Η Συνταγή της …Τσικνοπέμπτης: Καμαρωτό Μπυράτο Κοτόπουλο

10959090_10204954155988610_2100356380_nτης Αναστασίας Θεοχαροπούλου – dolmadaki.grtasa2

Τσικνοπέμπτη σήμερα και την τιμητική τους έχουν τα ψητά και τα κοψίδια !! Αν ακόμα δεν αποφασίσατε τι θα ψήσετε ή ηρθαν καλεσμένοι και θέλετε έξτρα συμπλήρωμα δοκιμάστε αυτο το κοτόπουλο!! Ψήνετε όρθιο στηριζόμενο στο τενεκεδάκι και θυμίζει κοτόπουλο σούβλας! Η μπύρα δίνει μια γλυκιά γεύση καθώς το ψήνει εσωτερικά.

Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο
1 τενεκεδάκι μπύρα

Εκτέλεση:
1. Ξεκινάμε απ το κοτόπουλο. Αφού το καθαρίσουμε θα το μαρινάρουμε. Η μαρινάδα μπορεί να είναι σκέτο λάδι με αλατοπίπερο και μυρωδικά ή σε ενα μπολ ανακατεύουμε 3 κουταλιές λάδι, 1 κουταλιά μουστάρδα 1 κουταλιά κόφτη καστανή ζάχαρη αλάτι πιπέρι δεντρολίβανο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη. Ή ανακατεύουμε μουστάρδα κέτσαπ λάδι αλάτι πιπέρι λιγο μέλι λεμόνι. Αλείφουμε όλο το κοτόπουλο με την μαρινάδα (και κατω απ την πέτσα σε κάποια σημεία)
2. Ανοίγουμε την μπύρα. Αδειάζουμε λίγη μπύρα στο ταψί ( αν ρίξουμε πατάτες, αλλιώς την πίνουμε!) και καλύπτουμε το τενεκεδάκι γύρω γυρω με λαδοκολλα. Την λαδόκολλα την βάζου
με για να μην έρθει απευθείας σε επαφή το τενεκεδάκι αλλα και για να είναι πιο σταθερή η βάση. Ο λόγος που δεν βάζουμε γεμάτο το τενεκεδάκι είναι γιατί αφρίζοντας η μπύρα θα ξεχειλίσει και θα εκτοξευτεί το κοτόπουλο!!!!!
3. Στερεώνουμε το κοτόπουλο όρθιο πάνω στο τενεκεδάκι και το βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για μία ωρα περίπου στους 180 βαθμούς. Ανά 30 λεπτά ελέγχουμε το κοτόπουλο αν χρειαστεί έξτρα νερό στο ταψί με τις πατάτες ή με ενα πινελάκι να λαδώσουμε να μην ξεραθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *