Κορμός με μπανάνα

photo.phptasaτης Αναστασίας Θεοχαροπούλου, www.dolmadaki.gr
Υλικά:


1 μπανάνα

120 γρ βούτυρο λιωμένο
2 κουταλιές κακάο
1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα
μισό φλ άχνη ζάχαρη
Λίγο κονιάκ ή χυμό μπανάνας
Εκτέλεση:

1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κακάο. Το βγάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το κακάο.
3. Προσθέτουμε το κονιάκ, τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
4. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.
5. Απλώνουμε στον πάγκο μεμβράνη και στρώνουμε το μισό μείγμα πάνω της. Στο κέντρο βάζουμε την μπανάνα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Το τυλίγουμε ρολό μαζί με την μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2-3 ώρες . φυλάσετε καλύτερα στην κατάψυξη γιατί δεν μαυρίζει η μπανάνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *