδείξει η κάλπη και την εντολή που θα δώσει ο ελληνικός λαός. Το Σύνταγμα (άρθρο 37) προβλέπει τρεις διερευνητικές εντολές για σχηματισμό κυβέρνησης και ακόμη μία ευκαιρία για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας πριν διαπιστωθεί αδιέξοδο και συνεπώς προσφυγή στις κάλπες.

Οταν ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα και η κατανομή των εδρών, διαδικασία που ολοκληρώνεται συνήθως την επομένη των εκλογών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει και θα δώσει τη διερευνητική εντολή στον αρχηγό του κόμματος με τη σχετική πλειοψηφία (εφόσον όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξει κόμμα με απόλυτη πλειοψηφία 151 εδρών), για να διαπιστώσει εάν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση που να απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής.

Η διερευνητική εντολή δίνεται και στους αρχηγούς των επόμενων δύο σε δύναμη κομμάτων για να διερευνήσουν τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης και κάθε εντολή έχει ισχύ τριών ημερών. Το όριο αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό, και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 1989, όταν ο Χ. Φλωράκης κατέθεσε αμέσως την τρίτη εντολή που είχε λάβει δηλώνοντας αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης.

Αμέσως μετά ακολουθεί η πιο αποφασιστική φάση της διαδικασίας, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων για να διερευνήσουν τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Υστατη προσπάθεια
Στη συνάντηση αυτή θα γίνουν η ύστατη προσπάθεια σύγκλισης και συνεννοήσεις κομμάτων ώστε να διαμορφωθεί, εάν αυτό είναι δυνατόν, πλειοψηφία η οποία θα μπορεί να στηρίξει μια κυβέρνηση με επικεφαλής είτε κάποιον από τους πολιτικούς αρχηγούς ή ακόμη και τρίτο πρόσωπο, πολιτικό ή τεχνοκράτη.

Οι δυνάμεις που ενδεχομένως καταλήξουν σε μια τέτοια συμφωνία θα πρέπει να πείσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα εξασφαλίσουν την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή, πριν ο κ. Παπούλιας δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.Εάν οι τέσσερις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης αποτύχουν, τότε η χώρα οδηγείται σε νέες εκλογές.

Η Βουλή αναμένεται να συγκληθεί σε πρώτη συνεδρίαση την Πέμπτη 17 Μαΐου, όπου ο προσωρινός πρόεδρος (είναι ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής) ανακοινώνει τον κατάλογο των βουλευτών και τους καλεί να δώσουν τον καθιερωμένο όρκο.

Την επόμενη μέρα συγκαλείται η Βουλή για την εκλογή του προέδρου του Σώματος, που εκλέγεται σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής αυτός που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, και εφόσον δεν επιτευχθεί, τότε η ψηφοφορία γίνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους, οπότε εκλέγεται αυτός που θα πλειοψηφήσει (άρθρο 7 Κανονισμού της Βουλής).

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός σχηματίζει την κυβέρνησή του και ορκίζονται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και εντός 15 ημερών πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, πρόταση εμπιστοσύνης «δεν μπορεί να γίνει δεκτή εάν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών». Αυτή η πρόβλεψη αφήνει ανοικτό και το (έστω και θεωρητικό) ενδεχόμενο κυβέρνησης ανοχής που θα εξασφαλίσει 120 θετικές ψήφους με 119 αρνητικές (βλ. άρθρο καθ. Κ. Χρυσόγονου).

Μα τέτοια κυβέρνηση, πάντως, δεν μπορεί να έχει πρακτικά μεγάλη διάρκεια ζωής..

Ο καταλυτικός ρόλος του Κ. Παπούλια

Κρίσιμος αναδεικνύεται για τις εξελίξεις ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος μέσα σε διάστημα έξι μηνών καλείται να διαχειριστεί, βάσει των αρμοδιοτήτων που του αναγνωρίζει το Σύνταγμα, μια ακόμη λεπτή και ευαίσθητη πολιτική κατάσταση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει θεσμικά περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης και ειδικά ο κ. Παπούλιας, όπως έδειξε και τον περασμένο Νοέμβριο στον χειρισμό της διαδικασίας παραίτησης Παπανδρέου και σχηματισμού κυβέρνησης Παπαδήμου, είναι αποφασισμένος να κινηθεί αυστηρά εντός των ορίων των αρμοδιοτήτων του.

Ο χειρισμός της κρίσης τον περασμένο Νοέμβριο αποτελεί ένα πολιτικό κεφάλαιο που έδωσε πρόσθετο κύρος στο πρόσωπο του κ. Παπούλια, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δώσει μια ακόμη φορά «διαπιστευτήρια» της αντικειμενικότητας και της αμερόληπτης στάσης του.

Η επομένη ημέρα των εκλογών όμως θα είναι εντελώς διαφορετική από τον Νοέμβριο, καθιστώντας πιο πολύπλοκους και δυσχερείς τους χειρισμούς, εφόσον μάλιστα επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που προβλέπουν πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού, κάτι που εκ των πραγμάτων θα αλλάξει ριζικά τη σύνθεση και τις ισορροπίες στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Οι καλές σχέσεις που διατηρεί και σε προσωπικό επίπεδο με τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και η μεγάλη πολιτική εμπειρία που διαθέτει ο κ. Παπούλιας θα διευκολύνουν τους χειρισμούς, αν και ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή θα είναι και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν τελικά μπει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή.

Σε κάθε περίπτωση η πιο κρίσιμη στιγμή των διερευνητικών εντολών θα είναι εάν απαιτηθεί τελικά να συγκληθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν περιθώρια συγκρότησης κυβέρνησης, που υποχρεωτικά θα απαιτεί τη συνεργασία δυο ή και περισσότερων κομμάτων.

Και εκεί θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η παρουσία του Κ. Παπούλια σε ρόλο «έντιμου διαμεσολαβητή»…

www.ethnos.gr

14 comments for “Εφιάλτης η ακυβερνησία

 1. ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ
  29 Απριλίου 2012 at 22:18

  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;;; ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΑ…ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!! ΜΟΝΟ ΜΗ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΜΕ LEARJET ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ!!!!

  • p.
   30 Απριλίου 2012 at 00:01

   Και μόνο όταν διαχωρίζεις σε μνημονιακά-αντιμνημονιακά τα κόμματα ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι γενικολογείς και μάλιστα επιπόλαια για εσένα,επίκινδυνα για εμάς του υπόλοιπους.

   • ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ
    30 Απριλίου 2012 at 11:38

    Ο Απολογισμός των μνημονίων που θα έσωζαν τη χώρα απο ην πτώχευση : Σε μια χώρα όπου εργάζονται 3,9 εκ. πολίτες και κάθονται 4,4 εκ. , οι μισθοί μειώθηκαν κατά 15% το 2011 και επιπλέον 20% τους πρώτους μήνες του 2012. Η ανεργία του 15,1% που ήταν τον Ιανουάριο του 2011, εκτοξεύθηκε στο 21,8% τον Ιανουάριο του 2012. Οι άνεργοι έφτασαν το 1.100.000 άτομα. Τριπλασιάστηκαν (!) σε τρία χρόνια και σύντομα αναμένεται να ξεπεράσουν το ενάμισι εκατομμύριο. Το ποσοστό ανεργίας στην ηλικιακή ομάδα κάτων των 25 ξεπέρασε το… 50,8% (!!!) βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ από 37,1% που ήταν τον Ιανουάριο του 2011. Η Ελλάδα στραγγαλίζει τους νέους της κατ’ εντολήν του Μνημονίου. Παραμύθι η πτώση τιμών. Το ΔΝΤ προβλέπει αρνητικό πληθωρισμό μόλις… -0,5% φέτος και -0,3% το 2013. Πρόκειται για απερίγραπτη οικονομική γελοιότητα. Οι μισθοί δηλαδή θα έχουν πέσει 40% ή και περισσότερο και οι τιμές προσδοκάται ότι θα πέσουν λιγότερο από… 1%! Ποιον κοροϊδεύουν; Αυτό σημαίνει απλούστατα ότι οι Ελληνες θα γίνουν κατά 40% φτωχότεροι, τίποτε άλλο. Μέσα σε δύο χρόνια, δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα έχουν απολέσει το ένα τρίτο του εισοδήματός τους! Τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας δείχνουν μια δραματική τάση. Μέσα στο τελευταίο δίμηνο, και μόνο, έχουν υπογραφεί 58 επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας που προβλέπουν μειώσεις μισθών από 15% έως 35%. Επίσης, περίπου 18.000 άτομα έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας με περικοπές από 20% έως και 38%. Μέσα στο δίμηνο πάντα, περίπου 15.000 εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν να στραφούν από την πλήρη στη μερική απασχόληση, χάνοντας σχεδόν τον μισό μισθό τους.
    Μείωση μισθών 15% απαιτεί η ΕΕ στην τελευταία έκθεσή της – επιπλέον των μειώσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα! Σαφέστατη η διατύπωση: «Οπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος, τα μέτρα που θα απαιτηθούν για τη διόρθωση του κόστους εργασίας θα πρέπει… να έχουν ως στόχο τη μείωση του ονομαστικού κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά 15% την περίοδο 2012-2014», αναφέρει η Κομισιόν επί λέξει. Αυτα γενικόλογα και επιπόλαια, όσο επικίνδυνα και αν ακούγονται, χωρίς να αναφερθώ στα μέτρα του Ιουνίου, γιατί δε βλέπω να προλαβαίνουν. Η Δευτέρα 7 Μαϊου είναι κοντά!

