Σοβαρές καταγγελίες μελών του Δ.Σ. του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ: «Ανανεώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη φορά οι συμβάσεις εποχικού προσωπικού στο Συνεταιρισμό (πρόκειται για συμβάσεις των ίδιων ατόμων εκ των οποίων «τελείως συμπτωματικά», κάποιοι είναι σύζυγοι και τέκνα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΥΠ ΔΕΗ»

deΜετά την τελευταία εκλογική διαδικασία του Ιουνίου του 2016, ο Π.Σ.Υ.Π. Δ.Ε.Η. απέκτησε νέα Διοίκηση.

Από την πρώτη στιγμή, οι προθέσεις της έδωσαν σαφή εικόνα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, αφού αποκλείστηκαν από το Προεδρείο συγκεκριμένα ψηφοδέλτια.

Όλο αυτό το διάστημα, βάζοντας ως πρώτο μας στόχο την οικονομική σταθερότητα του Συνεταιρισμού και τη συνακόλουθη πρόοδο του, (προκειμένου όλα τα Μέλη του να ωφελούνται από αυτόν) και κατανοώντας τη δυσχερή οικονομική θέση του Συνεταιρισμού -λόγω της οικονομικής κρίσης και της κακοδιοίκησης των προηγουμένων ετών, που έφεραν τεράστιες οικονομικές ζημιές στον συνεταιρισμό- δώσαμε χρόνο στην πλειοψηφούσα Διοίκηση, προκειμένου να δούμε τις προθέσεις της.

Τελικά, καταλήξαμε στο παρακάτω συμπέρασμα:

Ανοχή τέλος!!!

Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αυτές που μας έθεσαν εκτός ορίων και αναιρούν κάθε διάθεση μας για συμπόρευση στην προσπάθεια διάσωσης της οικονομικής μονάδας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα παρακάτω κακώς κείμενα.

 

 1. Ανανεώσεις συμβάσεων εποχικού προσωπικού.

Ανανεώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη φορά οι συμβάσεις εποχικού προσωπικού στο Συνεταιρισμό (πρόκειται για συμβάσεις των ίδιων ατόμων εκ των οποίων «τελείως συμπτωματικά», κάποιοι είναι σύζυγοι και τέκνα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΥΠ ΔΕΗ.

Εμείς προτείναμε να τεθούν κριτήρια επιλογής προσλήψεων, όπως ισχύει σε διαγωνισμούς προσλήψεων συμβασιούχων άλλων οργανισμών (π.χ. οικονομική κατάσταση, οικογενειακή κατάσταση, χρόνος ανεργίας κλπ).

Θεωρούμε, ότι η εναλλαγή των εποχιακά εργαζομένων στο Συνεταιρισμό θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους να εργαστούν, αφού πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη εργασίας και οικονομικής ενίσχυσης.

Η δε συγγενική σχέση των εποχιακά εργαζομένων με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συνδικαλιστικών στελεχών είναι απαράδεκτη, αδιαφανής και την καταγγέλλουμε προς πάσα κατεύθυνση.

Για όλα τα παραπάνω, παρά τις αντιδράσεις μας προς την πλειοψηφούσα Διοίκηση, η τελευταία… σφυρίζει αδιάφορα!!!! παραδομένη στον βωμό της οικογενειοκρατίας και της εύθραυστης συγκυριακής συμμαχίας.

2)Διώξεις προσωπικού – Ανακλήσεις καθηκόντων εργαζομένων.

Καλούνται σε απολογία εργαζόμενοι με ταυτόχρονη παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο, με ανυπόστατες κατηγορίες.

Πρακτικές καταδικασμένες στην συνείδηση των μελών και ιδίως αυτών που τους εκπροσωπούν.

Ακόμη, παρατηρήθηκε ανάκληση καθηκόντων σε εργαζόμενο τον οποίο η ίδια Διοίκηση αξιολογούσε θετικά στη μέχρι τότε εργασία του.

Εμείς, διαφοροποιώντας τη θέση μας με τα παραπάνω, ζητήσαμε εγγράφως (15.2.2017) από το Διοικητικό Συμβούλιο, στοιχεία για τις συμβάσεις του Π.Σ.Υ.Π. Δ.Ε.Η. με προμηθευτές και συμβαλλόμενα καταστήματα καθώς και αναλυτική κατάσταση του κόστους μετακίνησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και τον αριθμό των δωροεπιταγών που έχουν εξαργυρωθεί και των αντίστοιχων που τελούν εν αναμονή και ακόμη δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη γραπτή απάντηση για όλα τα παραπάνω, όπως θα όφειλε η Διοίκηση να πράξει.

