Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας: Απάντηση στον απολογισμό του Υφ. Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου

Δεν ήταν ούτε είναι στις προθέσεις μας να απαντάμε σε απολογισμό πολιτικών προσώπων και ειδικά αυτήν την περίοδο. Όταν όμως στον απολογισμό αυτό εμφανίζεται η Πτολεμαΐδα και η Εορδαία ως ευνοημένη, ενώ το αντίθετο συμβαίνει, είμαστε υποχρεωμένοι, πρώτα ως πολίτες της πολύπαθης αυτής περιοχής (Πτολεμαΐδας-Εορδαίας) και μετά ως ΚΙΝΗΣΗ, να απαντήσουμε στον απολογισμό του κύριου Κουκουλόπουλου ρωτώντας τον τα παρακάτω:

1ον. Κύριε υφυπουργέ, ξεκινήσατε τον απολογισμό σας αναφερόμενος στην ένταξη του δρόμου Κοζάνης-Λάρισας. Μήπως μπορείτε να μας απαντήσετε, γιατί τόσα χρόνια καθυστερεί η σήραγγα της Κλεισούρας; Μήπως, γιατί θα αναβαθμίσει την περιοχή της Εορδαίας και μαζί με αυτήν το Μποδοσάκειο νοσοκομείο, που χρόνια τώρα υποβαθμίζετε συνεχώς; Είναι μάλιστα γνωστή η θέση που έχουν πάρει παράγοντες της Καστοριάς που υποστηρίζουν με θέρμη το Μποδοσάκειο. Με την καθυστέρηση της σήραγγας Κλεισούρας προσπαθείτε να αποκόψετε τους «συμμάχους» της Εορδαίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Αυτή είναι η αλήθεια και όχι οι προβαλλόμενες συνεχείς δικαιολογίες, περί κόστους κτλ.

2ον. Αναφέρεστε στην δημοπράτηση της Μονάδας της ΔΕΗ (της ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 5).

Για μας, από την στιγμή που είναι ακόμη στον «αέρα» η χρηματοδότηση του έργου, και μάλιστα με τα γνωστά οικονομικά προβλήματα της ΔΕΗ, (μόλις στις 27-04-2012 με πράξη νομοθετικού περιεχομένου το υπουργικό συμβούλιο επιστρέφει 250 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ ώστε αυτή να διευκολυνθεί οικονομικά). Και όσο δεν έχουμε δει ακόμη να «πέφτει» μια φτυαριά για το έργο, για μας η δημοπράτηση είναι μια απλή εξαγγελία.

3ον. Γράφετε για το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στην «περιοχή μας», αλλά δεν μας γράφετε ποια είναι η «περιοχή μας». Γιατί η περιοχή που επιλέχτηκε είναι η περιοχή που με νόμους και τροπολογίες (ν.2941/2001, Καποδίστριας, Καλλικράτης ), αφαιρέθηκαν από την ΕΟΡΔΑΙΑ και έγιναν ιδιοκτησία της ΔΕΗ και του Δήμου Κοζάνης. Ίσως, και για τον λόγο αυτό γράφετε «περιοχή μας», εννοείται την περιοχή σας δηλαδή την Κοζάνη γιατί πάντα γι’ αυτήν ενδιαφερόσασταν και ενδιαφέρεστε ενώ σας τίμησαν και οι ΕΟΡΔΑΙΟΙ με χιλιάδες ψήφους στις εκλογές του 2009.

4ον. Αναφέρεστε για τα ΦΕΚ των μετεγκαταστάσεων και ξεχνάτε να μας πείτε πόσα χρόνια (ενώ δεν υπάρχει το χωριό Κόμανος από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ), ακόμη

 

πρέπει να περιμένουν οι κάτοικοί του για να δουν το νέο τους χωριό; Θα συνέβαινε το ίδιο, αν το χωριό πήγαινε στον Δήμο Κοζάνης; Ενδιαφέρεστε με θέρμη για την Ακρινή που θα μετεγκατασταθεί μετά περίπου 15 χρόνια, ενώ στο άμεσο πρόβλημα (και λόγω του ρήγματος), που ζουν οι κάτοικοι της Μαυροπηγής, κάνετε ότι δεν «ακούτε» όσα προβλήματα υπάρχουν, γιατί οι κάτοικοι της (Μαυροπηγής) ψήφησαν ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ και όχι Κοζάνη.

5ον. Γράφετε για την επέκταση του Μποδοσάκειου και δεν μας λέτε τίποτα προς τι η επέκταση των 10,7 εκατ. ευρώ, όταν δεν μπορούν να στελεχωθούν με γιατρούς οι κλινικές που υπάρχουν (χαρακτηριστική η περίπτωση της Παθολογικής κλινικής και όχι μόνο), όταν σε συνέντευξή σας στην ΕΡΑ Κοζάνης στις 23-02-2012 αναφέρατε ότι είναι θέμα μερικών ημερών να προκηρυχτούν 2 θέσεις παθολόγων και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, μάλιστα η όποια καθυστέρηση οφείλετε στην κατάληψη που υπήρχε τότε στο Υπουργείο Υγείας. Η Παθολογική κλινική προσπαθεί να λειτουργήσει από τον «πατριωτισμό» των διαφόρων παθολόγων γιατρών από άλλα νοσοκομεία της περιοχής. Θα περιμένουμε τώρα να περάσουν και οι εκλογές και τότε έχει… ο Θεός, όχι όμως και οι ασθενείς.

