Κατασκευή με πλαστικά καπάκια για ρεκόρ… Γκίνες από το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης-Φωτογραφίες!!!

883901260de9827f8c4541b0436d01ac_LΜια κατασκευή με πλαστικά καπάκια για …ρεκόρ Γκίνες στήθηκε στο προαύλιο του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης.

Οι ευαισθητοποιημένοι μαθητές, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, συγκεντρώνουν καιρό τώρα πλαστικά πώματα (καπάκια από πλαστικά μπουκάλια), τα οποία ανακυκλώνονται και ως αντάλλαγμα ένας συμμαθητής τους θα λάβει ένα νέο καρότσι για να κινείται!

Ειδικότερα, τα παιδιά του σχολείου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους και του καθηγητή φυσικής αγωγής Κώστα Κετόπουλου συγκέντρωναν ήδη καπάκια (πλαστικά πώματα), και για ενημέρωση – ευαισθητοποίησή τους. Όπως μας τόνισε ο καθηγητής – εμπνευστής τους, τα καπάκια θα δοθούν για καλό σκοπό αφού στο σχολείο υπάρχει ένας μαθητής σε αναπηρικό καρότσι και τον επόμενο μήνα με τα καπάκια που συγκεντρώνονται θα του δοθεί ένα νέο!

Πριν δοθούν τα καπάκια, όμως, αποφασίστηκε την Πέμπτη να γίνει στην αυλή του σχολείου η κατασκευή, ένα μυστικό Project που δεν μπορεί να αποκαλυφθεί επειδή αφορά διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχει το σχολείο. Πρόκειται για μια απεικόνιση που επιτρέπει στα παιδιά να εκφραστούν περνώντας ένα ισχυρό μήνυμα…

Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες καπάκια, ενώ οι μαθητές όλο αυτό το διάστημα κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 160.000 καπάκια

Πώς τα πλαστικά καπάκια έγιναν αναπηρικά αμαξίδια

Μια εταιρεία ανακύκλωσης – ειδών εμφιάλωσης με έδρα την Κεντρική Μακεδονία, με περίσσευμα κοινωνικής ευθύνης, με την προϋπόθεση ότι δεν θα γνωστοποιηθεί η εταιρική της ταυτότητα, παραλαμβάνει τις ποσότητες με τα καπάκια με αντάλλαγμα την οικονομική συνδρομή της στην εξασφάλιση των αναπηρικών καροτσιών.

www.prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.