Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Νέο κεφάλαιο στον πρωτογενή τομέα του Δήμου το νέο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης

DSC_0734Στην υπηρεσία του αγρότη, του κτηνοτρόφου και γενικότερα του πολίτη που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα βρίσκεται το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Εδαφολογικό Εργαστήριο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού μετά και τα επίσημα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στα Σέρβια.
Η λειτουργία των δύο σημαντικών αυτών υπηρεσιών αποτελούσε προσωπική δέσμευση του Δήμαρχου Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου και των συνεργατών του στη Δημοτική Αρχή και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το κτίριο του Εδαφολογικού Κέντρου Σερβίων – που παρέμενε ανενεργό εδώ και δύο δεκαετίες περίπου και θα συστεγάσει το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου – αποκαταστάθηκε, συντηρήθηκε, εκσυγχρονίστηκε και πλέον είναι έτοιμο να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τον αγροτικό κόσμο του δήμου αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό.
DSC_0715 DSC_0713Ήδη στο κτίριο έχουν εγκατασταθεί οι γεωπόνοι του δήμου καθώς και χημικός για το Εδαφολογικό Εργαστήριο ενώ να σημειωθεί ότι προ διμήνου περίπου είχε υπογραφεί και το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και τα γραφεία των Εντεταλμένων Συμβούλων του Δήμου κ.κ. Δημήτρη Κουκάλη και Δημήτρη Κοσμά.
«Είναι μία σημαντική ημέρα για τους δημότες μας. Για τους ανθρώπους που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα αλλά και για όλους εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν. Το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Εδαφολογικό Εργαστήριο θα είναι βασικά εργαλεία γι’ αυτούς και εμείς είμαστε εδώ για να παρέχουμε κάθε υποστήριξη» ανέφερε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού.
Αναφερόμενος στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Εδαφολογικό Εργαστήριο ο Αντιδήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Σταύρος Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη του αγροτικού και του κτηνοτροφικού τομέα είναι ο βασικός μοχλός αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και με βάση αυτή DSC_0724 DSC_0726 DSC_0733την αρχή εργαζόμαστε στο Δήμο» ενώ ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Κουκάλης τόνισε ότι «το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Εδαφολογικό Εργαστήριο αποτελούν εργαλεία για το συντονισμό του αναπτυξιακού σχεδιασμού του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, ως μια βάση για τον προσδιορισμό ενός κοινού οράματος και κοινών επιδιώξεων και δράσεων για το σύνολο της περιοχής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.