Η γλυκιά Συνταγή της Ημέρας: Τούρτα Σοκολατίνα

10830952_10204447226315685_6825069068030699645_otasaτης Αναστασίας Θεοχαροπούλου, dolmadaki.gr

Μια πολύ εύκολη σοκολατίνα για το γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο!

Υλικά:

παντεσπάνι
6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
μισό ποτήρι αλεύρι και το υπόλοιπο κακάο (αν είναι σκληρό το αλεύρι βάζουμε λιγότερο και λίγο παραπάνω κακάο και μετά συμπληρώνουμε)
1/2 φλ του καφέ νερό
1 μπεικιν

Σιρόπι:
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κουτ. γλ κακάο
1 σφηνοπότηρο ρούμι ή σιρόπι απο την κομπόστα /γλυκό

κρέμα:
200γρ ζαχαρούχο
700γρ κουβερτούρα
500μλ κρέμα γάλακτος ή 2 τενεκεδάκια σαντιγί

Γλάσο:
200γρ κουβερτούρα
1 κουτ.σουπ βούτυρο
1 κουτ. σουπ. κονιάκ
4 κουτ. σουπ. νερό
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι απ την προηγούμενη μέρα για να κρυώσει εντελώς. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το νερό, το κακάο το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ελαφρώς σφιχτό μίγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Μόλις κρυώσει λίγο, το χωρίζουμε στη μέση να έχουμε δυο δίσκους
2. Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα τα υλικά μαζί
3. Για την κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ή τη φυτική σαντιγί και ρίχνουμε το ζαχαρούχο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία τη ρίχνουμε στη σαντιγί ανακατεύοντας είτε με μίξερ είτε με σύρμα για να γίνει σαν μια πηχτή κρέμα.
4. Βάζουμε τον ένα δίσκο απ το παντεσπάνι σε μια πιατέλα, σιροπιάζουμε και απλώνουμε τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε με το 2ο παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα να καλυφθεί ομοιόμορφα. Βάζουμε ψυγείο να πήξει τουλάχιστον 2 ωρίτσες
5. Ετοιμάζουμε το γλάσο: λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο το κονιάκ και το νερό ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον κρόκο χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το απλώνουμε πάνω στην τούρτα
6. Διακοσμούμε με λίγη κρέμα και κερασάκια γλασέ η γλυκό κουταλιού κεράσι {στραγγισμένο απ τα σιρόπια} και τρούφα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *