Η συνταγή της ημέρας; Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι

anastasia15171013_10209974010641839_6204694448264524702_nΤης Αναστασίας Θεοχαροπούλου-www.dolmadaki.gr

1 κούπα ταχίνι με μέλι 1 κουταλιά σουπας κακάο 1 κούπα ζάχαρη 1,5 κούπα χυμό πορτοκάλι ξύσμα από ένα πορτοκάλι μισή κουπα τριμμένο καρότο 1 κ γλ κανέλα 2 ,5 – 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μπέικιν

 

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το μιξερ το ταχίνι με την ζάχαρη ν’ αφρατέψουν. 2. Προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα και την κανέλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα 3. Ρίχνουμε το καρότο και το κακάο. Προσθέτουμε και το μπέικιν, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι. 4. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα μίγμα λίγο σφιχτό. Το ρίχνουμε σε μια καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 με 30 λεπτά περίπου, ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα, να βγαίνει καθαρή. 5. Το αφήνουμε 5 λεπτά στη φόρμα πριν το ξεφορμάρουμε.

 

Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη *το καρότο είναι προαιρετικό *αν βάλετε ταχίνι με κακάο, παραλείπετε το κακάο σκόνη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *