Η Συνταγή της Ημέρας: Σπιτικες μπαρες Δημητριακων!

1480518_10204857836300678_3994216112892576257_nτης Αναστασίας Θεοχαροπούλου-dolmadaki.gr
Yλικά:
2,5 κούπες δημητριακά ή μουσλι
1 κούπα βρώμης (Quaker)
1 κούπα ξηρούς καρπούς { π.χ. αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, κάσιους κλπ}
μισή κούπα αποξηραμένα φρούτα { π.χ. βερίκοκα, κρανμπερις, σταφίδες, goji berries, παπάγια κλπ..}
Κανέλα ή εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας μέλι
μισό φλ. μαύρη ζάχαρη
60 γρ. φρέσκο βούτυρο
ηλιόσπορους ή σουσάμι ή ινδοκάρυδο
προαιρετικά κομματάκια σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα για επικάλυψη.

1503422_10204857835940669_1264583109957210054_nΕκτέλεση:

1. Σπάμε τους ξηρούς καρπούς σε μεγάλα κομμάτια στο μούλτι. Τους ρίχνουμε σε ένα ταψάκι μαζί με την βρώμη και τα ψήνουμε στο grill για 5’ σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας τακτικά (με προσοχή) μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τ’ αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν
2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
3. Ρίχνουμε το σιρόπι στο μίγμα τις βρώμης, τους ηλιόσπορους και τα ξερά φρούτα και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και να γίνει μια μάζα.
4. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αδειάζουμε το μίγμα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και απο πάνω ρίχνουμε την σοκολάτα σε κομματάκια. ή λιωμένη.
5. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 15-30 λεπτά και μετά κόβουμε τις μπάρες.
6. Τις τυλίγουμε με λαδόκολλα και τις διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 1 μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *