Ο «Σαββατοκύριακος»: Ο Βαρουφάκης, η ηγεσία της ΔΕΗ, το δίδυμο και οι Αποκριές

Καλημέρα αγαπητοί αναγνώστεςggf
Καλό μήνα σε όλους και όλες και με γεια μας η νέα κυβέρνηση. Κυβέρνηση που καλείτε να σηκώσει το βάρος αυτής της περιβόητης διαπραγμάτευσης, με άλλη νοοτροπία, αλλά και να δικαιώσει τις προσδοκίες του ελληνικού λαού.
Οι πρώτες μέρες της κίνησαν με κινήσεις ουσίας αλλά και εντυπωσιασμού, που μπορεί να κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου, δεν είναι όμως αυτά που θα λύσουν το πρόβλημα. Σαφέστατα την παράσταση όλων έκλεψε ο νέος Υπουργός Οικονομικών, Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης, ο οποίος άφησε «παγωτό» τον Νταϊσεμπλουμ, δημιουργώντας από τη μία την προσδοκία για μια άλλη συμπεριφορά απέναντι στους Ευρωπαίους και τους δανειστές μας, παράλληλα όμως και ένα ερωτηματικό φόβου για την αντίδραση της άλλης πλευράς.
Η αλήθεια είναι πως η ψήφος της περασμένης Κυριακής είχε σχεδόν μια τέτοια εντολή προς τη νέα κυβέρνηση. Μιας σύγκρουσης ή τουλάχιστον μιας σκληρής γραμμής που θα δείχνει τη διαφορά με την προηγούμενη ηγεσία που αποδεχόταν σχεδόν τα πάντα. Αυτά όμως είναι καλά για τον κόσμο που είχε αγανακτήσει 5 χρόνια τώρα, δεν μπορεί να είναι προς το σωστό δρόμο όμως για μία κυβέρνηση που κρατά τις τύχες της χώρας στα χέρια της. Και αυτό μάλλον το κατάλαβαν γρήγορα στο Μαξίμου, αλλάζοντας κάπως τη ρητορική τους τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να σημαίνει ότι άλλαξαν προσανατολισμό.
Για την περιοχή το πρώτο «δώρο» ήρθε για τους εργαζομένους της ΔΕΗ. Αυτή η απαράδεκτη επιστράτευση των εργαζομένων που κρατούσε από τον Ιούλιο, αποτελεί πλέον παρελθόν, με εντολή του νέου Υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον οποίο καλοβλέπουν σαν «συνεργάτη» τα συνδικαλιστικά στελέχη της επιχείρησης. Τόσο οι δηλώσεις του περί ιδιωτικοποίησης, όσο και οι γενικότερες θέσεις του, μάλλον δημιουργούν πεδίο συνεννόησης των δύο πλευρών το επόμενο διάστημα. Η τοποθέτηση Λαφαζάνη στη συγκεκριμένη θέση, έφερε χαμόγελα και στην Περιφέρεια, όπου θεωρούν ότι το περιβόητο ειδικό τιμολόγιο, μπορεί να προχωρήσει πλέον πολύ πιο εύκολα. Βέβαια ο Καρυπίδης, προσεκτικά σε όλες τις τοποθετήσεις του τις τελευταίες ημέρες, υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις που αν δε γίνουν πράξη τότε «πάμε απέναντι».
Στα της ΔΕΗ όμως συμβουλευτικό ρόλο στη διοίκηση πλέον, θα έχει ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος θα παραμείνει το επόμενο διάστημα στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη ημέρα για το συνέδριο και τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Ο Κουκουλόπουλος, δέχτηκε την πρόταση του Αρθούρου Ζερβού, ο οποίος απ’ ότι όλα δείχνουν έχει την εμπιστοσύνη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου, η οποία μάλιστα ήταν ενήμερη για την τοποθέτηση του πρώην Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, μη εκφράζοντας αντιρρήσεις. Άλλωστε Κουκουλόπουλος- Λαφαζάνης γνωρίζονται από παλιά και μεταξύ τους επικρατεί αμοιβαία αλληλοεκτίμηση.
Καρυπίδης και Μίμης Δημητριάδης(Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ) εμφανίστηκαν αγκαζέ στη μίνι άτυπη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη ΔΙΑΔΥΜΑ, ώστε να ενημερωθούν Δήμαρχος Κοζάνης και Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για τη σύμβαση με τη ΔΕΗ. Ο Καρυπίδης μάλιστα όταν μιλούσε για τις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης, γυρνούσε συνέχεια προς το Βουλευτή(ο οποίος δεν έχει ορκιστεί ακόμα) για να φαίνεται πως όσα λέει έχουν κορυφαία πολιτική νομιμοποίηση. Να θυμίσω πως οι σχέσεις των δύο είναι κάτι περισσότερο από φιλικές, με το Βουλευτή να είναι αυτός που ως κορυφαίο στέλεχος των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, είχε προτείνει τον Καρυπίδη για υποψήφιο Περιφερειάρχη. Ο Θόδωρος δε το ξέχασε ποτέ, με το δίδυμο να καταγράφει το 2/2 μέσα σε μόλις 8 μήνες.
Συσκέψεις επί συσκέψεων για την Αποκριά, με Περιφέρεια και Δήμο Κοζάνης, να προσπαθούν με πενιχρά μέσα να ενισχύσουν το έθιμο. Κάποιοι μίζεροι επιμένουν να λένε για χρηματοδότηση κιχιών, κρασιών και «μπρε- μπρε». Θεσμικό στέλεχος μάλιστα κορυφαίας υπηρεσίας που συμμετείχε σε πρόσφατη σύσκεψη, είπε πως «δεν θα ερχόμουν αν δεν με υποχρέωνε υπηρεσία». Στο ερώτημα «γιατί το λέτε αυτό», ο συγκεκριμένος κύριος αρκέστηκε να πει ότι διαφωνεί με το έθιμο. Και βέβαια κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να συμφωνεί, αλλά ας αντιληφθούμε επιτέλους τη σημασία του εθίμου για την πόλη και γενικότερα για την περιοχή.
Ζεμπεκιές, τσιφτετέλια και μαγκιά. Απ’ όλα είχε το μενού. Να μη σε πετύχω, να κάνεις το Σάββατό μου αξέχαστο…
Το κοκοράκι κικιρικικι…
Ζούμε για την Κυριακή…
SMS: Το Μάρτη τώρα…
Καλή εβδομάδα σε όλους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.