6ον. Αναφέρεστε στην αύξηση του τοπικού πόρου, αλλά γιατί δεν μας γράφετε τόσα χρόνια ποιος έπαιρνε την μερίδα του λέοντος και ποιος θα εξακολουθεί να τον διαχειρίζεται, όταν με τους νόμους (Καποδίστρια και Καλλικράτη), ξαφνικά έγινε ο πρώτος ενεργειακός Δήμος ο Δήμος Κοζάνης ενώ πρώτος ήταν της ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ;

7ον. Γράφετε για την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κοζάνης, όμως δεν μας λέτε τι συμβαίνει με της Πτολεμαΐδας που συμπεριλαμβάνει και το κτήριο της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης στην είσοδο της πόλης, και τους αγώνες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για να λυθεί επιτέλους το πρόβλημά τους.

8ον. Στην συνέντευξή σας στην ΕΡΑ Κοζάνης στις 23-02-2012 κάνετε «επιτέλους» ανοιχτά λόγο, ότι ανοίγει ο δρόμος για το νέο νομαρχιακό νοσοκομείο Κοζάνης (μα νομαρχίες πλέον δεν υπάρχουν, έχετε ήδη δρομολογήσει το νέο περιφερειακό, και αργότερα ίσως και πανεπιστημιακό, και φυσικά λέτε και τις δύο θέσεις που έχουν επιλεγεί). Γι’ αυτό αλήθεια έγιναν αυτά που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι με τις αλχημείες, νόμους, και υπουργικές αποφάσεις; σχετικά με τις συγχωνεύσεις των δυο νοσοκομείων Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο, και στην συνέχεια την μη τοποθέτηση ατόμου από την ΕΟΡΔΑΙΑ στο Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, ενώ βρέθηκε θέση στο Δ.Σ. για τον δήμαρχο Κοζάνης; Και δεν σταμάτησε η υπόθεση εκεί. Αφού καταφέρατε να κάνατε ίσα και όμοια τα δύο νοσοκομεία σε ότι αφορά τις κλίνες προσπαθήσατε να μας «ρίξετε στάχτη στα μάτια» λέγοντας ό,τι το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου θα έλθει στο Μποδοσάκειο και το…. στείλατε τελικά στο νοσοκομείο της Φλώρινας, αρκεί να μην έρθει στην ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ.

9ον. Αναφέρεστε στο Κέντρο Περιβάλλοντος της Πτολεμαΐδας «που συνεχίζει την λειτουργία του κατ’ εξαίρεση των ισχυουσών διατάξεων». Δηλαδή μας λέτε ότι το Κέντρο Περιβάλλοντος είναι ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ και όχι Κοζάνης; φευ!!! Αγωνιστήκατε να παραμείνει και να λειτουργεί δηλαδή … για την ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ και όχι για την Κοζάνη; Και για όλα τα άλλα που χρόνια τώρα μας

 

 

παίρνετε από δω και τα εντάσσετε στην Κοζάνη (από ΔΟΥ κ.τ.λ.) εξαναγκάζοντας τους κατοίκους της περιοχής της ΕΟΡΔΑΙΑΣ σε συνεχή ταλαιπωρία, δεν μας λέτε ΤΙΠΟΤΑ.

Κύριε υφυπουργέ, οι κάτοικοι της ΕΟΡΔΑΙΑΣ χρόνια τώρα βιώνουν την σε βάρος τους κατάφωρη αδικία από την μεριά της Κοζάνης και το δείξανε με την κινητοποίησή τους πέρσι το καλοκαίρι με τις ενέργειες και τις μεθοδεύσεις για την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου. Ήταν η φωνή του λαού και της τοπικής κοινωνίας που δεν συμφωνούσε με τις ενέργειές σας αυτές (συνολικά). Δεν σας είδαμε να βγείτε και να πείτε ότι αφού δεν συμφωνεί η τοπική κοινωνία δεν θα γίνει, κάτι που κάνατε όμως για την υπόθεση του στρατοπέδου στην Νεάπολη. Είπατε ό,τι, αν δεν συμφωνεί η τοπική κοινωνία, δεν θα γίνει. Βέβαια άλλο η Νεάπολη και η Κοζάνη και άλλο η Πτολεμαΐδα και η ΕΟΡΔΑΙΑ. Και κάτι τελευταίο: Πρόσφατα επιλέχτηκε το Μποδοσάκειο για περίθαλψη ιογενών ασθενειών των μεταναστών, μέσα στα 10 νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, επειδή διαθέτει θάλαμο αρνητικής συμπίεσης. Αλήθεια αφού η Δεσκάτη δέχεται να γίνει εκεί το στρατόπεδο των μεταναστών, γιατί δεν θα πηγαίνουν στο νοσοκομείο Γρεβενών ή ακόμη πιο κοντά στο νοσοκομείο Κοζάνης και θα έρχονται στο Μποδοσάκειο; Δηλαδή αυτά που πάντα εσείς ως κοινωνία της Κοζάνης δεν θέλετε τα στέλνετε στην ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ και ότι θέλετε τα παίρνετε με το έτσι θέλω; Αν δηλαδή ήταν να έλθει μια πανεπιστημιακή σχολή ή κάποια υπηρεσία, θα την στέλνατε στην ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ; Όχι φυσικά. Όπως πριν χρόνια μας στείλατε πάλι τον αμίαντο στα ορυχεία. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Θέλετε με άλλα λόγια «καθαρή» την Κοζάνη αλλά τα σκουπίδια σας να τα ρίχνετε στην ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ και την ΕΟΡΔΑΙΑ.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωτίδης Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Συμεωνίδης Μάριος

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.