«Νέο Ξεκίνημα» Σπάρτακος: Νέα καθυστερηση στη λήψη απόφασης για τη μονάδα 3 του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας-Συνεχίζεται η άσχημη κατάσταση σεορυχεία και σταθμούς

spartakos-neoΝέα καθυστέρηση έχουμε και πάλι για την τύχη της μονάδας 3 του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ.
Το πόρισμα για την διερεύνηση του μεγέθους της καταστροφής του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας από την πυρκαγιά αλλά και του κόστους αποκατάστασής του κατάντησε σαν την περιβόητη ανάπτυξη που όλο την περιμένουμε και ποτέ δεν έρχεται. Αλήθεια αφού δεν δόθηκε το πόρισμα με την Γέννηση του Χριστού όπως αναμενόταν, θα δοθεί πριν τις εκλογές ή θα περιμένουμε την Ανάσταση;
Οι δε εργαζόμενοι που με αυτοθυσία και κίνδυνο της ζωής τους ενεπλάκησαν στην κατάσβεση της φωτιάς στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ανταμείβονται με …αβεβαιότητα για το μέλλον τους και με αποκλεισμούς!!!
Αλήθεια γιατί αποκλείονται από την προκήρυξη εργασίας με απόσπαση – εκτός έδρας σε άλλες περιοχές που δραστηριοποιείται η επιχείρηση- οι εργαζόμενοι του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ;
Κύριοι της διοίκησης, με δεδομένα τα μεγάλα προβλήματα της εταιρείας, την ιδιωτικοποίηση του 30%, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούν πλέον τα 2 δις ευρώ, τη ληστεία σε βάρος της ΔΕΗ, τα στελέχη !!! πρέπει να καταλάβουν ΟΤΙ πρέπει επιτέλους να υπηρετήσουν ΤΩΡΑ την εταιρεία και όχι να της δημιουργούν και άλλα προβλήματα.
Οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και έκτακτοι που έχουν ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ από την πολλή δουλειά, τις απλήρωτες υπερωρίες, τους χαμηλούς μισθούς και την αβεβαιότητα δεν ανέχονται ΑΛΛΟ την υπερεπίδειξη ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ από τα στελέχη που μόνο σοβαρά και υπεύθυνα δεν κάνουν την δουλειά τους, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, καθώς οι επιτυχίες τους είναι παροιμιώδεις και περιγράφονται ως ανέκδοτα στους κόλπους των εργαζόμενων.
Με τις επιλογές τους και την «υπεύθυνη διοίκηση τους» κατάφεραν ήδη να «κάψουν» ένα σταθμό, να «γκρεμίσουν» ένα ορυχείο και να αναδείξουν τόσους σκληρούς σχηματισμούς στα υπόλοιπα ορυχεία όση και η εξορυκτική τους δυνατότητα.
Δαπανούν εκατοντάδες εκατομμύρια σε εργολαβίες, χωρίς αποτελέσματα.
Η έλλειψη προσωπικού και οι αυξημένες εργολαβίες αντιμετωπίζονται από την επιχείρηση!!
– με την αλλαγή του προγράμματος -ωραρίου εργασίας χωρίς να ερωτηθούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι και θα κληθούν να το εφαρμόσουν.
– με τον έλεγχο των αιμοδοσιών των εργαζόμενων.
– την εφαρμογή πρωτοποριακών προγραμμάτων σήμανσης προσέλευσης-αποχώρησης του προσωπικού για να τα κονομήσουν οι προμηθευτές των συστημάτων αυτών.
Ποιον άλλο πέραν του αναδόχου που θα το εγκαταστήσει εξυπηρετεί η ηλεκτρονική σήμανση της προσέλευσης και αποχώρησης του προσωπικού στο σύστημα του Αλιάκμονα ΜΟΝΟ και όχι στο σύνολο της επιχείρησης;
Γιατί δεν τα κάνετε αυτά και στην Χαλκοκονδύλη;

Τα προβλήματα όμως συνεχίζονται και γίνονται μεγαλύτερα, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που αναρωτιέται κανείς εάν είναι λάθη από ανικανότητα ή συνειδητές επιλογές. Επιλογές και αποφάσεις που εκθέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό και τους εργαζόμενους.
Οι ΝΕΟΙ ΒΟΚαρχες πρέπει επιτέλους να πιάσουν τον ΤΑΥΡΟ απ΄ τα ΚΕΡΑΤΑ.

Γνωρίζουν όλοι ότι:
– Από την αυτοθυσία και την εμπειρία των εργαζόμενων και των εργοδηγών, δε θρηνήσαμε θύματα κατά τα τελευταία δυο σημαντικά ατυχήματα.
– Από την αυτοθυσία και την εμπειρία των εργαζόμενων και των εργοδηγών δεν παραδόθηκε ολοκληρωτικά στις φλόγες ο ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ.
– Από την αυτοθυσία και την εμπειρία των εργαζόμενων και των εργοδηγών δεν χάσαμε μηχανήματα παρά μόνο τμήμα ταινιόδρομων κατά στις τελευταίες κατολισθήσεις στο ορυχείο Μαυροπηγής.
Ως πότε άραγε;
Ως πότε η ασφάλεια των εργαζόμενων θα επαφίεται στην τύχη και στον Θεό;
Θα επανέλθουμε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.