Κύριοι της πλειοψηφίας, θα μας βρείτε απέναντι σε κάθε απόφαση που θα βλάψει τα συμφέροντα του Π.ΣΥ.Π Δ.Ε.Η. και των μελών του και των εργαζομένων σε αυτόν και σας καλούμε, να συμμορφωθείτε άμεσα και να διορθώσετε τα κακώς κείμενα, επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας και των μελών του Συνεταιρισμού.

Αντιθέτως, σε κάθε προσπάθεια με θετικό πρόσημο και έκβαση για τον Π.ΣΥ.Π. Δ.Ε.Η. και τα μέλη του, θα είμαστε δίπλα σας.

Η σκέψη και οι προσπάθειές μας για την καλή λειτουργία και την παγίωση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας του Συνεταιρισμού είναι άοκνες και διαρκείς και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τις εμποδίσει.

Αγαπητοί συνεταίροι, για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα απαιτείται η συστράτευση όλων και ΟΧΙ η φυγή.

 

Πυκνώνουμε τις τάξεις του συνεταιρισμού!!!!!

&

Πορευόμαστε με το Σύνθημα,

«Υγιής Συνεταιρισμός στην υπηρεσία των Μελών του»

 

 

 Το κείμενο υπογράφουν έξι μέλη της Διοίκησης του Συνεταιρισμού.

                                          Υπεύθυνοι για τη σύνταξη

                                           Παλάσκας Νικόλαος

                                             Λάζαρος Καζαντζίδης

5 comments for “Σοβαρές καταγγελίες μελών του Δ.Σ. του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ: «Ανανεώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη φορά οι συμβάσεις εποχικού προσωπικού στο Συνεταιρισμό (πρόκειται για συμβάσεις των ίδιων ατόμων εκ των οποίων «τελείως συμπτωματικά», κάποιοι είναι σύζυγοι και τέκνα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΥΠ ΔΕΗ»

 1. γλυκας
  17 Οκτωβρίου 2017 at 21:34

  επιτελους καποιοι με τσιπα!!!!!!ολοι μαζι να φυγει το σαπιο κατεστημενο……

 2. Αρχιμίδης Κ
  17 Οκτωβρίου 2017 at 23:24

  Καλά τα «κακός κείμενα» οικονομικά αποτελέσματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχετε να βάλετε να δούμε; Την έρμη την βιωσιμότητα. Οι επιχειρήσεις δεν κινδυνεύουν από ερφαζόμενους με σχέση οικογενειακής κατάστασης, αλλά από αργομισθίες υψηλές αμοιβές κλπ κλπ

 3. Πιστευτος
  18 Οκτωβρίου 2017 at 19:08

  Μήπως μπορεί να μας πει πως κατάφερε να κοιμηθεί το ίδιο βράδυ σε δύο διαφορετικά δωμάτια σε ξενοδοχείο της Αθήνας ο ένας από δύο που υπογράφει την καταγγελία? ??
  Και φυσικά ζήτησε να τα πληρωθεί από τον Συνεταιρισμό ? ?
  Επίσης γιατί δεν μας δείχνουν και τα υπόλοιπα ονόματα που υπογράφουν την καταγγελία? ??
  Λέω μήπως φοβούνται κάτι? ?

  • ΛΑΖΑΡΟΣ
   19 Οκτωβρίου 2017 at 14:49

   Aν έχεις αποδείξεις γι’αυτά που λές να τα δημοσιοποιήσεις με ονοματεπώνυμο!Αυτού του τύπου καταγγελίες τις βαρέθηκε ο κοσμος,ανήκουν σε άλλες εποχές!!! Τα υπόλοιπα μέλη είναι στη διάθεση του καθενός να τα μάθει!!!! ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΠΣΥΠ -ΔΕΗ e-mail [email protected]

 4. Δημητρα
  18 Οκτωβρίου 2017 at 21:59

  Γιατί νικο μού τόσο κακιά???
  Εσύ δεν ήσουν τέτοιος άνθρωπος…
  Αληθεύει ότι πριν το πρώτο δ.σ. τής θυτιας σού ζήτησες μία «κάθοδο» στην αθηνα βρε αδελφέ Και αυτά τα «καλά » παιδιά σού ηπαν οχι???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.