Ομιλία «Το ταξίδι της Μητρότητας» το Σάββατο στη ΛΑΦ Κοζάνης

to taxidi 22602_106081869556221_746952098_nΗ μητρότητα, με αφετηρία την σύλληψη, αποτελεί ένα ατέρμονο ταξίδι. Η μητέρα κυοφορώντας το έμβρυο για 9 μήνες, προετοιμάζεται για τον ερχομό του στον κόσμο. Η γέννηση είναι το πρώτο ορόσημο στη ζωή του νέου ανθρώπου. Και κάπως έτσι το ταξίδι της μητρότητας ξεκινάει…

Οι ενδιάμεσοι σταθμοί πολλοί… Η γνωριμία μάνας-βρέφους, η σύνδεση και η ασφαλής προσκόλλησή τους, ο θηλασμός που τρέφει σώμα και ψυχή, το πρώτο άγχος αποχωρισμού…. Συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι ο πατέρας και σύντροφος, που με τον υποστηρικτικό του ρόλο βοηθάει στην ομαλή μετάβαση της οικογένειας στη νέα πραγματικότητα.

Οι νέοι γονείς, με ενσυναίσθηση καλούνται να ανταπεξέλθουν στις νέες καταστάσεις της οικογενειακής ζωής. Κάποιες από αυτές πιο δύσκολες, όπως επιλόχειος κατάθλιψη, διαχείριση ζήλιας με τον ερχομό του 2ου παιδιού, θέματα ύπνου και συνκοίμησης….

Κεντρική ομιλήτρια: Αντιγόνη Συμεωνίδου, ψυχολόγος – ψυχοθεραπέυτρια του Aberdeen University της Σκωτίας, με μεταπτυχιακό στο Social and Cognitive Psychology και με εκπαίδευση στην Γνωστική-Συμπεριφορική και Υπαρξιακή Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Λίγα λόγια για την Αντιγόνη Συμεωνίδου…
» Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Aberdden στην Σκωτία, έκανα το μεταπτυχιακό στην Κοινωνική και Γνωστική Ψυχολογία και εκπαιδεύτηκα σε δύο ψυχοθεραπεύτικές προσεγγίσεις, την Υπαρξιακή και την Γνωστικό-Συμπεριφορική. Επιστέφοντας στην Ελλάδα δίδαξα για 6 χρόνια Ψυχολογία και Συμβουλευτική σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο και παράλληλα άρχισα να ιδιωτεύω ως ψυχοθεραπεύτρια στον χώρο μου. Ζω στην Θεσσαλονίκη και ιδιωτεύω αποκλειστικά ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων και συμβουλευτική γονέων και ζευγαριού».

Διοργάνωση εκδήλωσης: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κοζάνης.
Fb link: https://www.facebook.com/groups/KozaniBFMothers/

Σάββατο, 25/04/2015, ώρα 18.30, Λέσχη Αξιωματικών Κοζάνης.
Χορηγός εκδήλωσης: Γαια(σας εστειλα το λογκο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.