Η γλυκιά Συνταγή της Ημέρας: Μηλόπιτα καραμέλας

 

tasaτης Αναστασίας Θεοχαροπούλου-dolmadaki.gr10915352_10204769261246357_7946145609661053708_n

Υλικά:

1 ζαχαρούχο γάλα
4 αυγά
50γρ βούτυρο καλό, λιωμένο
1 κ.γλ. μπέικιν
2 μήλα τριμμένα
1,5 κούπα αλεύρι
λίγα αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα
κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα
2 βανίλιες
λίγη κανέλα
λίγο κονιάκ

Εκτέλεση:
1. Πρώτα ετοιμάζουμε την καραμέλα με το ζαχαρούχο γάλα.
2. στα τριμμένα μήλα ρίχνουμε το κονιάκ και τα αφήνουμε στην άκρη
3. Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο. Προσθέτουμε την καραμέλα, την κανέλα, το μπέικιν και το αλεύρι ανακατεύοντας
4. Ρίχνουμε τα μήλα, τα κερασάκια και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε και αν ειναι νερουλό ρίχνουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι
5. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή στρωμένο με λαδόκολλα ή σε φόρμα.
6. ψήνουμε 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν βγει καθαρό είναι ψημένο.

*Για να κάνουμε καραμέλα το ζαχαρούχο, βάζουμε το τενεκεδάκι σε μια κατσαρόλα και γεμίζουμε με νερό να το σκεπάζει. Αφήνουμε να βράσει για 2-3 ώρες. Μπορούμε να το βάλουμε στη χύτρα για 30-50 λεπτά . Καλό είναι να μη βάλουμε μόνο ενα τενεκεδάκι, αλλά 4-5 και για να ανοίξουμε ενα να δούμε αν έγινε. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΝΕΚΕΔΑΚΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
** ο εύκολος και γρήγορος τρόπος για καραμέλα είναι σε ενα τηγάνι αντικολλητικό ρίχνουμε ζάχαρη και λιγες σταγόνες νερο. Αφήνουμε να καραμελώσει η ζάχαρη, οχι να σκουρύνει, και ρίχνουμε ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς {μη φοβηθείτε αν γίνει μαι σκληρή μάζα} μέχρι να ενσωματωθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *