Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση: Κλείνουν τα ποδοσφαιρικά σύνορα αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο

fifa708_0Ο,τι μέχρι σήμερα μεταφραζόταν ως «απειλή» πλέον αποτελεί κίνδυνο και μάλιστα άμεσο. FIFA και UEFA έστειλαν από κοινού επιστολή στην ΕΠΟ με κοινοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία προειδοποιούν για τον άμεσο αποκλεισμό όλων των Εθνικών ομάδων και των ελληνικών συλλόγων από κάθε αθλητική δραστηριότητα σε περίπτωση ψήφισης του νέου αθλητικού νόμου που καταργεί το αυτοδιοίκητο.

FIFA και UEFA, με κοινή επιστολή που υπογράφεται από ανώτατα στελέχη τους και έχει αποδέκτη την ΕΠΟ και κοινοποιείται ασφαλώς στην ελληνική κυβέρνηση, εφόσον το περίφημο νομοσχέδιο που καταργεί το αυτοδιοίκητο ψηφιστεί (και όχι με την κατάθεσή του), θα υπάρξει μια σειρά από κυρώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με κυριότερη τον άμεσο αποκλεισμό εθνικών συγκροτημάτων και συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις επ’ αόριστον.

Οι δύο ανώτερες ποδοσφαιρικές αρχές, λοιπόν, στέλνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και τον Σταύρο Κοντονή. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΓΓΑ, το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή, συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος, αρχικώς στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στις 27-28 και 30 Απριλίου και στη συνέχεια, στις 4 και 5 Μαΐου, στην Ολομέλεια. Εφόσον ψηφιστεί, θα υπάρξουν οι συνέπειες.

Αν και στη συνάντηση που θα γίνει με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA στα τέλη Απριλίου δεν βρεθεί η χρυσή τομή και δεν υπάρξουν υποχωρήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης ή οι εξηγήσεις της τελευταίας δεν πείσουν τους δύο οργανισμούς, τα σύνορα θα… κλείσουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.