Η νόστιμη συνταγή της ημέρας:Εύκολη Γαλατόπιτα με φύλλο

14281348_10209204994376913_466625098_nΤης Αναστασίας Θεοχαροπούλου-www.dolmadaki.gr

 

Υλικά: ζυμάρι: 500-600γρ αλεύρι 1 κρασοπότηρο νερό 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλιές ξύδι λίγο αλάτι κρέμα: 1 φακελάκι άνθο αραβοσίτου βανίλια 1 λίτρο γάλα 3 κουταλιές αλεύρι ή νισεστέ 2 αυγά 4-5 κουταλιές ζάχαρη λίγη κανέλα λίγο ξύσμα λεμόνι μια κουταλίτσα βούτυρο εξτρα: 1 αυγό για επάλειψη στο τέλος λάδι για τα φύλλα

 

Εκτέλεση: 1. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το νερό, το λάδι, αλάτι, ξύδι και ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι ζυμώνοντας να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Μπορεί να μη το πάρει όλο το αλεύρι 2. Χωρίζουμε σε 4 μπαλίτσες τις οποίες τις λαδώνουμε καλά και τις σκεπάζουμε με μια πετσετούλα για 30 λεπτά 3. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άνθο αραβοσίτου, 3 κοφτές κουταλιές αλεύρι και 1 φλυτζάνι γάλα 4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, ξύσμα κανέλα. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το λιωμένο κορν φλάουερ ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. 5. Αποσύρουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και το βούτυρο. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει 6. Παίρνουμε μια μπαλίτσα ζυμάρι και ανοίγουμε φύλλο λίγο πιο μεγάλο απ το ταψί μας. Αλευρώνουμε τον πάγκο και το φύλλο για να μη κολλάει στο άνοιγμα 7 Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο να προεξέχει απ το ταψί. Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο. Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα 2 φύλλα 8. Ρίχνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα. Τα φύλλα που προεξέχουν τα γυρνάμε προς τα μέσα πάνω απ την κρέμα 9. Ρίχνουμε λαδάκι πάνω απ την πίτα και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό 10. Ψήνουμε στους 200 προθερμασμένο για 50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η κρέμα και να ψηθούν τα φύλλα 11. Αφήνουμε λίγο να σταθεί πριν την κόψουμε για να σταθεροποιηθεί καλύτερα η κρέμα προαιρετικά σερβίρεται με άχνη και κανέλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *