H Συνταγή της Ημέρας: Κεικ Μανταρίνι

της Αναστασίας Θεοχαροπούλου, dolmadaki.grtasa2


4 αυγά
1 φλ σπορέλαιο ή ηλιέλαιοphoto.php
1 φλ ζάχαρη

1 φλ χυμό μανταρίνι
ξύσμα μανταρινιού
2,5 φλ φαρίνα

Εκτέλεση:


1. χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν
2. προσθέτουμε το λάδι και το ξύσμα
3. προσθέτουμε τον χυμό
4. ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ενας χυλός. μπορεί να χρειαστεί 1-2 κουταλιές αλεύρι παραπάνω.
5. Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς

*για να το διακοσμήσουμε ετοιμάζουμε ενα γλάσο από άχνη ζάχαρη και χυμό μανταρίνι ή απλά ρίχνουμε άχνη ζάχαρη σε όλο το κέικ ή βάζουμε αμύγδαλα φιλέ απο πάνω πριν το ψήσουμε ή ενα απλό σιρόπι από χυμό μανταρίνι και λίγη ζάχαρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *