Να βάλετε εσείς τον Ασάνζ να εξαφανίσει και το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας…

kosmidisΤου Γιάννη Κοσμίδη

Ξεκίνησα να δημοσιοποιώ άρθρα προ 12 ετών .Εντάξει λογικό είναι να υπήρχε η αφέλεια, η ανωριμότητα , η απλοϊκότητα αν θέλετε του πρωτάρη. Πολλά, ήταν εκθέσεις ιδεών και γενικότητες που φανέρωναν την απειρία και την έλλειψη τριβής με τα θέματα στα οποία αναφερόμουν.

Για πολλά από τα τότε κείμενά μου, είμαι περήφανος και μπορώ ακόμη και σήμερα να τα επικαλούμαι, αλλά κάποια είναι τόσο αφελή που θέλω να τα κάψω ή να βάλω τον Ασάνζ του Wikileaks να τα εξαφανίσει. Έτσι, αν ποτέ κάποιοι τα επικαλεστούν να κάνω τον καμπόι(sic) και να λέω το γνωστό και αγαπημένο ‘όσοι έχουν στοιχεία να πάνε στον εισαγγελέα’.

Σήμερα όμως αισθάνθηκα ασφαλής,διάβασα  ‘’Το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το 2015’’ και ένα βάρος έφυγε από επάνω μου. Ήμουν ένα μικρό γατάκι μπροστά στους άρχοντες της Θεωρητικολογίας-Αμπελοφιλοσοφίας εκεί στην  περιφέρεια. Εδώ να δείτε έλλειψη τριβής με το αντικείμενο ή μάλλον έλλειψη οποιασδήποτε σχέσης.

Παραβάλλω μερικά αποσπάσματα από το έπος. Σε παρένθεση τα δικά μου σχόλια:

‘’…πρώτος στόχος µιας περιφέρειας, προκειµένου να καταστεί επιλέξιµη ως τόπος προορισµού, είναι να δηµιουργήσει και να προσφέρει ένα διακριτό, ελκυστικό και «αυθεντικό» προϊόν, το οποίο θα συνδέεται µε την ταυτότητα της περιοχής και θα ενσωµατώνει την εικόνα της, διασφαλίζοντας
ποιότητα στην εµπειρία της αναψυχής.’’ (Εμπειρία της αναψυχής;Τιπε τατομο ρεφιλε. Αναψυχή;Αναψυκτήριο είμαστε; Να βάλουμε βεγγαλικά άμα είναι και χορευτικά shows )

‘’…Μην ξεχνάµε, επίσης, ότι ο τουρισµός αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης. (Ξεχνιούνται τέτοια πράγματα;)

‘’.. Στόχος του επιχειρησιακού σχεδιασµού είναι ο προσδιορισµός όλων εκείνων των αναγκαίων δράσεων και ενεργειών για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων, τον προσδιορισµό των βασικών χρηµατοοικονοµικών υποθέσεων και παραδοχών, πάνω στις οποίες θα βασιστεί η πρόβλεψη του κόστους υλοποίησης του Σχεδίου, του χρονικού
προγραμματισμού και αλληλοσύνδεσης των προβλεπόµενων δράσεων καθώς και η διατύπωση της πρότασης για την οργάνωση και τον καθορισµό ευθύνης για την υλοποίηση του Σχεδίου ∆ράσης..’’ (Εεε,συγγνώμη που σας χαλάω τη σιέστα αλλά είναι λίγες ημέρες ακόμη μέχρι να μπει το 2015.Τώρα θ’ αρχίσετε να προσδιορίζετε, να αλληλοσυνδέετε, να παραδέχεστε και τελικά να διατυπώσετε πρόταση για το 2015; Μήπως είναι λίγο –βαλ’τα να τ’αρμέξουμε-αργά;)

‘’.. µε απώτερο σκοπό την αύξηση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την άµβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων υπό τον όρο πάντοτε της αειφορικής διαχείρισης. ..’’ (Αυτή η αειφορική μας μάρανε,όλα τα είχαμε,ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα).

Και πάμε τώρα στο ζουμί του σχεδίου:

Γ.1.2.1. ∆ράσεις κατάρτισης και πιστοποίησης τουριστικών φορέων και δηµιουργία τοπικού συµφώνου ποιότητας µε ευθύνη της Π∆Μ  (Money talks)

Γ.1.2.2. Συµµετοχή σε τουριστικές εκθέσεις (Πολύ Money Talks)

Γ.1.2.3. Παραγωγή Έντυπου Υλικού τουριστικής προβολής (Το χρήμα είναι θεός)

Γ.1.2.4. ∆υναµική τουριστική προβολή µέσω διαδικτύου (Πως γίνεται η ‘δυναμική προβολή’ ;Με πολύ χρήμα βρε κουτά)

Γ.1.2.5. Συµµετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράµµατα τουριστικού ενδιαφέροντος (Dirty cash I want you,dirty cash I need you,oh,oh….)

Γ.1.2.6. Προωθητικό Υλικό (Μπερδεύτηκα τώρα, δεν είναι ίδια με Γ.1.2.4 και Γ.1.2.3.; Φυσικά,Money talks)

Γ.1.2.7. Αναπαραγωγή & ∆ηµιουργία Οπτικοακουστικού Υλικού Τουριστικής Προβολής (Τι με λες τώρα! Τσουτσούριασα. Y.Γ.Money talks απαρεγκλίτως.)

Γ.1.2.8. Επιχειρηµατικό ∆ώρο (Όπως;¨Ένα φοντάν;Ενα λουκούμ’;Κάντε ένα explain σας παρακαλώ,είμαι λίγο αργός το ομολογώ. Υ.Γ. Money talks forever)

Γ.1.2.9. Προωθητικές Ενέργειες (Tώρα, η τεχνολογία TSI και σε περιφέρειες. Υ.Γ.Money talks forever end ever)

Γ.1.2.10. Αξιολόγηση προγραµµατισµένων δράσεων (Educate the fool.Βέβαια, με πολύ Money talks σου λέω δικέ μου.)

Μη με παρεξηγήσετε, δεν λέω με τίποτα πως είναι προχειροδουλειές αυτά και πολύ περισσότερο με..την καμία(sic) δεν λέω πως υπάρχει δόλος για σφετερισμό κεφαλαίων της περιφέρειας από ημετέρους. Δεν γίνονται αυτά από εσάς, το ξέρω.

Λέω πως πρέπει να δώσετε λίγη παραπάνω προσοχή μήπως λόγω απειρίας, και μόνο, πάνε τα λεφτά στο βρόντο.

Όχι τίποτε άλλο. Ξέρω πως πρώτο μέλημα σας είναι ο πολίτης και η ανεργία που τον μαστίζει και είμαι σίγουρος πως θα τα περάσετε όλα από το μικροσκόπιο, πως όλα θα γίνουν τόσο διάφανα και πως τίποτα δεν θα πάει χαμένο.

Τα μνημόνια και οι ξένοι αποικιοκράτες μας έφεραν εδώ, εσείς να τους δείξετε πως δεν  είμαστε τίποτα λωποδύτες που σπαταλάνε λεφτά των πολιτών για να τα εγκολπώσουν απατεώνες και μέλη της ολιγαρχίας των τοπικών κοινωνιών.

Βαριά η καλογερική αλλά σε εσείς το ζητήσατε!

Y.Γ. Μήπως να βάλετε εσείς τον Ασάνζ να το εξαφανίσει και μετά όλοι μαζί να κάνουμε πως δεν το είδαμε ποτέ;