Η συνταγή της ημέρας: Λικέρ Αρμπαρόριζα

11188493_10205488970518639_6329489537374570333_ntasa2της Αναστασίας Θεοχαροπούλου-dolmadaki.gr
Το λικέρ αρμπαρόριζα είναι το πιο ωραίο και μυρωδάτο και ιδιαίτερο λικέρ που θα δοκιμάσετε!! Είναι και οικονομικό!
Κατά κανόνα γίνεται με ρετσίνα η κρασί . Αν θελήσετε να το κάνετε με βότκα ή τσίπουρο και να έχετε ένα ωραίο πράσινο λικέρ θα πρέπει να ακολουθήσετε διαφορετική διαδικασία.

1798721_10205488968638592_6164474575916851312_nΥλικά:
1 λίτρο Λευκό κρασί ή ρετσίνα
50-60 φύλλα αρμπαρόριζας
500- 800γρ ζάχαρη ανάλογα πόσο δυνατό είναι το κρασί
1 μεγάλο βάζο

1. Κόβουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας και τα πλένουμε. Τα σκουπίζουμε και τα ρίχνουμε σε ενα μεγάλο βάζο ή μπουκάλι.
2. Ρίχνουμε το κρασί ή τη ρετσίνα και τη ζάχαρη. Για αρχή βάζουμε 500γρ ζάχαρη
3. Αφήνουμε σε δροσερό μέρος που να μη το χτυπάει ο ήλιος {σε μια άκρη στον πάγκο της κουζίνας πχ} και ανα δύο μέρες το ανακινούμε για να διαλύεται η ζάχαρη. Το αφήνουμε τουλάχιστον για 30 μέρες.
4. Μετά απο 30 μέρες δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να διαλυθεί.
5. Σουρώνουμε με ένα βαμβάκι ή γάζα και αδειάζουμε σε μπουκάλι.

*Μπορεί να γίνει και με ροζέ κρασί
** Με το λευκό κρασί η γεύση θυμίζει λουκούμι ενώ με τη ρετσίνα αναδεικνύεται η αρμπαρόριζα
***Για βότκα η τσίπουρο πρώτα θα χρειαστεί να κάνετε ένα σιρόπι με ζάχαρη νερό να το ανακατέψετε με τη βότκα και να βάλετε τα φύλλα. Αφήνετε μέχρι να χρωματιστεί πράσινο το ποτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.