H συνταγή της ημέρας: Σελινάτο

10917529_10204733664556462_639075531_ntasaΤης Αναστασίας Θεοχαροπούλου
 
– 1 κιλο κρέας μοσχάρι
– καρότα baby η κανονικά καρότα κομμένα σε κομμάτια
– κοτσάνια απο σέλερυ
– λιγα φύλλα σέλινου
– χυμό 2 λεμόνια μέτρια
– αλατοπίπερο
– σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια
– αλεύρι
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε το μοσχάρι κομμάτια και βάζουμε ενα κομματάκι σκόρδο μέσα σε κάθε κομμάτι
2. Αλευρώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
3. Ρίχνουμε νερό να βράσει και προς το τέλος ρίχνουμε καρότα σέλινο αλάτι πιπέρι κ αφήνουμε να βράσει.
4. Όταν μείνει μόνο με το ζουμάκι, ρίχνουμε το χυμό απο τα λεμόνια. Ανάλογα πόσο ξινούτσικη τη θέλουμε θα βάλουμε 1 ή 2 λεμόνια.

Σερβίρετε είτε με ρύζι είτε με πουρέ είτε πατάτες τηγανιτές!! Η σαλτσούλα είναι ιδανική για μακροβούτια με κρατσανό ψωμάκι!!!
http://www.dolmadaki.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *