Κλείνουν τα… ποδοσφαιρικά σύνορα της Ελλάδας μετά την καμπάνα από UEFA και FIFA για το νομοσχέδιο Κοντονή -Πώς θα τιμωρηθεί η χώρα

pao708_74Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο κατατέθηκε την Τρίτη και σύμφωνα με το άρθρο 29 καταργείται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ στο ποδόσφαιρο.

Η Ομοσπονδία, από την πλευρά της, αντέδρασε άμεσα και έκανε καταγγελία σε FIFA και UEFA. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής έχει ραντεβού με την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στις 30 Απριλίου, αλλά θα επιδιώξει να συναντηθεί νωρίτερα μαζί τους.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να ηχήσει η καμπάνα άμεσα, ίσως και σήμερα από την Ευρώπη. Με απλά λόγια, αν επιβεβαιωθεί το… εφιαλτικό σενάριο θα κλείσουν τα σύνορα για τους ελληνικούς συλλόγους και για όλα τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων και των δύο φύλων.

Αυτό σημαίνει πως θα μπει πρόωρο τέλος στην ούτως ή άλλως δύσκολη προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών να περάσει στα τελικά του Euro 2016, ενώ οι Εθνικές Παίδων και Νέων δεν θα συμμετέχουν στην τελική φάση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων που θα γίνουν σε Βουλγαρία και… Ελλάδα. Δεν θα επιτρέπονται καν διεθνή φιλικά για τις ελληνικές ομάδες, εθνικές και συλλόγους.

Οι ομάδες μας δεν θα μπορούν να να αποκτήσουν από ομάδες του εξωτερικού ξένους ποδοσφαιριστές ή ακόμη και να πουλήσουν Έλληνες παίκτες σε ξένες ομάδες. Παράλληλα, οι ξένοι ποδοσφαιριστές θα αποκτήσουν δικαίωμα προσφυγής στη FIFA και μέσω αυτής θα εξασφαλίσουν τη λύση του συμβολαίου τους, με συνέπεια την αποδυνάμωση των ελληνικών συλλόγων.

Επιπλέον, η ΕΠΟ δεν θα έχει λόγο στα κέντρα αποφάσεων του ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο, τα μέλη της δεν θα μπορούν να έχουν ρόλο ή συμμετοχή σε επιτροπές υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών, ενώ η ομοσπονδία θα τεθεί εκτός όλων των διεθνών προγραμμάτων, πολλά εκ των οποίων περιλαμβάνουν και οικονομική βοήθεια για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Τα σύνορα θα κλείσουν ακόμη και για τους Έλληνες διαιτητές, αφού δεν θα υπολογίζονται στους ορισμούς για διεθνείς διοργανώσεις, εθνικές ή διασυλλογικές.

iefimerida.gr

1 comment for “Κλείνουν τα… ποδοσφαιρικά σύνορα της Ελλάδας μετά την καμπάνα από UEFA και FIFA για το νομοσχέδιο Κοντονή -Πώς θα τιμωρηθεί η χώρα

  1. oxw
    22 Απριλίου 2015 at 12:01

    Μακάρι….
    Έπρεπε να απαγορεύσουμε τις ομάδες εδώ και δεκαετίες να βγαίνουν στην Ευρώπη με την σαπίλα,τον χουλιγκανισμό και την ασυλία που είχαν τόσοι διεφθαρμένοι κρυμμένοι πίσω απο τις στρατιές οπαδών των ομάδων (ιδιωτικών εταιρειών!!!).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.