Kozanimedia: Σφοδρή επίθεση της Φάνης Φτάκα στον Γιάννη Τσιομπάνο για τα περί εξωτερικού και Πανδώρας: «Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι αήθεις προσωπικές επιθέσεις από τους «ιστορικούς με βούλα» που χαρακτηρίζουν συλλήβδην «μετριότητες» τις δράσεις και την προσωπικότητα πολλών άλλων δημοσίων προσώπων»

10464394_333723523462680_4552370683978628333_nΣε απάντηση, έστω και καθυστερημένη, των «πρεσβευτών του πατριωτισμού»
Έβγαλαν πάλι τα μαχαίρια τους οι τοπικοί «πρεσβευτές του πατριωτισμού» και oi «θεματοφύλακες της ιστορίας». Και στο σχόλιο μου στις 14/6/ σχετικό με την εξωστρέφεια της Πανδώρας, η οποία ήταν κλεισμένη επι δεκαετίες στους 4 τοίχους της Κοζάνης, έκαναν άλλη μια επίδειξη παρωχημένου σχολαστικισμού. Αντί δηλ. να κρίνουν την ουσία, κόλλησαν στην έκφραση «εξωτερικό» και έβγαλαν τη ρομφαία της εθνικοφροσύνης κάνοντας .. φροντιστήρια περί ελληνικότητας του Μοναστηρίου επι Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και παραβιάζοντας ως συνήθως ανοιχτές θύρες.
Πέραν αυτών έκαναν φανερή την ιστορική τους μυωπία και αδυναμία να διακρίνουν αν το Μοναστήρι, η Αδριανούπολη ή το Αργυρόκαστρο ανήκουν σήμερα σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος , και αν φυσικά θεωρούνται «εξωτερικό» για μας τους Έλληνες. Λίγο μέτρησε για τους επικριτές το ότι στο συλλογισμό που ανέπτυξα τα εδάφη αυτά πριν εκατό χρόνια ήταν κομμάτια της αχανούς ακόμη Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, παρότι κατοικούνταν από ελληνικό πληθυσμό, αμιγή ή κατά πλειοψηφία.
Κύριοι «ιεροεξεταστές» κάθε ιστορικής αφήγησης, στο σχόλιο μου σχετικά με την επιζητούμενη σήμερα εξωστρέφεια της Πανδώρας θεώρησα πιο χρήσιμο να εστιάσω στο σημερινό καθεστώς του Μοναστηρίου και να το χαρακτηρίσω συνακόλουθα «εξωτερικό», για τον εξής απλούστατο λόγο: Το ταξίδι στο Μοναστήρι του 1908 ήταν μια ασυνήθιστη και πολύ σημαντική για Φιλαρμονική της εποχής μετακίνηση σύμφωνα και με τον Κοζανίτη ερευνητή γιατρό Στράτο Ηλιαδέλη, που δημοσίευσε σε παλιότερο τεύχος των Ελιμειακών την πρώτη πολυσέλιδη αναφορά για την Ιστορία της Πανδώρας.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που δέχομαι αήθεις προσωπικές επιθέσεις από τους «ιστορικούς με βούλα» που χαρακτηρίζουν συλλήβδην «μετριότητες» τις δράσεις και την προσωπικότητα πολλών άλλων δημοσίων προσώπων.
Μήπως και ο συγκριμένος προαλείφεται ή κοινώς «κλώθεται» για βουλευτής και θέλει σταθερά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, ευτελίζοντας το δημόσιο διάλογο ;

ΥΣ. Κι αντί να εκφράζουμε δημόσια τη στήριξη μας στην Πανδώρα εγκωμιάζοντας αυτή τη στιγμή την πολύ σημαντική συμμετοχή της στον Πολωνικό διαγωνισμό μουσικής που βρίσκεται ακόμα εν εξελίξει, ασχολούμαστε με το να διυλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλον.Λυπηρόν και κατάντια του δημοσίου βίου μας!!

 

Από το Facebook της πρώην προέδρου του ΟΑΠΝ και νυν δημοτικής συμβούλου Φάνης Φτάκα

7 comments for “Kozanimedia: Σφοδρή επίθεση της Φάνης Φτάκα στον Γιάννη Τσιομπάνο για τα περί εξωτερικού και Πανδώρας: «Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι αήθεις προσωπικές επιθέσεις από τους «ιστορικούς με βούλα» που χαρακτηρίζουν συλλήβδην «μετριότητες» τις δράσεις και την προσωπικότητα πολλών άλλων δημοσίων προσώπων»

 1. Π.Π.
  17 Ιουνίου 2017 at 20:46

  Πολύ σωστή η Φανή!

 2. Patty
  17 Ιουνίου 2017 at 20:52

  My dearest ms Ftaka

  I don’t you at all, but by reading your article I was feeling very sad, your speech is too trite, out of the mainstream.
  What mosquito, giraffe, knifes? It’s pathetic. You never be a right public person.
  As concern abroad, Mr Emmanuel Macron said Europe is sceptical because people doesn’t understood her.
  And I bet you don’t
  I’m sorry

  PS
  I’m writing English because my keyboard is damaged

  • ???
   17 Ιουνίου 2017 at 22:55

   Από πού ήρθε αυτό το σχόλιο κατακούτελα!!! Και τι λέει στο google translate χα χα χα!!!

 3. No
  17 Ιουνίου 2017 at 21:24

  Αλλη μια φορα πολλοστη που η πρωην προεδρος που δεν παραδεχεται ενα σοβαρο λαθος της απο ημιμαθεια κ κατηγορει κ καταγγελει οπως εκανε σε ολη τη θητεια της αυτη κ η δημοτικη κινηση

 4. Κακομαθημένος Ελληνάρας
  18 Ιουνίου 2017 at 00:53

  Πολύ ιστορική με βούλα προεκλογικά γλύφανε όσο θα πλησιάζουμε στης εκλογές θα φτύνουν έτσι για να μαζευτούν η ψηφοφόροι.

 5. DG
  18 Ιουνίου 2017 at 02:38

  Η κυρία είναι για λύπηση.

 6. Ανιστόρητος
  18 Ιουνίου 2017 at 09:04

  Πολύ γέλιο ο «πόλεμος στο Fb»…Είναι αυτό που λένε πάρ΄τον έναν και βάρ΄τον άλλον…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.