Η νηστίσιμη συνταγή της ημέρας: Χαλβάς με αλεύρι ή Κουταλάτος

anastasia17793017_10211248978195231_125569765_nΤης Αναστασίας Θεοχαροπούλου-www.dolmadaki.gr

Παραδοσιακός χαλβάς με αλεύρι αντί σιμιγδάλι. λέγεται και κουταλάτος, γτ δίνουμε το σχήμα του με κουτάλια. Είναι πιο σφιχτός απ τον σιμιγδαλένιο. 1 ποτήρι σπορέλαιο 2 ποτήρια αλεύρι 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 κουταλιά κανέλα

 

Εκτέλεση: 1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα. Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη 2. Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει σαν άμμος 3. Ρίχνουμε το σιρόπι στο αλεύρι ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ και ανακατεύοντας γρήγορα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα και να μην έχει υγρά. 4. Αφήνουμε να κρυώσει και με δυο κουτάλια δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τον στρώσετε σε ένα πυρέξ -πριν κρυώσει- και να κόψετε κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι μπορείτε να διακοσμήσετε με καρύδια ψιλοκομμένα ή αμύγδαλα ασπρισμένα ή ξερά φρούτα ψιλοκομμένα. *οταν είναι έτοιμος ο χαλβάς μπορούμε να ρίξουμε ψιλοκομμένα καρύδια και σταφίδες, όπως και στον σιμιγδαλένιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.