«Η Αρχαιολόγος» του Κίμωνα Τσακίρη στο «Ολύμπιον»-Το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου σκηνοθέτη που γυρίστηκε κατά την κατασκευή του φράγματος του Ιλαρίωνα στο ποταμό Αλιάκμονα

poster_archaiologos_print copyΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ
του ΚΙΜΩΝΑ ΤΣΑΚΙΡΗ
στο κιν/θεατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Από Πέμπτη 23/4/2015 έως Τετάρτη 29/4/2015
2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 7.30μ.μ. & 10.00μ.μ

Το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου σκηνοθέτη Κίμωνα Τσακίρη που γυρίστηκε κατά την κατασκευή του φράγματος του Ιλαρίωνα στο ποταμό Αλιάκμονα Νομού Κοζάνης.
Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Κίμων Τσακίρης (Sugartown – Οι Γαμπροί, Sugartown – H επόμενη μέρα), επιστρέφει με την «Αρχαιολόγο» (17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης), μια ταινία γύρω από την προσπάθεια της αρχαιολόγου Γεωργίας Καραμήτρου-Μεντεσίδη να σώσει ό,τι μπορεί πριν χαθεί για πάντα στον βυθό της τεχνητής λίμνης του φράγματος του Ιλαρίωνα στη Δυτική Μακεδονία.
Η κα Καραμήτρου, Προϊσταμένη της Λ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων (Αιανή) και η ομάδα της (εργάτες, αρχαιολόγοι, συντηρητές), έχουν μερικούς μήνες μπροστά τους για να διασώσουν ότι είναι δυνατό από ένα πολύ μεγάλο αρχαιολογικό χώρο (περίπου 450 στρέμματα) στην παραποτάμια περιοχή Λογγά της Ελάτης. Η έκταση αυτή μαζί με πολλές άλλες στο ρου του ποταμού Αλιάκμονα, θα κατακλυστεί εξαιτίας του νέου φράγματος που ολοκληρώνει η ΔΕΗ στη περιοχή, το φράγμα Ιλαρίωνα. Η αρχαιολόγος καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί το σωστικό της έργο. Εκτός από την αρχαιολόγο, όλοι μιλούν στον φακό του σκηνοθέτη, ο διευθυντής του φράγματος, ντόπιοι αγρότες, εργάτες, συντηρητές.
Με φόντο την κοιλάδα του Αλιάκμονα, στην περιοχή του φράγματος του Ιλαρίωνα, ο σκηνοθέτης ξετυλίγει μία συναρπαστική αφήγηση και συνθέτει ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ.
Προβάλλεται από Πέμπτη 23/4 έως και Τετάρτη 29/4 στο κιν/θεατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ
2 προβολές 7.30μ.μ. & 10.00μ.μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.