Η Συνταγή της Ημέρας: Ψωμί γεμιστό

10814193_10204359322238138_1780019081_nτης Αναστασίας Θεοχαροπούλου – www.dolmadaki.gr

Το ψωμί τσίμπα-τράβα είναι ενα πανεύκολο και διαδεδομένο σνακ για ολες τις ώρες. Αν μας περισσεύει ενα καρβέλι απο την προηγούμενη μέρα ή θέλουμε κατι γρήγορο και χορταστικό, αυτό το ψωμί θα καθιερωθεί στο μενού μας

Υλικά
1 μικρό στρόγγυλο ψωμί
διάφορα κασέρια κομμένα σε φέτες
λίγο μπέικον ή σαλάμι προαιρετικά
λιωμένο βούτυρο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
μαϊντανός ψιλοκομμένος
πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες σταυρωτά χωρίς να φτάνει το μαχαίρι μέχρι κάτω. Η βάση δεν πρέπει να κοπεί.
2. Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το σκόρδο και το πιπέρι και αλείφουμε εσωτερικά την ψίχα του ψωμιού
3. Στα κενά γεμίζουμε με το κασέρι, το μπέικον ή οτι άλλο θέλουμε. Αλείφουμε Απο πάνω την κόρα με λιωμένο βούτυρο
4. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά ισα ισα να κρατσανίσει εξωτερικά
5. μόλις το βγάλουμε απ το φούρνο ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τρώμε ζεστό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *