Έρωτας στην Τρίπολη στα… χρόνια της χολέρας – Σατιρική ταινία έγιναν τα σκουπίδια που θα…ερχόταν στην Κοζάνη-Δείτε την!!!

tripoli_skoupidia_559_355Το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Τρίπολη, έχει βγει στο φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, ταλαιπωρεί τους κατοίκους όμως εδώ και μήνες.

Ένας σκηνοθέτης, ο Χαράλαμπος Κοντοπάνος, είδε το θέμα με τη δική του, ξεχωριστή ματιά, και αποφάσισε να γυρίσει μια ταινία μικρού μήκους, που σατιρίζει την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Τίτλος της ταινίας, που έχει αναρτηθεί στο youtube είναι «Μια ευχή».

Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο νέους ανθρώπους (Θοδωρής Δανίκας, Αθηνά Σταθάκη) που γνωρίζονται, ερωτεύονται και μοιράζονται τα συναισθήματά τους πάνω σε …λόφους απορριμμάτων!

Πρόκειται για μια σουρεαλιστική ρομαντική σάτιρα, διάρκειας 4.30 λεπτών, με σκοπό τη μεγαλύτερη δημοσιοποίηση της αφόρητα προβληματικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια. Ένα σκηνικό … εικαστικής μεταμοντέρνας εγκατάστασης, όπως αναφέρεται μέσα στην ταινία.

Η «καταδρομική ενέργεια» του Χαράλαμπου Κοντοπανάγου (βραβευμένος για την ταινία του «Τιμολόγιο»), και της ομάδας του στα σκουπίδια του Πύργου έγινε εν μια νυκτί, χωρίς ένα ευρώ κι αποδεικνύει ότι το δημιουργικό πνεύμα παραμένει άσβεστο ακόμα κι αν κατοικεί ανάμεσα σε όγκους σκουπιδιών, ακόμα κι αν θάβεται στα γρανάζια της ανεργίας, χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό, σχεδόν με το τίποτα.

Στο «Μια ευχή», διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Αντώνης Χατζηνικολάου, στον ήχο ο Γιώργος Σωτηρόπουλος και διευθυντής παραγωγής ο Γιώργος Χαλικιάς.

Πάντως, σήμερα το απόγευμα οι κάτοικοι της Τρίπολης προγραμματίζουν να μεταφέρουν και να εναποθέσουν τα οικιακά τους σκουπίδια στο δημαρχείο της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγική κατάσταση που αναγκάζονται να βιώσουν.
[youtube]Pqt6avG-ByY[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.