Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε σχέση με τις εξελίξεις για το έλλειμμα

dhmarΟ περιορισμός των ελλειμμάτων και η επάνοδος της χώρας στη δημοσιονομική κανονικότητα που είχαν εκτροχιάσει οι κυβερνήσεις Καραμανλή 2004-2009 είναι μια θετική εξέλιξη και αποτέλεσμα μιας πολυετούς δύσκολης  προσπάθειας. Υπενθυμίζουμε ότι το 2009 το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε στο 15,1% του ΑΕΠ και το χρέος εκτοξεύτηκε από τα 167 δις ευρώ το 2003, στα 300 δις.

Την σημερινή κατάκτηση τη χρωστάμε στον ελληνικό λαό και τις αιματηρές του θυσίες που όλοι ανεξαιρέτως οφείλουμε να σεβαστούμε.

Οικειοποίηση του αποτελέσματος από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το λιγότερο πολιτικό θράσος.  Καθώς, χωρίς την δημαγωγική και τυχοδιωκτική πολιτική τους, είτε ως αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση, θα είχε επιτευχθεί πολύ νωρίτερα και οπωσδήποτε χωρίς τα νέα πρόσθετα βάρη 13 δις ευρώ για τους πολίτες και 100 δις για την οικονομία. Υπενθυμίζουμε ότι στη διετία 2010-2011 μειώθηκε το έλλειμμα κατά 5 περίπου ποσοστιαίες μονάδες, στο τέλος του 2012 κατέβηκε στο 8,9 του ΑΕΠ και στο τέλος του 2014 στο 3,7% του ΑΕΠ. Είχε δηλαδή φτάσει σχεδόν στον προβλεπόμενο στόχο.

Δεν είναι ώρα για θριαμβολογία και νέες ψευδαισθήσεις. Είναι ώρα ευθύνης. Η χώρα έχει δρόμο μπροστά της. Χρειάζεται άλλη πολιτική και άλλη κυβέρνηση για να βγει με ασφάλεια από την κρίση και τα μνημόνια, με εθνική συνεννόηση, σχέδιο ανάπτυξης και πρόγραμμα προοδευτικών ανατροπών και μεταρρυθμίσεων.

Η αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα είναι εγγύηση για αυτή την πορεία.

1 comment for “Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε σχέση με τις εξελίξεις για το έλλειμμα

  1. Antipolitis
    14 Ιουλίου 2017 at 11:50

    τι σήμα είναι αυτό θεέ μου?

    Έχει λίγο από ΣΥΡΙΖΑ λίγο από LGBT κοινότητα λίγο απ’ όλα τέλος πάντων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.