Ο «Σαββατοκύριακος»: Η κοινή απόφαση, η βόλτα Ντινόπουλου, το άδειασμα και ο άλλος ΣΥΡΙΖΑ

Καλημέρα αγαπητοί αναγνώστεςggf

Το ημερολόγιο γράφει 24 Νοέμβρη και μετράμε ουσιαστικά ένα μήνα ακόμα μέχρι να μπούνε τα γιαπράκια στην κατσαρόλα. Μέχρι τότε δίαιτα…

Η πρωτοβουλία Καρυπίδη να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των φορέων για την υπόθεση των βιομηχανικών αποβλήτων, απέδειξε ότι υπάρχει ακόμα μια λογική επικοινωνίας των ανθρώπων που κατέχουν θέσεις ευθύνης στην περιοχή μας. Ο Περιφερειάρχης, ως όφειλε, τους έκατσε όλους στο ίδιο τραπέζι και χωρίς κορώνες, πολιτικές τρικλοποδιές, σφήνες του ενός προς τον άλλο, κατάφεραν να καταλήξουν σε κοινές δράσεις ουσίας και όχι προσωπικού εντυπωσιασμού. Ήταν η πρώτη φορά, ας ελπίσουμε να μην είναι η τελευταία και για ακόμα πιο δύσκολα θέματα όπου οι διαφωνίες είναι δεδομένες.

Όσο για την παρουσία Ντινόπουλου μια μέρα νωρίτερα στην Περιφέρεια, η αλήθεια είναι πως δεν πρόσφερε τίποτα για το θέμα των αποβλήτων. Όσο και αν αρχικώς έγινε μια προσπάθεια να περάσει ως «επιτυχία» της περιφερειακής αρχής, το γεγονός ότι ο Καρυπίδης διαμαρτυρήθηκε εντόνως στην ΕΝΠΕ ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών, γεγονός που τον υποχρέωσε να ανέβει στην Κοζάνη, κάτι τέτοιο δεν ισχύει μιας και ο Ντινόπουλος, είχε κανονίσει αρκετό χρονικό διάστημα πριν πως την συγκεκριμένη ημερομηνία θα βρισκόταν εδώ. Αυτό βεβαίως δεν αναιρεί ότι δεν έπρεπε να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη, αλλά επί της ουσία όχι κάτι ιδιαίτερο. Άλλωστε το θέμα δεν είναι αρμοδιότητάς του και όσα θέματα πρόλαβε να βάλει στη σύντομη συζήτηση ο Καρυπίδης θα συζητηθούν σε επόμενο χρόνο. Σωστή πάντως η αναφορά του Περιφερειάρχη πως δεν είναι δυνατόν να παρακάμπτεται η αυτοδιοίκηση σε τέτοιες μεγάλες αποφάσεις, κάτι που θα πρέπει να επισημανθεί από τον αρμόδιο Υπουργό προς όλα τα υπόλοιπα υπουργεία.

Και την ώρα που ο Περιφερειάρχης προσπαθούσε να δείξει μια σειρά ενεργειών του για το σημαντικό αυτό ζήτημα, εντός πόλης τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, τον άδειαζαν κανονικότατα ενώπιον του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος δεν μπορούσε να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση για το θέμα της μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ για τη Δυτική Μακεδονία. Η αποκάλυψη, δια στόματος Χιωτίδη, πως υπήρξε συνάντηση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ με τον Θεόδωρο Καρυπίδη και εκεί έγινε σαφές πως σε καμία περίπτωση δεν είναι θέση του κόμματος η μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ αποκλειστικά για τη Δυτική Μακεδονία, σίγουρα δε θα πολυάρεσε στο μέγαρο της ΖΕΠ, όπου η επικαλούνται συνεχώς ότι έχουν συνεννοηθεί με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα. Αμ δε…

Πέφτει μαχαίρι στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Ο Αντιπεριφερειάρχης, Φώτης Κεχαγιάς, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα περνάνε ποσά μικρά ή μεγάλα, που δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της Περιφέρειας. Μάλιστα σε ότι έχει να κάνει με θέματα που έρχονται από την εποχή της προηγούμενης διοίκησης, περνάνε από κόσκινο μέχρι να πέσει η υπογραφή. Άλλωστε είναι γνωστή η αγάπη που τρέφει ο Φώτης για το Γιώργο Δακή.

Παπανδρέου εν όψει στην Κοζάνη και τα στοιχήματα για το πόσος κόσμος θα βρεθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο στις 17 Δεκέμβρη, δίνουν και παίρνουν. Οι Παπανδρεϊκοί ετοιμάζονται για συγκέντρωση που θα στέλνει μηνύματα και ειδικά μετά την ανοιχτή παρέμβαση του ΓΑΠ για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, ίσως το όλο σκηνικό να θυμίσει 2007 λίγο πριν την εκλογή Προέδρου στο κίνημα από τη βάση. Και εκεί σίγουρα παρουσίες και απουσίες θα έχουν το νόημά τους.

Ο Λαφαζάνης ήρθε στην Κοζάνη για να παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μάλλον μετέτρεψε την ομιλία του σε κάτι που δεν είχε σχέση με το λόγω της εδώ παρουσίας του. Βάζοντας ουκ ολίγες φορές ζητήματα στην ηγεσία του κόμματος, η οποία προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ λογικής και Αριστεράς διακυβέρνησης του μέλλοντος, ο Λαφαζάνης μιλούσε επί 50 λεπτά εκτός κειμένου παρουσιάζοντας ουσιαστικά κάτι που ο ίδιος θα ήθελε πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Προκαλώ λοιπόν όποιον διαφωνεί με τη συγκεκριμένη άποψη να κρατήσει τα όσα ανέφερε ο Λαφαζάνης και να τα συγκρίνει με τα όσα θα πει ο Τσίπρας στην Κοζάνη σε καμιά 20αριά μέρες. Άντε να βγουν και οι προεδρικοί λίγο μπροστά γιατί προχθές έκαναν στην άκρη για να περάσει το Αριστερό Ρεύμα.

Στης Ελένης στο Μπαξί με σεφ τον Παναή. Όποιος δεν έχει πάει ακόμα χάνει…

Στέρηση ασπρόμαυρης κουλτούρας….

SMS: Σου λέω πάλι ο αφελής…

Καλή εβδομάδα σε όλους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.