Ρυζόγαλο με κρόκο Κοζάνης

tasa10354873_10204185374769560_673003695215403060_nτης Αναστασίας Θεοχαροπούλου, www.dolmadaki.gr

Υλικά
2/3 του φλιτζανιού ρύζι
1 Λίτρο γάλα {κρατάμε 1φλ για το κορν φλάου}
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάου βανίλια
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μισό ή 1 φλιτζάνι ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκό το Θέλουμε
1/4 κουταλάκι του γλυκού σαφράν σκόνη
ροδόνερο ή εκχύλισμα βανίλιας
αμύγδαλο και φιστίκια αιγίνης ψιλοκομμένα
λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με το γάλα. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει
2. Ρίχνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και το σαφράν μαζί με λίγο ροδόνερο ή εκχύλισμα βανίλιας
3. Διαλύουμε το κορν φλάου στο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
4. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το χρώμα του σαφράν το ρυζόγαλο και να πήξει.
5. Μόλις το ρυζόγαλο είναι έτοιμο σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια ή σε ένα μεγάλο πυρέξ
6. Γαρνίρουμε με κανέλα και τους ξηρούς καρπούς

*Αν χρησιμοποιήσουμε σαφράν σε ίνες, αφαιρούμε ενα φλιτζάνι γάλα και το αντικαθιστούμε με 1 φλιτζάνι νερό. Στο νερό θα ρίξουμε 4-5 ίνες απ τον κρόκο και θα το αφήσουμε καμιά ωρίτσα μέχρι να βγάλει το χρώμα και το άρωμα. Σουρώνουμε και ρίχνουμε το νερό στο ρυζόγαλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *