Μακεδονία μου, την Κυριακή θα λείπω

simitopoulos-143

Του Άκη Σακισλόγλου

Read more at: http://parallaximag.gr/parallax-view/makedonia-mou-tin-kyriaki-tha-leipo

Αγαπημένη μου πατρίδα, Μακεδονία μου, σου γράφω δυο λόγια σ’ αυτό το σάιτ γιατί οι συντοπίτες μου είναι σε μια τρέλα αυτές τις μέρες και δεν θα βγάλω άκρη αν αντιδικήσω μαζί τους. Σου γράφω να σου πω ότι δεν θα πάω την Κυριακή στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητά σου.

Δεν θα είμαι ανάμεσα σε αυτούς που θα κυματίζουν ακτινωτούς ήλιους και ελληνικές σημαίες και φυσικά δε θα είμαι κάτω από την εξέδρα αυτών που θα μιλήσουν. Δεν είναι ότι έχω άλλα στο μυαλό μου ή δεν πιστεύω πως είναι θέμα σοβαρό αυτό που συζητούν πολιτικοί και διπλωμάτες τον τελευταίο καιρό. Αντίθετα, είναι νομίζω τόσο σοβαρά όλα αυτά που δεν αντέχω να τα χειρίζονται οι συγκεκριμένοι άνθρωποι με τους συγκεκριμένους τρόπους. Ίσως, μέχρι εκεί να πηγαίνει το μυαλό τους. Ίσως να σε αγαπούν πολύ και να φτάνουν σε παράφορες αποφάσεις.
Έφτασα, όμως, στα 43. Δεν έχω περιθώριο πια να είμαι με ανθρώπους που δεν με εκφράζουν, να ακούω απόψεις που δεν με βρίσκουν σύμφωνο και να επιτρέπω η χώρα μου να μπαίνει σε νέο κύκλο εσωστρέφειας σχεδόν 30 χρόνια μετά τον πρώτο, για το ίδιο θέμα. Δεν θα πάω στο συλλαλητήριο, Μακεδονία μου. Δεν αντέχω την υποκρισία των πολιτικών που για να «αλιεύσουν» ψήφους θα είναι εκεί ενώ τα κόμματά τους είναι υπέρ της «σύνθετης ονομασίας» για το διπλανό μας κράτος.
Δεν αντέχω τους «μένουμε Ελληνόψυχοι κι ορθόδοξοι», δεν αντέχω όσους γουστάρουν τους στρατούς, με πιάνει κάτι με όσους πιστεύουν ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αν είναι κάποιου ο Αλέξανδρος τότε είναι δικός σου, όχι δικός μας. Κανένα «Σκοπιανό» δε λύνεται με συλλαλητήρια, Μακεδονία μου. Τα κάναμε κάποτε και γίναμε πιο γραφικοί από το Πήλιο. Φωνάζαμε «Makedonia is Greek» και νόμιζαν οι Βέλγοι πως θέλουμε να μπούμε να πάρουμε τα Σκόπια.
Ήταν άλλες και οι εποχές, κάναμε τον απολογισμό μας, αλλάξαμε στρατηγική. Και τώρα πίσω ολοταχώς! Γιατί; Έχω κάνει πολλά λάθη. Έχω μάθει να μην τα επαναλαμβάνω. Κάποιοι θέλουν να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Ας το κάνουν. Όχι με μένα μαζί αλλά με μένα απέναντι. Ονειρεύομαι πολλά για σένα Μακεδονία μου, πατρίδα μου.
Η συνέχεια  εδώ

2 comments for “Μακεδονία μου, την Κυριακή θα λείπω

  1. Tiger
    20 Ιανουαρίου 2018 at 00:07

    Να λείπεις πουλημενε …Αν και οι ήρωες της επανάστασης έλειπαν τώρα θα σε λέγανε Μεχμέτ

  2. Καρτέσιος
    20 Ιανουαρίου 2018 at 06:37

    Να λείπεις και μάλιστα γιατί όχι να λείψεις και απ’ τη χώρα καλύτερα πουλημένο τομάρι αχρηστερέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.