Χειρότερη λύση για το Μακεδονικό η μη λύση

greece-fyromToυ Μάκη Μυλωνά

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα παράγει περισσότερους «Μακεδονομάχους» από όσους μπορεί να καταναλώσει, μετατρέποντας σε στιγμές δήθεν εθνικής περηφάνιας τις πιο ηχηρές διπλωματικές ήττες της.

Σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν οι αυτόκλητοι τηλεοπτικοί φύλακες του Έθνους, στην Ελλάδα έχει απομείνει πια μόνο μια επιλογή κι αυτή δεν είναι άλλη από την αξιοπρεπή διαχείριση της διαχρονικά διαπιστωμένης διπλωματικής ήττας της στο Μακεδονικό – η οποία εξάλλου έχει καταγραφεί στην πλήρη έκτασή της ήδη από το 1995.

Ας ενημερώσει κάποιος τους εγχώριους επίδοξους… νονούς της γειτονικής χώρας ότι με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 η Ελλάδα αναγνώρισε οριστικά και αμετάκλητα την ύπαρξη μιας «Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας» σε ένα έδαφος που ονομάζεται «Μακεδονία». Το βέτο του 2008 στο Βουκουρέστι δεν αποτέλεσε κανενός τύπου διπλωματικό θρίαμβο, ήταν απλώς μια αυτονόητη επιλογή που επιβεβαίωσε τον εγκλωβισμό της χώρας σε μια αδιέξοδη εθνική στρατηγική.

Από το 2008 μέχρι σήμερα, με κανέναν τρόπο δεν μεταβλήθηκαν υπέρ της Ελλάδος οι συνθήκες και η εξήγηση είναι απλή: Όσο καθυστερεί να επιτευχθεί μια συμβιβαστική λύση, όλο και περισσότερο εδραιώνεται στη διεθνή καθομιλουμένη η χρήση της συνταγματικής ονομασίας της γειτονικής χώρας, η οποία είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας», κοινώς «Μακεδονία». Σκέτο Μακεδονία, ούτε Πρώην Γιουγκοσλαβική, ούτε Νέα, ούτε Βόρεια, ούτε Άνω. Εξάλλου, πλέον τα περισσότερα κράτη-μέλη του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία. Εκεί οδήγησε η εθνικοπατριωτική τύφλωση του «ας λυθεί αργότερα» ή και του «ας μην λυθεί ποτέ».

Η συνέχεια εδώ

1 comment for “Χειρότερη λύση για το Μακεδονικό η μη λύση

  1. Μουρίνιο
    12 Ιανουαρίου 2018 at 12:05

    Οι χειρότερη αναφορά που έχω διαβάσει για το Θέμα Του ονόματος των Σκοπίων ..Μάκη Μυλωνά μια αλλαγή επαγγέλματος ???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.