Η νεα πραγματικότητα για τον τοπικό Συριζα μετά την επίσκεψη Τσίπρα(του Σπύρου Κουταβά)

Η  συγκέντρωση  του ΣΥΡΙΖΑ  με την παρουσία του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη είχε πολλές δυσάρεστεςkoutavas εκπλήξεις για τα τοπικά στελέχη και μέλη του κόμματος. Σηματοδότησε την νέα πραγματικότητα

για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εάν γίνουν εκλογές με βάσει τις δημοσκοπήσεις θα βρίσκεται στην κυβέρνηση.  Το άδειασμα του αρχηγού Αλέξη Τσίπρα στις διατυπωμένες επίσημες προτάσεις του κόμματος που διάβασε 15 λεπτά νωρίτερα στην συγκέντρωση διαβούλευσης το στέλεχος του κόμματος  και καθηγητής Οικονομικών του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας Γιώργος Χιωτίδης,  υπέρ της δημόσιας έκκλησης για μειωμένο ρεύμα που διατύπωσε στον χαιρετισμό του ο Θ. Καρυπίδης,  δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα στα πολιτικά πράγματα της περιοχής.  Το αρχικό σοκ από το άδειασμα Τσίπρα διαδέχτηκε ο προβληματισμός και η κατήφεια για τα στελέχη του κόμματος.

Ο πρόεδρος ξέχασε γρήγορα το »διορθώσαμε το λάθος» και μίλησε με θερμά λόγια για την «κινηματική» παρουσία του Θόδωρου την προηγούμενη περίοδο. Η παρουσία του Θ. Καρυπίδη εκτός από τις γνωστές αγκαλιές με τον Αλέξη γίνεται πολιτικά ισχυρή στο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος θα συγκαταλέγεται πια ως ξεχωριστός τοπικός πόλος στους προνομιακούς συνομιλητές της ηγεσίας και του προέδρου για θέματα της περιοχής. Οποιαδήποτε απόπειρα διαμόρφωσης γνώμης η πρωτοβουλίας στο μέλλον για μεγάλα ζητήματα της Δυτικής Μακεδονίας  στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης (για τις οργανώσεις στην υπόλοιπη Δυτική Μακεδονία δεν μπορεί να γίνεται καν λόγος) θα συνθλίβεται  από την πληθωρική με έντονα στοιχεία λαϊκισμού παρουσία του Θόδωρου, με την υπενθύμιση της υπόθεσης του μειωμένου τιμολογίου ότι «ο αρχηγός υιοθέτησε την γνώμη μου και όχι εγώ την γνώμη του αρχηγού».

Η παρουσία της παράταξης του  Θέμη Μουμουλίδη στο περιφερειακό συμβούλιο καθίσταται  πια τυπική χωρίς αντιπολιτευτικό περιεχόμενο. Εάν δε ο κ. Μουμουλίδης κατέλθει ως υποψήφιος Βουλευτής στην Π.Ε Κοζάνης στις επόμενες εκλογές -γεγονός  πολύ πιθανό – ο Σύριζα στην αυτοδιοικητική περιφέρεια θα έχει απορροφηθεί κυριολεκτικά από  τον Θ. Καρυπίδη. Τα δε στελέχη και μέλη της κίνησης «Αλλάζουμε εποχή» που προσέφεραν εαυτό και δημιούργησαν μια καλή μαγιά για το αυτοδιοικητικό μέλλον του κόμματος  θα διασκορπιστούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Η πληθωρική παρουσία της Ραχήλ Μακρή  ήταν αυτή που κυριάρχησε στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά φυσικά από την εμφάνιση  του Αλέξη Τσίπρα. Η κ. Μακρή αν και ακόμη δεν είναι επισήμως συνεργαζόμενη  επιβάλλει σιγά σιγά τα δικά της ήθη στην πλατεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι άμεσα με αυτήν συνεργαζόμενες δύο τοπικές τηλεοπτικές κάμερες φρόντισαν να ρίξουν τα φώτα τους με το που εισήλθε στην αίθουσα των συγκεντρωμένων με ορισμένους από τους παρευρισκόμενους να  χειροκροτούν τόσο την είσοδό της,  το θερμό της εναγκαλισμό με τον Α. Τσίπρα κατά την είσοδο του τελευταίου στην αίθουσα,  όσο και στην ομιλία της.  Την στιγμή που ανέβηκε η κ. Ραχήλ Μακρή στο βήμα περίπου 10 μέλη και στελέχη της τοπικής Οργάνωσης Κοζάνης προς στιγμήν αποχώρησαν από την αίθουσα και επανήλθαν αμέσως μετά.

Η κ. Ραχήλ Μακρή θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και εάν θα δώσει τον προεκλογικό της αγώνα στην Κοζάνη θα είναι βουλευτής, το γνωρίζει η ίδια,  το γνωρίζουν η βουλευτής Ευγενία Ουζουνίδου και τα περισσότερα στελέχη του τοπικού κόμματος. Γιαυτό είναι και ανεπιθύμητη, ουδείς από τους κορυφαίους επιθυμεί η συγκεκριμένη κυρία να είναι στην Κοζάνη.

Το μήνυμα της απέχθειας στο πρόσωπο της έχει φθάσει στην Κουμουνδούρου αλλά η απόφαση θα ληφθεί από την Αθήνα. Απ΄τι φαίνεται ο Δ. Βιτσας  και οι συν αυτώ σκεφτόμενοι, με την ισχυρή συνεπικουρία της ομάδας Λαφαζάνη ( λόγω Ουζουνιδου) δεν θα θελήσει να τραυματίσει εκ νέου το ήδη τρωθέν κύρος της τοπικής οργάνωσης.  Η Β Αθηνών και η δευτερευόντως η εκλογική περιφέρεια της Εύβοιας θα είναι οι περιοχές που θα δώσει την μάχη της η κ. Ραχήλ Μακρή στις επόμενες εκλογές.

Η παρουσία στην συγκέντρωση πολλών στελεχών του »ρηχοβαθέως» ΠΑΣΟΚ με βαρύ παρελθόν στους πολιτικούς εναγκαλισμούς με τον έγκλειστο Άκη απο εκείνη τη αμαρτωλή περίοδο, δημιουργούσαν την εντύπωση στον προσεκτικό παρατηρητή  ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο. Σφιχταγκαλιάζονταν με συγκεκριμένα  τοπικά στελέχη του κόμματος, έδιναν θερμές χειραψίες, διαπίστωναν μεγαλοφώνος ότι »ο μικρός βρίσκεται στα χνάρια του ιστορικού ηγέτη και έχει χαρακτηριστικά από την στόφα του», τέλος, χειροκροτούσαν  παθιασμένα τον Αλέξη Τσιπρα. Εικόνες που προϊδεάζουν  την αυγή της αυριανής ημέρας.

Συμπερασματικά, ορισμένα τοπικά στελέχη και τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να μάθουν να ζουν από δω και στο εξής με την ιδέα ότι σε πολλά κρίσιμα ζητήματα και αποφάσεις δεν θα είναι απαραίτητοι οι ίδιοι και φυσικά η γνώμη τους.  Το είδαν εξάλλου στην υπόθεση επιλογής Καρυπίδη, στο μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος και στην υποψηφιότητα της Ραχήλ που θα προκύψει οσονούπω. Οι αξίες της αριστεράς την οποία επικαλούνται η το αξιακό σύστημα ιδεών και απόψεων με το οποίο όπως φροντίζουν να δηλώνουν ότι πορεύτηκαν, θα βρίσκονται πίσω από τον διασκελισμό της Ραχήλ, θα προσπερνιούνται από την γνωστή εντυπωσιοθηρία του Θόδωρου, θα υπολείπονται από τις πρακτικές και τα νέα «ήθη» αρκετών φιλόδοξων του «ρηχοβαθέως» ΠΑΣΟΚ που φροντίζουν ήδη να ανέβουν στο δεύτερο »τραίνο της ιστορίας», γιατί στο πρώτο δεν πρόκαναν να απολαύσουν το ταξίδι.

Είναι η νέα πραγματικότητα για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται ήδη στον προαύλιο χώρο του Μαξίμου.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/editorial/item/23631-i-nea-pragmatikotita-gia-ton-topiko-syriza-meta-tin-episkepsi-tsipra

2 comments for “Η νεα πραγματικότητα για τον τοπικό Συριζα μετά την επίσκεψη Τσίπρα(του Σπύρου Κουταβά)

 1. κρανέτας
  22 Δεκεμβρίου 2014 at 18:36

  Αποδεικνύεται περίτρανα πως,μπροστά στην πιθανότατη περίπτωση πρωτιάς,σε τυχόν εκλογές,ο Συριζα δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα.Μοτο:΄΄Κουτσοί,στραβοί στον αη-Αντώνη΄΄,τα ψηφαλάκια νάν΄καλά!Τι κι αν τα πρόσωπα που μαζεύει αποτελούν κατ΄εξοχήν δείγματα λα΄ι΄κισμού,πολιτικού αμοραλισμού,χυδαιότητας και γραφικότητας.Χωρίς,ουσιαστικά,πρόγραμμα διακυβέρνησης [ γιούργια στα παλιούρια, βλέποντας και κάνοντας ],αοριστίες,πολυφωνία και ατελείωτες κωλοτούμπες.Κύριοι,για εσάς τα πράγματα μπορεί να να είναι απλά:Εξουσία πάση θυσία και γαία πυρί μειχθήτω…Δικαίωμά σας…Για μας,τον απλό λαό,τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά:Χάσαμε τις δουλειές μας,κλείσαμε τις επιχειρήσεις μας χρωστώντας της Μιχαλούς,καταστραφήκαν οι ζωές μας..Απόγνωση και φόβος για το αύριο,το μέλλον των παιδιών μας.Το ζητούμενο για μας είναι να μας πουν κάποιοι που πραγματικά βρισκόμαστε,τι πρέπει να γίνει απο δω και μπρός,ώστε να σταματήσει να βουλιάζει το σαπιοκάραβο.Με απλές,κατανοητές και σταράτες κουβέντες!Τα παιχνίδια εξουσία σας,δεν μας ενδιαφέρουν.Το αν θα γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός ή αν θα συνεχίσει να παίζει θέατρο σκιών η Ραχήλ [ αμοιβόμενη,μάλιστα, πλουσιοπάροχα απ το υστέρημά μας ],ποσώς μας νοιάζει!Τα καλαμπουράκια σας,μεταξύ σας,όχι στις πλάτες μας,πλέον…

 2. ΜΑΚΕΔΩΝ
  23 Δεκεμβρίου 2014 at 07:55

  ΠΟΙΑ ΜΑΚΡΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ…
  ΕΛΕΟΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΛΛΟΥΣ
  ΡΟΛΟΥΣ
  ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΠΗΧΗΣ…
  ΕΛΕΟΣ…
  ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.