Εθνική Ανεξαρτησία

tzekis22-300x264Του Κων/νου Τζέκη

Είναι, ίσως, από τις θεμελιωδέστερες επιδιώξεις των Κυβερνήσεών όλων των χωρών της Οικουμένης, να μπορούν, να εξασφαλίζουν τη δυνατότητα στους λαούς τους, να αποφασίζουν για το μέλλον τους.
Ιδίως οι χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο τεραστίων οικονομικών συμφερόντων και σε περιοχές γεωστρατηγικού ή γεωοικονομικού ενδιαφέροντος.
Μια τέτοια χώρα είναι και η δικιά μας χώρα. Στο σταυροδρόμι μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, στο σταυροδρόμι πολιτισμών που συγκρούονται, στη ζωτική γέφυρα που συνδέει τη μέση Ανατολή με τη Δύση, στη διώρυγα που ενώνει δύο θάλασσες τεράστιων οικονομικών συμφερόντων, στην πυρίκαυστη περιοχή των Ρώσο- Αμερικάνικων διεκδικήσεων.
Να, λοιπόν, το γήπεδο να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι και να απαιτήσουμε κάτι παραπάνω από τους άλλους, να η ευκαιρία να μας ανέχονται να πειραματιζόμαστε ή να κάνουμε και λάθη. Αλλά πάνω από όλα αυτά υπάρχουν κανόνες στο παιχνίδι και τα όρια τα οποία οι παίχτες πρέπει να τα σέβονται.
Την ταραγμένη περίοδο που διερχόμαστε η Δύση που είναι και σύμμαχός μας ή συνοδοιπόρος μας, έχει στηρίξει μια ολόκληρη στρατηγική συμπεριφορά, που στηρίζεται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στην συμπεριφορά αυτή στηρίζεται η ύπαρξη του ΝΑΤΟ και ένα σωρό οργανισμών, αλλά και το άλλοθι των ισχυρών στις επεμβάσεις τους, όπου θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος αληθινός ή εφευρισκόμενος.
Την ίδια περίοδο ζητάμε την κατανόηση των ισχυρών για τα ακανθώδη προβλήματά μας, αλλά και παίρνουμε μέτρα να διευκολύνουμε τον μεγαλύτερο τρομοκράτη που ανέδειξε η χώρα. Ίσως οι λόγοι να είναι ανθρωπιστικοί αλλά θα μπορούσε το μέτρο αυτό να περιμένει λίγο, αφού γνωρίζουμε πόσο πονά κάθε ευεργετική διάταξη γι’ αυτόν που δολοφόνησε Αμερικανούς πολίτες.
Όμως, θα ήταν μεμονωμένο το γεγονός αυτό αν δεν υπήρχε μια σειρά Κυβερνητικών αντιδράσεων, που θωπεύουν δραστηριότητες περιθωριακών ομάδων, τους οποίους δυστυχώς οι ξένοι ονομάζουν συνολικά τρομοκράτες.
Έτσι, η επίσκεψη στο Νοσοκομείο του Βόλου, Βουλευτού της Κυβέρνησης, με σκοπό να επισκεφτεί νοσηλευόμενο αρχιτρομοκράτη, αλλά και η αρνητική κριτική από όλο το Κυβερνών κόμμα για την απομάκρυνση από την Ακαδημία εφτά ζευγαριών, που βρήκαν τζάμπα κατάλυμα χωρίς να έχουν καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο, θεωρήθηκαν πράξεις και ενέργειες που αντιβαίνουν στην παγκόσμια συμπεριφορά για τον έλεγχο ανατρεπτικών δράσεων.
Ως επίλογος των παραπάνω αποφάσεων, έρχεται σαν κεραυνός, η μεταστροφή του Ομπάμα, που καλεί τη χώρα μας να πάρει μέτρα, αν θέλει βοήθεια, ενώ άλλα έλεγε προ διμήνου και φυσικά θα ακολουθήσουν και οι Ρώσοι αφού και αυτοί καίγονται από την τρομοκρατία, όπως ονομάζονται τα διάφορα απελευθερωτικά κινήματα.
Για όλα τα πράγματα υπάρχει το σωστό timing. Αν δεν μπορείς να δεις το σωστό χρόνο, τότε θα ψάχνεις αιωνίως στη Σαχάρα να βρεις την άμμο.