Το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης του Δήμου Βοῒου, θα ανταμώσουν οι φωνές, οι μουσικές και τα τραγούδια όλων όσων έζησαν τον τόπο της, τον τόπο του Βοῒου

_Το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης του Δήμου Βοῒου, θα ανταμώσουν οι φωνές, οι μουσικές και τα τραγούδια όλων όσων έζησαν τον τόπο της, τον τόπο του Βοῒου.

Ανταλλαγέντες της Συνθήκης της Λωζάννης από τις δυο πλευρές του Αιγαίου, θα ενώσουν την ιστορία της επαρχίας σε μια μουσικοχορευτική αφήγηση με τίτλο
Μουσικές από τις δυο όχθες της Νοσταλγίας
Συνεχίζοντας την εξιστόρηση της ανταλλαγής στα πλαίσια της έκθεσης που πραγματοποιείται στην πόλη, στο χώρο της πρώην Δ.Ο.Υ Νεαπόλεως (παλιό τζαμί) «Οι δύο όχθες της νοσταλγίας. Ιστορίες προσφυγικών οικογενειών».
​Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεάπολης θα συμμετάσχουν 100 χορωδοί από την Ελλάδα και την Τουρκία και 10 μουσικοί, μέλη των χορωδιών του Ιδρύματος Ανταλλαγέντων της Συνθήκης της Λωζάννης (LozanMübadilleri Vak) που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και του Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης «Αγία Παρασκευή» αφηγούμενες με το δικό τους μοναδικό τρόπο την κοινή συμβίωση ανθρώπων, τόπων και πολιτισμών.
Σας περιμένουμε
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.