Μετατόπιση ευθυνών

rampidisτου Μ. Ραμπίδη

Οι Αντιδράσεις των φοιτητών και το saxes story της συγκυβέρνησης ήταν βασικά τα θέματα που ανέπτυξε ο πρωθυπουργός κ Α. Σαμαράς στην επέτειο των 40 χρόνων της ΟΝΝΕΔ. Ολοκληρώνοντας όμως την εισήγησή του όλοι μας στο τέλος νοιώσαμε υπερήφανοι για την ενεργό συμμετοχή μας στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων ………..

Ξεκίνησε με την πρόταση της ΜΑΚΙ για την είσοδο στο σχολείο του μαθήματος των Η/Υ και συνέχισε με τις <<προτάσεις>> της ΟΝΝΕΔ για σύσταση ειδικού σώματος για τη φύλαξη των πανεπιστήμιων, για τη δημιουργία ιδιωτικών (μη κρατικών) πανεπιστήμιων, για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, λες και οι πολιτικοί μας αλλού ήταν. Μετά την ΜΑΚΙ & την ΟΝΝΕΔ σειρά πήρε η παράταξη (που προφανώς με εισήγησή της) κράτησε όρθια την πατρίδα!
Το ρίγος συγκίνησης και το βάρος της ευθύνης των στελεχών της νεολαίας και της παράταξης, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε, ότι όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις ήταν απόρροια των προτάσεών μας ….. Θέλετε να μας πείτε ότι οι νεολαίοι μας αποφάσισαν να ενωθούμε ‘’εις σάρκα μια’’ με το ΠΑΣΟΚ και να συνεχίσουμε την καταστροφική πολιτική του ΓΑΠ, την χειρίστη για τους Έλληνες μεταπολεμικά; Τα στελέχη αποφάσισαν την απώλεια της περηφάνιας, της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής συνοχής και τον αφανισμό της μεσαίας τάξης; Ο λαός έδωσε την εντολή της φτωχοποίησής του και της συλλογής του πλούτου από τους ολίγους; Μήπως η ΟΕΝΝΕΔ διαφώνησε στη σύσταση της μιας και μοναδικής εξεταστικής επιτροπής που αποτελεί ζήτημα τιμής τόσο για τη ΝΔ όσο και για τον Κώστα Καραμανλή; Αλήθεια κάθε πότε θυμάστε τον πρώην πρωθυπουργό;

Πονηρά και καθόλου έξυπνα, θέλετε να δημιουργήσετε συνυπεύθυνους, μετατοπίζοντας τόσο τις προσωπικές όσο και τις μεγάλες ευθύνες της συγκυβέρνησής σας. Θυμούμαστε καλά πόσο συνετέλεσαν οι οργανωμένοι νεολαίοι μας τα τελευταία 40 χρόνια στο να αντιστέκονται στο’’ χάπι’’ της αριστερής προπαγάνδας τα ’’ξενιτεμένα’’ παιδιά μας στα διάφορα σχολειά. Γνωρίζουμε τις εκλογικές τους πρωτιές, τους αγώνες και την μεγάλη προσφορά τους στην παράταξη.
Αντί για την αποκλειστική αναφορά σας στα περί ‘’νόμου & τάξης’’ στα Ελληνικά πανεπιστήμια, οι ΟΝΝΕΔίτες θα ήθελαν να γνωρίζουν για τις μειωμένες δαπάνες, το μέτριο επίπεδο της εκπαίδευσής μας, πότε και πως επιτέλους θα τα αντιμετωπίσετε. Η σπουδάζουσα νεολαία διψά ν’ ακούσει ιστορικές αλήθειες και ξεκάθαρες θέσεις απ’ τον πρωθυπουργό της, την ώρα που καλοθελητές παραχαράζουν την ιστορία μας, για να διδάσκεται και να παραδειγματίζεται. . <<Αυτός που ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν. Αυτός που ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον>>. Τζ. Όργουελ.

Οι νέοι μας αδημονούν ν’ ακούσουν από εσάς και την κυβέρνησή σας πόσο χρήσιμα για εργασία θα είναι τα πτυχία που θα αποκτήσουν και αν θα σταματήσει η αιμορραγία του ξενιτεμού.

Ο χαρακτηρισμός <<θρασίμια χωρίς αγωγή από τις οικογένειές τους>> στους φοιτητές που μπήκαν ακάλεστοι (κακώς) στη συνεδρίαση της Συγκλήτου δεν είναι λόγος και μάλιστα πρωθυπουργού που απευθύνεται στην Ελληνική νεολαία, ασχέτως δικαίου ή αδίκου. Ο επιφανειακός και συμπυκνωτικός λόγος του κ Σαμαρά οδηγεί τους νεολαίους μας σε ‘’συστολή σκέψης’’ και λαθεμένα συμπεράσματα. Εποικοδομητικός και χρήσιμος είναι ο πρωθυπουργός που απευθυνόμενος στη νεολαία του κόμματός του, ασκεί κριτική στο παρελθόν, αναλύει το παρόν και δίνει το όραμα του μέλλοντος.

2 comments for “Μετατόπιση ευθυνών

  1. περίεργος
    4 Νοεμβρίου 2014 at 10:43

    Απίστευτο, »saxes story»? λίγη ψυχραιμία ρε παιδιά μην τους αφήνεται να εκτίθενται έτσι, ρίξτε και μια ματιά στα κείμενα…

    • 4 Νοεμβρίου 2014 at 12:43

      Xμ….οχι. Αυτουσια τα κειμενα τους. Δεν ειναι δα και συνεργατες μας. Οποτε κρινονται απο τον κοσμο και μονο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.