Βάζει χέρι και στα ταμεία των ΔΕΚΟ η κυβέρνηση για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις;

tameia-apothem-708Μετά τη δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων φορέων του Δημοσίου, η κυβέρνηση βάζει χέρι και στα ταμεία των ΔΕΚΟ.

Πρόκειται για την έσχατη λύση, στην οποία καταφεύγει προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες για πληρωμές από το Δημόσιο.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μέσω Τwitter.  «Η κυβέρνηση μετά τα αποθεματικά των ασφαλισμένων και των αγροτών αναζητά ρευστότητα και στα αποθεματικά και τα ταμειακά διαθέσιμα των ΔΕΚΟ», έγραψε ο βουλευτής Αρκαδίας και παράλληλα ζήτησε επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση.

Οπως αναφέρει το capital, πρόκειται για συνολικά διαθέσιμα 1,1-1,3 δισ. ευρώ, μέρος από τα οποία θα πρέπει να ρευστοποιηθούν με τη «βοήθεια» που παρείχε χθες η ΕΚΤ αυξάνοντας το όριο πρόσβασης στον ELA.

Η κυβέρνηση πρέπει από Δευτέρα να καταβάλει 3,5 δισ. ευρώ για την πληρωμή μισθών και συντάξεων. Εφόσον ξεπεράσει αυτόν τον «κάβο», μετά πρέπει να αναζητήσει ρευστότητα για να καλύψει στις 9 Απριλίου 448 εκατ. ευρώ δόση προς το ΔΝΤ.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.