Η συνταγή της ημέρας: Νόστιμες και..γλυκιές ιδέες για την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα

anastasiaΤης Αναστασίας Θεοχαροπούλου-www.dolmadaki.gr

Αν θέλετε να κάνετε γλυκιά βασιλόπιτα, δείτε μερικές ιδέες και προτάσεις:

 

+Η βασιλόπιτα μπορεί να είναι κέικ ή τσουρέκι! Στο απλό κέικ προσθέστε κανέλα, μοσχοκάρυδο και ξερά φρούτα ψιλοκομμένα τα οποία τα έχετε αφήσει 1 ώρα σε κονιάκ με λίγο νερό. +Για τον στολισμό επιλέξτε: ^γκανάς σοκολάτας: ίσα μέρη κρέμα γάλακτος & κουβερτούρας ^ζαχαρόπαστα, {αλείψτε με λίγη μαρμελάδα το κέικ/τσουρέκι πριν την βάλετε} ^Γλάσο με άχνη ζάχαρη και γάλα ^Υποβρύχιο βανίλια, λιωμένο σε μπεν μαρί ή κατσαρολάκι ^Σκέτη άχνη ζάχαρη ή κακάο ^Βουτυρόκρεμα ή σαντιγί *Για να γράψουμε στη βασιλόπιτα χρησιμοποιούμε είτε σκέτη σοκολάτα λιωμένη ή γλάσο, με κορνέ {ή με μύτη ή απο λαδόκολλα} ή με σύριγγα {χωρίς τη βελόνα εννοείτε!} για οδηγό μπορείτε να σχεδιάσετε με οδοντογλυφίδα και να γράψετε απο πάνω με τη σοκολάτα *Στολίζουμε με καραμέλες, διακοσμητικά, φιγούρες/σχεδια απο ζαχαρόπαστα ->

 

ΠΡΟΣΟΧΗ η βασιλόπιτα πρέπει να είναι κρύα πριν τη στολίσετε –>

 

Αν γλασάρετε, αφήστε να στεγνώσει πριν γράψετε με σοκολάτα. Αν όμως βάλετε καραμελίτσες ή ζαχαρωτά ή ξηρό καρπό, θα τα βάλετε πριν στεγνώσει για να κολλήσουν. –>Την βασιλόπιτα μπορείτε να την ετοιμάσετε μέρες νωρίτερα. Αν είναι κέικ, τη φυλάτε σε καλά κλειστό σκεύος ενώ αν είναι τσουρέκι το τυλίγετε πολύ καλά με μεμβράνη οσο είναι ζεστό και το φυλάτε καλά κλειστό σε σακούλα. Αν στολιστεί με σοκολάτα, όχι σε πολύ ζεστό μέρος για να μην λιώνει η σοκολάτα.

 

Αν στολιστεί με ζαχαρόπαστα, την κλείνετε καλά με μεμβράνη στην πιατέλα για να μη ξεραίνεται.

 

 

Μερικές ιδέες για διακόσμηση:

 

15780989_10210299639102347_6624602061261426174_n 15697829_10210299639382354_5735734393127217013_n 15747637_10210299639142348_7833235937254813407_n 15741043_10210299639182349_1977992746782637374_n 15740853_10210299639022345_7589488010946649084_n

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *