Ο «Σαββατοκύριακος»: Οι γαλάζιες κόντρες, η «παράγκα», η πράσινη κατάρρευση και η Ραχήλ Μέσι…

Καλημέρα αγαπητοί αναγνώστεςggf

Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, δύναμη, υγεία, ευτυχία και πάντα κοντά σε ανθρώπους που κάνουν τη ζωή μας διαφορετική από τα τετριμμένα.

Μια χρονιά που ξεκινάει με εκλογές. Δε ξέρω αν ο κόσμος το έχει αντιληφθεί ακόμα, λόγω εορτών, αλλά σε 20 μερούλες αποφασίζουμε για ενώπιον της κάλπης. Προεκλογική περίοδος περιορισμένη και σε πρωτόγνωρο χρονικό διάστημα. Αλλά με το δίδυμο Τσίπρας- Σαμαράς πάλι καλά που δεν κάναμε εκλογές μέσα στις γιορτές.

Ονόματα, λίστες υποψηφίων, υπόγειες παρασκηνιακές κινήσεις και άλλα τέτοια γνωστά πριν την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, δίνουν και παίρνουν όλες αυτές τις ημέρες που τα κόμματα αναζητούν τους κατάλληλους. Η Ν.Δ με το θέμα επιστροφής Κασαπίδη, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου εντός της τοπικής οργάνωσης της Κοζάνης, όπου μέλη της- υποστηρικτές του Μιχάλη Παπαδόπουλου και όχι μόνο έθεσαν ζήτημα πολιτικής… ηθικής σχετικά με τη συμπεριφορά του πρώτου απέναντι στην κυβέρνηση. Και για να λέμε του στραβού το δίκιο, οι ενστάσεις αυτές έχουν βάση, καθώς ο Κασαπίδης δε ψήφισε κανένα μέτρο της κυβέρνησης, είχε ταχθεί στο αντιμνημονιακό μπλοκ, ενώ οι υπόλοιποι ως υποστηρικτές, των πολιτικών που επιλέχθηκαν, άκουσαν τα μύρια όσα. Βέβαια το γεγονός ότι η ΝΔ βάση δημοσκοπήσεων και προβλέψεων, ενδεχομένως να κυνηγήσει μία έδρα στην Π.Ε. Κοζάνης, έχει επιβαρύνει το κλίμα μεταξύ κάποιων ενδιαφερόμενων, με τον Κασαπίδη φυσικά να παίζει σοβαρά το χαρτί της επανεκλογής.

Στο ΣΥΡΙΖΑ τώρα αναζητείται η καλύτερη σύνθεση που δεν κρατήσει απλώς τις ισορροπίες ή θα δώσει παράσημα στην παλιά φρουρά, αλλά θα είναι ότι καλύτερο για την εκπροσώπηση του κόμματος στην περιοχή εν όψει κυβερνητικής διαχείρισης. Την Ευγενία Ουζουνίδου θα ακολουθήσουν πρόσωπα προβεβλημένα, λιγότερο γνωστά και φυσικά εκπρόσωποι της γενιάς των 30. Αυτό πάνω- κάτω είναι το σχέδιο, αλλά μέχρι την τελική επιλογή συμβαίνουν διάφορα. Το τεκμηριωμένο ρεπορτάζ που έδωσε το kozanimedia.gr μετά την επιλογή των 14 προσώπων που απεστάλησαν στην Αθήνα από την Ν.Ε. και αναφερόταν στην «παράγκα» της Πτολεμαϊδας, ενόχλησε κάποιους που θυμήθηκαν να αντιδράσουν με απαράδεκτες εκφράσεις από τον τηλεοπτικό αέρα, μετά από 5 μέρες. Η συγκεκριμένη «παράγκα» λοιπόν αποτελείται από τους ίδιους ανθρώπους που δημιούργησαν θέμα στο ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές της αυτοδιοίκησης το Μάιο με την επιλογή Καρυπίδη και έχοντας την πλειοψηφία στη Νομαρχιακή Επιτροπή, πρότειναν 7 από τα 14 άτομα, προερχόμενα από την Εορδαία. Και αν η λέξη «παράγκα» ακούγεται βαριά σε κάποιους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι προκαλεί θέμα εντός ΣΥΡΙΖΑ για να τον πλήξει, ας κοιταχτούν με τους συντρόφους τους εκεί στη Ν.Ε. για να δούμε πόσο υπερβολική είναι αυτή η δημοσιογραφική προσέγγιση της κατάστασης.

Στο ΠΑΣΟΚ, το χτύπημα από την πλευρά Παπανδρέου «πάγωσε» τους πάντες. Η δύσκολη αναζήτηση 7 υποψηφίων για τη λίστα των εκλογών, άρχισε να γίνεται επικίνδυνα αδιέξοδη, με το Πάρι Κουκουλόπουλο να έχει αναλάβει σχεδόν εξ ολοκλήρου να σώσει την κατάσταση. Όσοι απέμειναν στο κόμμα προτείνονται, τηλεφωνούνται, πιέζονται, αλλά το «ΝΑΙ» απέχει πολύ από τις σκέψεις που κάνουν. Η επιλογή του Γιάννη Παπακωνσταντίνου πάντως, έσωσε κάπως την «παγωμένη» κατάσταση, καθώς στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχει αυτούς τους δύσκολους καιρούς για το κόμμα ένας άνθρωπος από την κοινωνία της περιοχής και όχι κάποιος ανδρωμένος μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ειδικά τώρα που η έδρα είναι σχεδόν όνειρο απατηλό. Και για να δείτε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στην Αιανή, την κοιτίδα της παράταξης όπως τη χαρακτήρισαν, η συγκέντρωση που έγινε είχε 15 Αιανιώτες και καμιά 30 περιφερόμενους από την Κοζάνη. Κατάντια…

Στους ΑΝ.ΕΛ υπάρχουν ανακατατάξεις και μεγάλο ενδιαφέρον, αφού άνοιξε ο δρόμος από Ραχήλ- Πλακεντά, με την παράταξη Καρυπίδη να «προσφέρει» ήδη δύο στελέχη της στη μάχη. Πρόβλημα με γυναίκες στο κόμμα Καμμένου, που ίσως να χρειαστεί να κλείσει τη λίστα χωρίς θηλυκή παρουσία, αλλά με πολύ καλή εκπροσώπηση από το στελεχιακό δυναμικό που διαθέτει. Ο Πρόεδρος Πάνος βέβαια θα ήθελε πολύ τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη, αλλά αυτό το σενάριο έχει αποκλειστεί από καιρό…

Το Ποτάμι έκλεισε πολύ γρήγορα σχετικά τη λίστα του, ανακοινώνοντας και την πρώτη παρουσία πολιτικού αρχηγού στην προεκλογική περίοδο, ενώ στο ΚΚΕ ίσως να υπάρχει και πάλι η σκέψη στην έδρα που κερδήθηκε το Μάιο του 2012 και χάθηκε τον Ιούνιο.

Κλείνουμε με το κόμμα του ΓΑΠ που στην Κοζάνη, μπορεί να έχει δεξαμενή προσώπων, αλλά ενδεχομένως να μην υπάρχει μεγάλη πρόθεση από πολλούς να δώσουν τη μάχη. Οι πληροφορίες λένε για Αλειφέρη από τη νέα γενιά και Κώστα Κυτίδη από την παλιά φρουρά, να έχουν πει το «ΝΑΙ» ενώ βολιδοσκοπείται έντονα ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης.

Όσο για την πουλενάρα μου, την τρισμέγιστη πολιτικό που ανέδειξε αυτός ο τόπος, την χαρά της στήλης, φαίνεται να μένει άστεγη μέχρι στιγμής. Αφού μας ενημέρωσε πως της έγινε πρόταση μέχρι και από τον… Ομπάμα, στο τέλος μας είπε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Ούτε ο Μέσι, πουλενάρα μου δεν έχει τόσες προτάσεις.

Άιντε μες της γης το πυρωμένο κέντρο άιντε δυο πουλιά κοιμούνται σε ένα δέντρο… Θανάσης- Ματούλα θα μας τα πούνε ούλα απόψε…

Με το μπάσκετ έχω πάψει να ασχολούμαι αιώνες πριν, δε βλέπω καν, αλλά επειδή κάποιος μου σφύριξε χθες ότι μία ομάδα 300.000 Ευρώ διέλυσε έναν εξάστερο 7εκ. Ευρώ, μπορεί ο φίλος μου ο Παναγιώτης να με ενημερώσει τι έγινε;;;

Βάλτε τη γραμμή όπου θέλετε, δείτε πέναλτι ότι θέλετε, υποστηρίξτε ότι άλλος έχει τα κόζια. Το άγχος σας για μια ομάδα που παίζει χωρίς στόπερ, ανεκτίμητο.

SMS: Πρωτοχρονιές υπάρχουν πολλές, σαν εκείνη καμιά…

Καλή εβδομάδα σε όλους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.