 2. ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ
  30 Απριλίου 2012 at 12:59

  Υ.Γ. : ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ «Ή ΜΝΗΜΟΝΙΟ ‘Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ. ΤΟ ΕΘΕΣΕ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΤΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΖΕΦΡΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΙΝΕΪΚΟ (Η΄ΑΛΛΙΩΣ ΓΑΠ, ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΕΒΡΑΪΟ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΚΟΡΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ) ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΡΚΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΜΑΝΕΤΣΙ (ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ)!!! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ;

 3. p.
  30 Απριλίου 2012 at 15:39

  Ωραία, μου την είπες…
  Για δες και την δική μου απάντηση λοιπόν και μοιράσου την με τους φίλους «αντιμνημονιακούς» http://goo.gl/O5xqc
  ps:Πώς λοιπόν είμαι ΧΑυγίτισσα,αν είμαι υπέρ του μνημονίου; (για τον χαρακτηρισμό σου σε προηγούμενο ποστ).

  • ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ
   30 Απριλίου 2012 at 16:06

   ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ : ΑΥΤΟ ΤΟ LINK ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, ΕΝΩ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ COPY-PASTE ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ AΛΛΟ POST, ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ POST ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ.

   • 30 Απριλίου 2012 at 16:16

    Επομενως, εφοσον επικαλεισαι τη Eurostat, δεχεσαι και τα στοιχεια της για το ελλειμμα. Χαιρομαι που εχεις εμπιστοσυνη στην Ευρωπαικη Στατιστικη Αρχη…

    • ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ
     30 Απριλίου 2012 at 16:22

     ΝΑΙ ΑΛΛΑ, ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΑ , ΑΛΛΟ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. ΝΑ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ, ΜΗ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ…

     • 30 Απριλίου 2012 at 16:26

      Η Ελλάδα σε δύο χρόνια μειωσε το δημοσιονομικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Σε όρους πρωτογενούς ελλείμματος, η βελτίωση είναι ακόμη μεγαλύτερη, κατά 8,2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Και, επομενως, με οσα λες, δεν υπαρχει καμια τεχνητη διογκωση του ελλειμματος το 2009.

 4. ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ
  30 Απριλίου 2012 at 16:43

  ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. ΓΙΆΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

  • ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ
   30 Απριλίου 2012 at 16:50

   ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ. ΕΓΩ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΜΟΝΩ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

   • 30 Απριλίου 2012 at 16:51

    Αναφερθηκες στη Eurostat. Επομενως δεχεσαι τα στοιχεια της.

    • ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ
     30 Απριλίου 2012 at 17:00

     ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Η EUROSTAT, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

 5. ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ
  30 Απριλίου 2012 at 17:01

  ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ , Η ΠΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.