Πολλά από τα ψέματα είναι αλήθειες

tzekis22-300x264Του Κων/νου Τζέκη

Κάποιος τελικά πρέπει να μας πει ποιοί είμαστε. Μην είμαστε σε άλλη χώρα δούλοι σε δουλεμπορικά, μην έχουμε κατοχή, μην είμαστε ψεκασμένοι και χαμογελάμε στις κηδείες;

Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτό που μας συμβαίνει.

Στην πολιτική και κοινωνική ζωή μιας χώρας διαφθορά δεν υπάρχει όταν ένας υπάλληλος τσέπωσε παράνομα τον τραχανά, που του έλαχε στο δρόμο του, αλλά όταν η Κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη. Όχι δεν απαιτείται να είναι ολόκληρη η Κυβέρνηση, αρκεί και ένα μέλος της Κυβέρνησης να τη χαρακτηρίσει έτσι στο σύνολό της. Πόσο μάλλον όταν προσπαθεί να συγκαλύψει τον κλέφτη.

Όταν λοιπόν η εξουσία είναι διεφθαρμένη και μάλιστα  καλυμμένη με νόμους, που την καθιστούν ακαταδίωκτη, καλυπτόμενη από την περίφημη «ασυλία», τότε ο λαός φυσικό επακόλουθο είναι να γίνει «κλεπτομανής». Όλα τα άλλα είναι για τα κορόιδα ή τους αφελείς.

Αυτή η τραγικά ανήθικη συμπεριφορά της πολιτικής, που ζητά τη νόμιμη συγκάλυψη των παρανομιών της, αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, αλλά νομίζω και πολλών, η αρχή του μίτου της Αριάδνης, στη συνολική διαφθορά αυτού του τόπου.

Σκέπτεται ο κάθε πολίτης, κλέφτες εσείς, κλέφτης και εγώ. Φόρο-απαλλαγές εσείς, φοροκλοπή και εγώ. Εσείς νόμιμα, εγώ έχω τον τρόπο μου.

Γενικά ο λαός ιδίως ο Ελληνικός ξεχνάει εύκολα. Τα πάντα. Ακόμα και τις κωλοτούμπες,  αλλά η αίσθηση ότι η δικαιοσύνη βλέπει με το ένα μάτι ορθάνοιχτο τους πολίτες και με κλειστά μάτια τους πολιτικούς είναι αξεπέραστος κόμπος στον λάρυγγα και δυσκολοχώνευτο φαγητό στο στομάχι μας.

Θα μαζευτούν λένε οι Βουλευτές να αποφασίσουν αν ποινικά είναι κολάσιμη η πράξη ή η παράλειψη για τα φάρμακα. Μας δουλεύουν προφανώς ψηλό γαζί. Αφού κύριοι παραγράφηκε το ποινικό αδίκημα τι να την κάνετε την προανακριτική διαδικασία; Να εισπράττετε έξοδα παράστασης; Να μας πείτε στο τέλος ότι φταίει αυτός ή κανένας αλλά η πράξη έχει παραγραφεί;

Δε μαζεύεστε να αλλάξετε τον Νόμο περί ευθύνης Υπουργών και να κάθεται ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο να απολογείται και να φυλακίζεται ή να αθωώνεται, όπως όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου;

Εντάξει θα μπορούσε να έχετε ασυλία μόνο για τα αδικήματα που διαπράττετε στη Βουλή, όπως δυσφημήσεις κλπ. Αλλά προς Θεού όχι και ασυλία στις αρπαχτές. Ντροπή.

Από την άλλη  θα μας πει κάποια επιτροπή, που πήγαν τα 23 δις ή πιο λιανά τα 23 εκατομμύρια των εκατομμυρίων, που έκαναν φτερά κλεμμένα από τον ανήμπορο, τον φτωχό, τον ανάπηρο, τον γέροντα, τον ετοιμοθάνατο, τον αδύναμο, τη χήρα, τα ορφανά;

Όχι δεν μπορείτε να αλλάξετε τον Νόμο αφού τρέμετε μην σας καθίσουν στο σκαμνί όταν θα ξεπεζέψετε.  Τόση τιμιότητα, μας κάνει να μένουμε ενεοί μπρός σε τόση αρχοντιά.

Μα ούτε μπορείτε να βρείτε τα κλεμμένα και να τα φέρετε πίσω. Κοστίζουν πολύ τα μεταφορικά. Καημένε Έλληνα. Μια ζωή προδομένος. Μια ζωή υπό κατοχή. Μια ζωή δούλος του εαυτού σου και των προστατών, που κοίτα τραγωδία, εσύ επιλέγεις με τη ψήφο σου.

Θα μου πείτε ότι όλα αυτά που ακούμε και διαβάζουμε τώρα τελευταία είναι ψέματα. Το τραγικό είναι ότι πολλά από τα ψέματα είναι αλήθειες.

2 comments for “Πολλά από τα ψέματα είναι αλήθειες

 1. κρανέτας
  12 Φεβρουαρίου 2018 at 16:32

  ”Δεν αποτελεί τεκμήριο (η λίστα Λαγκάρτ ή Φαλτσιανί) διότι είχε αποκτηθεί (ή καταγραφεί) παρανόμως”!Και κατόπιν,την πήρανε στο σπίτι τους.Ο μεν,να την ”καλλωπίσει”,απαλλάσοντάς την απο μερικά κακόηχα ονόματα κι ο άλλος,ο εθνικός μας συνταγματολόγος,να κάνει παρέα,στο συρτάρι,σε κάποια άλλα στικάκια (απόρρητα,του υπ. εθν. αμύνης)!Πάντως,κε Τζέκη,στη συγκεκριμένη περίπτωση,το γεγονός πως ο αρχηγός της αντιπολίτευσης είναι γόνος και μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη και πρωθυπουργός μας,ο κος Τσίπρας (του οποίου ο λόγος είναι συμβόλαιο) αποτελεί εχέγγυο πως η αλήθεια θα λάμψει (σε τέτοιο βαθμό μάλιστα,που ενδέχεται κάποιοι εξ’ ημών να γκαβωθούν) και οι ένοχοι θα οδηγηθούν εκεί που πάντα οδηγούνται,τέλος πάντων…

 2. Κων/νος Τζέκης
  14 Φεβρουαρίου 2018 at 08:25

  Νομίζω πως ο Ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα στον τομέα της κάθαρσης. Ο Πλάτων έγραψε ότι ο άνθρωπος που είναι υπεράνω Νόμων και Δικαίου είναι ζώο.
  Οι πολιτικοί μας ας ζητήσουν εξηγήσεις από τον Πλάτωνα ή ας αλλάξουν!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.