Η γλυκιά Συνταγή της Ημέρας: Τούρτα φράουλα!

της Αναστασίας Θεοχαροπούλου-dolmadaki.grtasa2

1 τενεκεδάκι σαντιγί
1 κεσεδάκι φράουλες11150572_10205424862235972_3004828654783542053_n
2 κουταλιές ζάχαρη
λίγο λεμόνι
1 φακελάκι ζελέ φράουλα

για τη βάση
μπισκότα 300γρ
2 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση:

1.  Για τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο το οποίο έχουμε λιώσει. πατάμε καλά να απλωθεί ομοιόμορφα. Βάζουμε ψυγείο να σταθεροποιηθεί
2. Χτυπάμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
3. Στο μούλτι λιώνουμε τις φράουλες, να μην έχουν κομματάκια. Τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με 2 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη και λίγο λεμόνι μέχρι να βράσουν να γίνουν σάλτσα.
4. Ετοιμάζουμε το φακελάκι με το ζελέ..Το διαλύουμε σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και ρίχνουμε και το μίγμα της φράουλας. ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείτε  ελαφρά.
5. Ανακατεύουμε τη σαντιγί με το ζελέ και το ρίχνουμε πάνω στη βάση.
6. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά (περίπου 4 ώρες)

*Στη βάση μπορούμε να βάλουμε και τσουρέκι που μας περίσσεψε. Το θρυμματίζουμε και το ανακατεύουμε με ένα σιρόπι απο νερό, κακάο και ζάχαρη. Επίσης μπορούμε να βάλουμε παντεσπάνι ή σαβαγιάρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *