Επίθεση του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου κατά άθεων, βουλευτών και όσων αμφισβητούν το Άγιο Φως – «Και ποιός είναι ο…Κοραής.Ένας που εγκατέλειψε τη σκλαβωμένη Ελλάδα για να περνάει καλά στο Παρίσι»!-Βίντεο

www.radiosiatista.gr

18 comments for “Επίθεση του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου κατά άθεων, βουλευτών και όσων αμφισβητούν το Άγιο Φως – «Και ποιός είναι ο…Κοραής.Ένας που εγκατέλειψε τη σκλαβωμένη Ελλάδα για να περνάει καλά στο Παρίσι»!-Βίντεο

 1. Μη πρόβατο
  15 Απριλίου 2017 at 20:52

  Ελα βρε Σιατιστης,σου χαλάει τη σούπα ότι δεν μπορουμε ολοι ολοι να καταπιουμε την καμηλο, αν ειστε τιμιοι εσεις οι παπαδες, στειλτε μια επιτροπη επιστημονων να μας διαβεβαιωσει περι του «θαυματος» του Αγιου Φωτος,να μπουν μαζι με τον ορθοδοξο Πατριαρχη,αφου μονο σ΄αυτόν αναβει ,και μαλιστα μονο εκεινη την ωρα το μεσημερι,ώστε να προλαβει μετα να αποσταλει αεροπορικως για το βραδυ της Αναστασης ,και θα σας βγαλουμε το καπελλο. Μην εκμεταλλευεστε ότι ο κοσμος μπροστα στο παθος για το υπερφυσικο και στον τρομο του θανατου συναινεί και στο πιο χοντροκομμενο ψευδος.Μην επεκταθουμε και σε αλλα θεματα,όπως η βιομηχανια με τις εκατονταδες ανεξελεγκτες προφητειες του Παΐσιου που κυκλοφορουν στο διαδικτυο,γιατι θα παμε αλλου. Επιτέλους,δεν είμαστε όλοι ανθρωπάκια!!!

  Για την συγκεκριμένη απάτη του Αγίου Φωτός έχουν εκφραστεί, μεταξύ άλλων και:

  1. Ο Πάπας Γρηγόριος Η’ (Αρχιερατεία: 1227-1241) αποκήρυξε το Άγιο Φως ως απάτη και απαγόρευσε στους Φραγκισκανούς να έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτό.
  2. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Εφραίμ Β’ (1766-1771) είχε χαρακτηρίσει το φως «χειροποιητον μηχανουργίαν».
  3. Ο μέγας Πρωτοπρεσβύτερος και διδάκτωρ θεολογίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Γεώργιος Τσέτσης (Βήμα 21/4/06)
  4. Ο εκκλησιαστικός συγγραφέας Στυλιανός Χαραλαμπάκης (1964)
  5.Ο αρχιδιάκονος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Χαράλαμπος Κατενίδης (7 Σεπτεμβρίου 1965) του οποίου παρατίθεται και η βιντεοσκοπημένη συνέντευξη.

  https://youtu.be/QSJkFLG6hd0

  6. Ο μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος, Τοποτηρητής του Πατριαρχικού θρόνου και ο επίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος (ΜEGA Channel, 11/4/2001, εκπομπή «Γκρίζες Ζώνες»).

  7. Ο πατέρας Μεταλληνός: «Μαρτυρείται ότι υπάρχει η ακοίμητος κανδήλα εις τον άγιο τάφο…»

  8. Ο Ιερόθεος Βλάχος, μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, έχει ασκήσει κριτική στην απόδοση τιμών αρχηγού κράτους κατά την υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Αθήνα, καθώς το άγιο φως «δεν αποτελεί μια εξουσία τεταγμένη να εξυπηρετεί μεταπτωτικές καταστάσεις»

  9. Η απάντηση ενος σοφότατου κληρικού, μετέπειτα Αρχιεπισκόπου των Νοτίων ρωσικών επαρχιών Αστραχανίου και Σταυρουπόλεως, ήταν η παρακάτω: «Ουκ απ΄ ουρανού κατέρχεται, ουδ΄ από του τάφου αναβλύζει, αλλ΄ ο επί την διακονίαν ταύτην ταχθείς αρχιερεύς εν τω λεγομένω εισελθών κουβουκλίω, τον πυρίτην παίων, πυρ εξάγει επάνω του ζωοδόχου τάφου, είτα εφάψας τας εν τω τάφω πρότερον τριβείσας λαμπάδας κρατών εξέρχεται και το φως μεταδίδωσιν ως ηγιασμένον τη επαφή και προσαύσει του παναγίου τάφου. Και ο μεν αγελαίος λαός εκ του τάφου το φως αναβλύσαν νομίζει, ουδείς δ΄ αυτώ τουναντίον ειπείν θαρσεί, δεινόν τι παθείν δεδιττόμενος». Δηλαδή το Φως είναι προϊόν των πατριαρχικών σπίρτων, που η αγέλη των πιστών θεωρεί θαύμα, το οποίο κανείς (πατριάρχης κλπ) δεν τολμά να διαψεύσει, φοβούμενος τι θα πάθει (ή και τι έσοδα και «αγελαίους» «πιστούς» θα χάσει η θρησκευτική επιχείρησή του).

  ΠΗΓΗ:http://www.imerodromos.gr/me-times-archigou-kratous/

  ΥΓ Αδαμάντιος Κοραής ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΦΩΤΟΣ:
  «Μηχανουργήματα λαοπλάνων ιερέων τα εξ ουρανού ψευδοκαταίβατα φώτα… Μοναχοί (θρασύτατοι γόητες) επινόησαν το θαύμα του αγίου φωτός, για να ενισχύσουν τον ηλίθιο ζήλο των προσκυνητών… Όνειδος και αίσχος, στρατηγούμενον από θρασύτατους θαυματοπλάστες… Αξιοθρήνητοι οι κατ’ έτος τρέχοντες μωροί και πεπλανημένοι προσκυνητές του θαύματος». «Τέτοιον θαυμάτων έχουν ανάγκη οι ψευδοθρησκείες». «Ασυγχώρητον, με παντοειδείς δόλους να υπερασπίζεται η θρησκεία πλαστά θαύματα και πάσης λογής ανομήματα… Μην πιστεύετε λοιπόν όσα λέγονται περί του αγίου φωτός».

 2. κρανέτας
  16 Απριλίου 2017 at 00:38

  Παρακολούθησα δύο φορές την συνέντευξη του κου Κατενίδη,και δεν την χόρτασα.Εκστασιάσθηκα όχι με αυτά που έλεγε,αλλά με τον τρόπο,την σύνταξη,τις λέξεις…αυτό δεν είναι ομιλία,αυτό είναι ποίημα!Πόσο όμορφη και πλούσια είναι η γλώσσα μας,αν την γνωρίζουμε…

  • Αίσχος δεσπότη
   16 Απριλίου 2017 at 10:03

   Έτσι είναι,φίλε Κρανέτα,που συμφωνείς με τη μέγιστη απάτη του Αγ. Φωτός!!

   • κρανέτας
    16 Απριλίου 2017 at 15:47

    Οχι μόνο με την απάτη του αγίου φωτός δεν συμφωνώ,αλλά και γενικώς με την απάτη των θρησκειών.Τώρα πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα,αγαπητέ φίλε,απορίας άξιο!

    • Αίσχος δεσπότη
     17 Απριλίου 2017 at 16:46

     Eννοώ συμφωνείς ότι πρόκειται για μέγιστη απάτη (σε παραπλάνησε η διατύπωση). Και επ΄ευκαιρία, τι σημαίνει το Κρανέτας??

     • κρανέτας
      17 Απριλίου 2017 at 23:18

      Το παρατσούκλι μου.

     • Αίσχος δεσπότη
      18 Απριλίου 2017 at 12:54

      Ναι,αλλα τι σημαινει το κρανετας.Γιατι σε βλεπω σχολιαζεις συχνα.Απο το κρανος,απο την Κρανιά??

     • κρανέτας
      18 Απριλίου 2017 at 19:55

      Απο την Κρένασα (κρενασέτες-κρανέτας).Ποντιακό χωριό της Ματσούκας,τόπος καταγωγής του παππού μου.

   • Carabous
    17 Απριλίου 2017 at 19:22

    Άσε άσε. Όλοι σε μια απάτη πιστεύουν. Άλλοι στο άγιο φως, άλλοι σε κομμουνισμούς και δικτατορίες και πατερούληδες.
    Ο κόσμος θέλει παραμύθι.

 3. ΣΙΜΟΣ
  17 Απριλίου 2017 at 19:05

  Άγιε Σιατίστης,
  Πόσο θα ήσασταν αξιόπιστοι όλοι οι παπάδες, αν παράλληλα με τα παραληρήματά σας και το μένος σας επί όλων των διαφορετικών απόψεων, θα είχατε την ελάχιστη ευαισθησία να ψέγετε να κρίνετε και να κριτικάρετε και τα κακώς κείμενα της εκκλησίας και των εκπροσώπων της.
  Δεν μας λέτε κάτι για τα εκατοντάδες θαύματα της παναγίας της Τήνου παράλληλα με τις καραβιές των χρυσαφικών που αποκομίζει;
  Δεν μας λέτε για την αγία ζώνη και τον Άγιο Εφραίμ;
  Καταχεριάσατε τον Αδαμάντιο Κοραή.
  Γιατί δε λέτε τίποτε για τον Μέγα Κωνσταντίνο που δεν άφησε ζωντανό από το σόϊ του, Για τον άγιο Ιάκωβο το μοναχό που βίασε και σκότωσε κοριτσάκι, τον Θεοδόσιο που θανάτωσε 15.000 ανθρώπους στον ιππόδρομο, την Ειρήνη την Αθηναία που τύφλωσε και σκότωσε το γιό της αλλά αναστήλωσε τις εικόνες και βέβαια εσείς όλοι με δέος γιορτάζετε την Κυριακή της ορθοδοξίας.
  Όλοι οι παραπάνω και εκατοντάδες άλλοι παρόμοιοι λίγο ως πολύ εγκληματίες χρίστηκαν άγιοι με μόνο πιστοποιητικό την αγάπη στον κύριο.
  Για αυτό εμείς νιώθουμε αγάπη μόνο για τον άνθρωπο.

  • ΓΙΩΡΓΟΣ
   17 Απριλίου 2017 at 22:24

   ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ,ΣΙΜΟ. ΠΡΙΤΣ!!!! ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΦΩΤΙΑ,ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ!!!

  • Θεοδόσιος
   16 Φεβρουαρίου 2018 at 05:19

   Όχι μόνον «οι παραπάνω και εκατοντάδες άλλοι», όπως λές, αλλά όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, είναι ΠΡΩΗΝ φονιάδες, ΠΡΩΗΝ βιαστές, ΠΡΩΗΝ πόρνες, ΠΡΩΗΝ τελώνες, ΠΡΩΗΝ ληστές, ΠΡΩΗΝ κάτι ο καθένας, που όμως μετανόησε. Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ τους έδωσε το χρίσμα της αγιότητας και η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΙΟΥ. Τί να κάνουμε τώρα; Με αυτούς τους ΠΡΩΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ προτιμάει ο Χριστός να κάνει παρέα και όχι με σας που είσαστε αμετανόητοι «δίκαιοι» σαν τους Φαρισαίους και τα ξέρετε όλα και κατακρίνετε με τόσην άνεση τον κάθε Μητροπολίτη. Διάβασε το Ευαγγέλιο να δείς με ποιούς έκαμνε παρέα κατα την επίγεια ζωή Του ο Κύριος. Από τον ψυχωφελέστατο βίο του Αγίου Ιακώβου μόνον αυτό που γράφεις κατάλαβες όταν τον διάβασες; Κρίμα. Ξέρω πώς γιά σας τους αθέους δεν έχει καμμιάν αξία η μετάνοια του Μεγάλου Θεοδοσίου ή του Μεγάλου Κωνσταντίνου ή του Αγίου Ιακώβου ή της Ειρήνης της Αθηναίας ή του οποιουδήποτε απλού πιστού, γιατί όπως θα πείτε, η μετάνοια δεν γυρίζει τους νεκρούς ή τον χρόνο πίσω, και γι’ αυτό για σας δεν έχει καμμιάν αξία η λέξη αυτή. Έχει όμως για τον Θεό. Τώρα είστε όλοι λαλίστατοι σχολιαστές, αλλά η δική σας η γνώμη δεν μετράει καθόλου. Χώμα είστε, και στο χώμα θα καταλήξετε όπως όλοι μας, ΠΛΗΝ του Ιησού Χριστού. Μόνον Εκείνου η γνώμη μετράει. Αν σας ξετινάξει ο αναμάρτητος Χριστός, (ο Μόνος που δικαιούται να μιλάει και να κρίνει), τις αμαρτίες σας μπροστα σε όλη την ανθρωπότητα την ημέρα της Κρίσεως, θα καταπιείτε την γλώσσα σας. Τα περισπούδαστα σχόλιά σας και οι κατακρίσεις σας είναι η αιώνια καταδίκη του εαυτού σας, αν δεν μετανοήσετε, γιατί ο Χριστός θα σας θυμίσει στην Δευτέρα Παρουσία Του όλα αυτά τα λόγια σας, αλλά και το τί εσείς κάνατε στην ζωή σας, που τώρα μιλάτε σα να είσαστε αναμάρτητοι. Μόνον τον εαυτό σας καταδικάζετε αιώνια με αυτά που γράφετε εναντίον ενός άξιου Μητροπολίτη, και της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Θεού και των Ιερέων Του. Τους παρουσιάζετε ως φιλάργυρους αγύρτες, όμως ο Χριστός θα είναι παρέα με τον Μητροπολίτη που κατακρίνετε, και που ζεί ο άνθρωπος ταπεινά και με μετάνοια, και όχι με σας, που καμώνεστε ότι είστε υπεράνω, ενώ είστε κούφιοι θνητοί δοκισήσοφοι με ημερομηνία λήξεως. Αν μείνετε έτσι αγύριστα κεφάλια και δεν μετανοήσετε, σε λίγο θα κάνετε παρέα με τον μαύρο. Αιώνια. Και δυστυχώς για σας, αυτό δεν το λέω εγώ που είμαι χώμα, αλλά ο Χριστός στο Αγιο Ευαγγέλιο.

 4. Takis
  18 Απριλίου 2017 at 15:39

  Μη πρόβατο …. Σίγουρα θα συνεχίσεις να είσαι πρόβατο …Δεν υπάρχει λόγος να σας αποδείξουμε τίποτα ….Είστε Άθεοι και μάγκες της πλάκας μέχρι 10 λεπτά πριν το χειρουργείο και 1 λεπτό πριν πέσει το αεροπλάνο …Τότε αρχίζουν τα Παναγία μου και Χριστέ μου …Όμως Αυτοί δεν είναι ομπρέλα να την ανοίγουμε όταν μόνο βρέχει … Αθεϊστας ένα μόνο έχω να πω …. Χριστός Ανέστη !!!

  • 18 Απριλίου 2017 at 15:48

   Κάτι επί της ουσίας;

   • Μη πρόβατο
    18 Απριλίου 2017 at 15:53

    Πολυ σωστα λες ,Παναγιωτη,κατι επι της ουσιας στον Takis, καθοτι για πολυ μούσκαρο τον κόβω!!!!

  • Αχα
   21 Απριλίου 2017 at 10:34

   Εσύ που είσαι ενθεος γιατί καλεις γιατρό; απλα προσευχεισου!

 5. dim ant
  13 Ιουλίου 2017 at 23:20

  Ἅγιε Γέροντα Παΐσιε, πῶς μποροῦμε νά κρίνουμε μία πίστη;
  Τὴν ἀπάντηση τὴν δίνει ὁ Ἰησοῦς Χριστός: «Προσέχετε ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιπροβάτων, ἔσωθεν δὲ εἰσὶ λύκοι ἅρπαγες. ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτούς…» (Ματθ. ζ΄15-16)
  Ἀπὸ τοὺς καρποὺς ποὺ ἔχει ἡ κάθε μία πίστη, ἀπὸ αὐτοὺς τοὺς «καρποὺς» μπορεῖ κανεὶς νὰ βγάλει συμπεράσματα.

  * Ἔτσι λοιπὸν οἱ Μωαμεθανοί, ἀκολουθώντας τὴν πίστη τους,
  ἔχουν καταδικάσει σὲ ἐξευτελισμὸ καὶ δυστυχία τοὺς μισοὺς ἀπὸ τοὺς ὀπαδούς τους,
  τὶς γυναῖκες!!! Δὲν τὶς δέχονται οὔτε στὰ τζαμιά… εἶναι μέσα στὸ κοινωνικὸ σύστημα τοῦ Ἰσλάμ, πολίτες… ἀνύπαρκτοι, ἔσχατης κατηγορίας.

  «Καρπὸς» τοῦ Ἰσλάμ, ἡ δυστυχία τῶν γυναικῶν, ἡ πολυγαμία, καὶ ἡ ὁμοφυλοφιλία.
  Ἄλλος καρπὸς τοῦ Ἰσλὰμ ὁ «ἱερὸς πόλεμος». Γιὰ νὰ σὲ πείσουν νὰ λατρεύσεις τὸν Ἀλλὰχ καὶ τὸν «προφήτη» τους Μωάμεθ, θὰ σὲ ἐκβιάσουν καὶ θὰ σὲ σκοτώσουν ἂν ἀρνηθεῖς. Ὄχι ἀπὸ διαστρέβλωση τοῦ «θείου νόμου», ἀλλὰ γιατί ἔτσι διδάσκει τὸ κοράνι!!!

  * Καρπὸς τοῦ Ἰνδουισμοῦ ἡ σημερινὴ κατάντια τῆς Ἰνδίας. Κοινωνικὴ στασιμότητα, στραγγαλισμὸς τῶν λαϊκῶν δυνάμεων μέσω τοῦ ρατσιστικοῦ συστήματος τῶν καστῶν, ποὺ ἐπιβλήθηκε ἀπὸ τὶς «θεόπνευστες» Βέδες καὶ τοὺς «θεόπνευστους» Βραχμάνους. Δουλοποίησαν ὁλόκληρη τὴν κοινωνία καὶ αὐτὴ ἀντέδρασε μὲ τὴν ἀδιαφορία καὶ τὴν ἀπάθεια. Τώρα πληρώνουν μὲ τὴν ἀπέραντη φτώχεια καὶ δυστυχία τοὺς «καρποὺς» τῆς πλάνης τους. Εἶναι γνωστὴ ἡ ἀνατολίτικη «ἀπάθεια» καὶ «ἀδιαφορία» ποὺ ὀφείλεται στὸ συνεχῆ στραγγαλισμὸ τῶν δημιουργικῶν δυνάμεων τῶν ἀτόμων ἀπὸ τὸ σύστημα τῶν καστῶν, ποὺ ὁδηγεῖ τὰ πρόσωπα στὴν ἀπογοήτευση, τὴν ἀδιαφορία, τὴν ἀδράνεια, τὸ μαρασμό, τὰ ναρκωτικά, τὴ μοιρολατρεία…

  * Ἂς δοῦμε τοὺς «καρποὺς» τῆς παπικῆς πλάνης:
  1) Πουλοῦσαν «συγχωροχάρτια». Δηλαδή, ἔναντι χρηματικῆς ἀμοιβῆς στὸν Πάπα τῆς Ρώμης, ἔπαιρνες ἄφεση ἁμαρτιῶν καὶ ἀγόραζες ἔτσι θέση στὸν Παράδεισο.
  2) Ἡ Ἱερὰ ἐξέταση: Καίγανε στὴν φωτιὰ ὅποιον τολμοῦσε νὰ κάνει κριτικὴ στὶς πράξεις τοῦ Πάπα καὶ τὶς διεστραμμένες αἱρετικὲς διδασκαλίες του.
  3) Σταυροφορίες: Δηλαδὴ μὲ τὸ πρόσχημα τῆς θρησκείας σκότωναν, λεηλατοῦσαν, διψασμένοι γιὰ ἐξουσία καὶ πλοῦτο.
  4) Οὐνία: Μεταμφίεση, ὑποκρισία, προσπάθεια ἐξαπάτησης τῶν ἁπλῶν ἀνθρώπων καὶ βίαιος προσηλυτισμὸς κατὰ περίπτωση.
  5) Τὸ παπικὸ ἀλάθητο: εἶναι ἡ χειρότερη αἵρεση ποὺ ἐμφανίστηκε στὴν Ἱστορία… μιὰ ἀνταρσία χωρὶς προηγούμενο κατὰ τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ…. Ὁ πάπας «ἐξόρισε» τὸ Χριστὸ στὸν οὐρανὸ καὶ ἔγινε ὁ ἴδιος ἐπίγειος, ἀλάθητος Θεός…

  * …Οἱ φανατικοὶ Ἰουδαῖοι – Ἑβραῖοι (Σιωνιστὲς)
  προβάλλουν τὴν ἄποψή τους, ὅτι αὐτοὶ εἶναι «ὁ ἐκλεκτὸς λαὸς τοῦ Θεοῦ» ποὺ εἶναι προορισμένος ἀπὸ τὸν Θεὸ νὰ κυριαρχήσει πάνω στὴ γῆ.
  Ἔτσι δικαιολογοῦν τὰ σχέδια καὶ τὶς προσπάθειές τους γιὰ παγκόσμια κυριαρχία σήμερα. Μάλιστα λένε ὅτι τὶς δέκα ἐντολὲς ποὺ δόθηκαν στὸν προφήτη Μωυσῆ στὸ ὅρος Σινά, ἀφοροῦν τὶς σχέσεις μόνο μεταξὺ τῶν Ἑβραίων καὶ ὄχι μεταξὺ Ἑβραίων καὶ ἄλλων λαῶν. Ἔτσι, γιὰ παράδειγμα τὸ «οὐ κλέψεις», τὸ «οὐ φονεύσεις», τὸ «οὐ μοιχεύσεις» εἶναι ἁμαρτία ὅταν παραβιασθεῖ ἀπὸ Ἑβραῖο σὲ Ἑβραῖο.
  Ὅταν ὅμως κάποιος Ἑβραῖος κλέψει, φονεύσει κάποιον μὴ Ἑβραῖο, τότε ἠθικὰ καὶ νομικὰ εἶναι ἀδιάφορο, γιατί πᾶς μὴ Ἑβραῖος εἶναι «γκοΐμι», δηλαδὴ ἀνθρωπόμορφο κτῆνος γεννημένο γιὰ τὴν ἐξυπηρέτηση τῶν Ἑβραίων.
  Αὐτὰ πρεσβεύουν οἱ σύγχρονοι Σιωνιστές.

  * … Τέτοιου εἴδους φαινόμενα δὲν παρουσιάσθηκαν ποτὲ στὸ χῶρο τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας σὲ ὅλη τὴν μακρόχρονη ἱστορία τῶν 2.000 χρόνων της…
  Ποτὲ ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, ὡς διδασκαλία, ὡς σύνολο δὲν γνώρισε, παρήγαγε ἢ στήριξε τέτοιες φρικιαστικὲς καταστάσεις. Ἀντίθετα, ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, καὶ στὴ σημερινὴ δύσκολη ἐποχή, συνεχίζει νὰ «παράγει» Ἁγίους, παρόλες τὶς ἀνθρώπινες ἀδυναμίες. Πράγμα μοναδικὸ σ’ ὁλόκληρο τὸν πλανήτη.

  Ὁ Σατανᾶς, φθονῶν τὸ μεγαλεῖον τῆς Ὀρθοδοξίας, ἡ ὁποία παρέμεινε παρθένος ἁγνή, ἄμικτος ἀπὸ τὰ μιάσματα πλανῶν καὶ αἱρέσεων, ἐτεχνούργησε τὸ νέον τοῦτο σύστημα τοῦ Οἰκουμενισμοῦ. Ὑπὸ τὸ πρόσχημα τῆς ἀγάπης κρύπτεται ὁ Ἀπατεών, ὁ ὁποῖος προτρέπει τοὺς Ὀρθοδόξους ν᾿ἀνοίξουντὰς θύρας καὶ νὰ δεχθοῦν καὶ νὰ ἐναγκαλισθοῦν ὅλους τοὺς αἱρετικούς, καὶ τοὺς ἀλλοθρήσκους ἀκόμη, καὶ νὰ γίνουν ὅλοι μία συναλοιφή.
  († ἐπίσκοποςΑὐγουστῖνοςΚαντιώτης
  Ὁ Οἰκουμενισμός ἔχει πνεῦμα πονηρίας καί κυριαρχεῖται ἀπό ἀκάθαρτα πνεύματα
  (Ἐφραίμ Κατουνακιώτης)
  Όταν το Φανάρι δεν ορθοτομεί, τότε πρέπει ….να έρθουμε σε σύγκρουση μ’ αυτό, διότι διαφορετικά, μοιραία θα έρθουμε σε σύγκρουση με τον Χριστό.
  Και τότε αλλοίμονο, αν έρθουμε σε σύγκρουση με τον Χριστό.
  Οι άγιοι πατέρες δεν ήξεραν να κάνουν διπλωματίες σε θέματα πίστεως; Ήξεραν, αλλά δεν έκαναν. Προτίμησαν να υπομένουν θλίψεις, διωγμούς, εξορίες, θανάτους.
  Εμείς δυστυχώς σήμερα θέλουμε να χαράξουμε άλλη γραμμή, τη γραμμή της διπλωματίας. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να μιμηθούμε τους αγίους πατέρες μας, παρ’ όλο που διακηρύσσουμε θεωρητικά, ότι τους ακολουθούμε και ότι «αγρυπνούμε και παραμένουμε αμετακίνητοι στην Ορθόδοξη πίστη και αφοσιωμένοι στην Μία, Αγία, Καθολική, και Αποστολική Εκκλησία». Δυστυχώς!

 6. El Mechanico
  17 Ιουλίου 2017 at 14:22

  Η νέα μόδα είναι το ιερό κάστανο του Αγίου Παισίου το οποίο θα πρέπει να προσκυνήσουν όλοι οι χριστιανοί. Σύντομα στην ενορία σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.