Τουρίστες ή Μετανάστες;

tzekis22-300x264Του Κων/νου Τζέκη
Παρεξηγήθηκε, αλλά κατά βάση όλοι γνωρίζουμε ότι είχε απόλυτο δίκαιο. Αναφέρομαι στην κυρία Τασία, την Υπουργό μετανάστευσης, που σε πρωινάδικο δήλωσε ότι δεν υπάρχουν άστεγοι μετανάστες στη χώρα μας αλλά απλά λιάζονται στα πεζοδρόμια της Ομονοίας.
Είχε απόλυτο δίκαιο η Υπουργός μας. Είναι άλλωστε γνωστό ότι αυτοί που διαβαίνουν τα σύνορά μας είναι τουρίστες που διψούν για λίγο ήλιο αφού στις χώρες τους υποφέρουν από τη μουντάδα του καιρού τους. Τάχατες το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με τους μετανάστες. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από ήλιο αφού στις χώρες τους δεν έχουν λιακάδες και εκμεταλλεύονται τις συνθήκες του καιρού μας για να αποκτήσουν και χρώμα!!!!
Άλλωστε η δήλωσή της έχει και άλλη παράμετρο. Θέλει να ενημερώσει τους ημεδαπούς αλλά και τους τουρίστες που σε λίγο θα μας επισκεφθούν ότι οι δικοί μας μετανάστες είναι πλούσιοι και αφού δεν έχουν ανάγκη εργασίας λιάζονται ολημερίς στα πεζοδρόμια της Αθήνας.
Αυτή η άποψη είναι και πρωτότυπη και αξιοπρόσεκτη. Αλλά το Κολονάκι δεν έχει ακόμα κατακλυσθεί από μετανάστες, που να γνωρίζει τώρα η Κυρία Υπουργός αυτές τις λεπτομέρειες;
Όμως θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι δηλώσεις των Υπουργών και οι ενέργειές τους μεταδίδονται ταχύτατα σε άλλες χώρες. Έτσι το άνοιγμα των στρατοπέδων φιλοξενίας αλλοδαπών και η μεταφορά τους με αυτοκίνητα της Αστυνομίας παρακαλώ, στο κέντρο της Αθήνας, σαφώς θα είχαν τα ανάλογα αποτελέσματα. Έτσι ας μην εκπλησσόμαστε που γέμισαν τα νησιά μας με λαθρομετανάστες. Ουσιαστικά εμείς τους προσκαλέσαμε αφού τους καταγράφουμε στα σύνορα, τους πληρώνουμε το εισιτήριο με καράβι με προορισμό την Αθήνα και τους αφήνουμε ελεύθερους στη χώρα με την προειδοποίηση ότι πρέπει να αναχωρήσουν μέσα σε έξη μήνες. Να πάνε που; Ποια χώρα τους δέχεται; Καμία. Εδώ θα ξεροσταλιάζουν και θα είναι θύματα μαύρης και αδήλωτης εργασίας. Δόξα το Θεό. Οι βίλες της Μυκόνου και τα Ξενοδοχεία του Καλοκαιριού έχουν δουλειά γι’ αυτούς. Χωρίς μέλλον, χωρίς την προστασία του Νόμου, άβουλα πλάσματα στα χέρια των πλουσίων και καθωσπρέπει πολιτών μας.
Όσα για μας θα τους απολαμβάνουμε να λιάζονται και θα χαιρόμαστε που τους κάναμε επιτέλους ευτυχισμένους.