Kozanimedia: Σφοδρή κριτική του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακού συμβούλου Νίκου Χατσίδη στην κυβέρνηση για το στόχο «καθολικής» εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου: «Η επιμονή του ίδιου του πρωθυπουργού σε ένα νόμο που αίρει το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και ιδιαίτερα η επιβολή εξουθενωτικών ποινών, είναι ακατανόητη»

24862122_10212396865895192_1817868498025316124_n«Η επιμονή του ίδιου του πρωθυπουργού σε ένα νόμο που αίρει το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και ιδιαίτερα η επιβολή εξουθενωτικών ποινών, είναι ακατανόητη» γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο γνωστός επιχειρηματίας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Αλλάζουμε Εποχή» Νίκος Χατσίδης, εξαπολύοντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την «καθολική» εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Όπως αναφέρει ο κ. Χατσίδης (σε δυο αναρτήσεις):

«Η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος όπως την προωθεί η κυβέρνηση είναι λάθος.

Η επιμονή του ίδιου του πρωθυπουργού σε ένα νόμο που αίρει το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και ιδιαίτερα η επιβολή εξουθενωτικών ποινών, είναι ακατανόητη.

Αυτός ο νόμος αποτελεί τον πιο ασφαλή δρόμο για να μην εφαρμοστεί ποτέ στην πράξη μια νομοθεσία που αφενός θα περιορίζει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους εστίασης, αλλά αφετέρου θα παρέχει και τη δυνατότητα επιλογής στους πολίτες που δεν επιθυμούν να συνυπάρχουν με καπνίζοντες.

Η επιβολή παράλογων νόμων και η αυταρχοποίηση της κοινωνικής ζωής δεν οδηγούν πουθενά.

Η λύση των προβλημάτων πρέπει να είναι κυρίως πολιτική , λαμβάνοντας υπ οψιν όλες τις πτυχές : συναίνεση – ανεκτικότητα – συνύπαρξη
– Δεν έχει ληφθεί υπόψη, ότι η πλειοψηφια των πελατών στα καταστήματα διασκέδασης και αναψυχής είναι καπνιστές , σε αρκετά από αυτά αγγίζει και το 95% !!!
– Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος , ( κ.υ.ε. ), δεν είναι δημόσιοι χώροι , είναι επιχειρήσεις, που εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες, ( και λειτουργούν και σαν δημόσια ουρητήρια ελλείψει δημοτικών ) , γι’ αυτό και όταν κλείνει ένα κατάστημα δεν λέμε έκλεισε μια δημόσια επιχείρηση !!
– Δεν γίνεται να μην λαμβάνονται υπόψη οι καθημερινές συνήθειες – ανάγκες των ανθρώπων, όπως του να συναντιούνται και να επικοινωνούν, να διασκεδάζουν»

24 comments for “Kozanimedia: Σφοδρή κριτική του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακού συμβούλου Νίκου Χατσίδη στην κυβέρνηση για το στόχο «καθολικής» εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου: «Η επιμονή του ίδιου του πρωθυπουργού σε ένα νόμο που αίρει το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και ιδιαίτερα η επιβολή εξουθενωτικών ποινών, είναι ακατανόητη»

 1. Αι σι ότι
  17 Μαρτίου 2018 at 03:14

  Σήμερα το βράδυ κλείσανε όλα τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης, σχεδόν όλα !!
  Παρακαλάτε μην γίνει πόλεμος γιατί πρώτα θα φανε τις αρχές και μετά τους Τούρκους, θέλετε και ανάπτυξη στην πόλη ….. όλοι ντροπή σας …

  • Οτ μοτ σι
   17 Μαρτίου 2018 at 21:34

   Παρακάλα άμα γίνει πόλεμος να πεθάνεις από σφαίρα και όχι απ το κάπνισμα.

 2. habermas
  17 Μαρτίου 2018 at 09:57

  Το δικαίωμα σου να καπνιζεις μπορείς να το ασκεις στον δρόμο και να μην ενοχλείς κανενα. Δεν μπορεις να καπνιζεις διπλα μου και να με ενοχλεις.
  Και αντε και λες το δικαιωμα σου να καπνιζεις ειναι ατομικο και πρεπει να το ασκεις οπου θες ακομα και σε μπαρ που ειναι για καπνιστές
  Γαιτι τοτε εδεν διαμαρτυρεσαι γαι την ζωνη ασφαλειας που στο φιναλε δεν ενοχλει κανεναν αλλο εκτος απο εμένα.?
  Να γινει προαιρετική οποιος θελει να την φοράει Και τόσα άλλα
  Εκτος εαν δεν πιστευεις στο κρατος και την οργανωμενη κοινωνια που θελει να προστατευει τους πολιτες του.

  • Καπνιστής
   17 Μαρτίου 2018 at 19:25

   Τι δεν καταλαβαίνεις χριστιανέ μου , αυτο ακριβώς λεει ο άνθρωπος . Θελει να του δώσει η πολιτεία έναν δημόσιο χώρο να μπορει να Καπνίσει μακριά απο τους συνπολιτες του που δεν καπνίζουν . Θελω ενα κράτος οργανωμένο που να μην δημιουργεί κοινωνικούς αποκλεισμούς . Τους καπνιστές αυτός ο απαράδεκτος νόμος βάζει στο περιθώριο τους αντιμετωπίζει ρατσιστικά

   • ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ
    27 Μαρτίου 2018 at 14:10

    Γιατί φίλε ομοιοπαθή; Υπάρχει χώρος που δεν μπορούμε να επισκεφτούμε, να διασκεδάσουμε κτλ; ΟΧΙ. Μπορούμε να πάμε όπου θέλουμε αλλά χωρίς να ενοχλούμε και βλάπτουμε άλλους ασκώντας μια πολύ πολύ κακή συνήθεια. Υποστηρίζεις πχ ότι πρέπει να υπάρχουν ειδικές πτήσεις για καπνιστές; Υποστηρίζει κανείς στα σοβαρά ότι πρέπει να επιτραπεί το κάπνισμα σε κινηματογράφους ή θέατρα; Νιώθεις αποκλεισμένος; Εγώ προσωπικά νιώθω πολύ καλά να τρώω ή πίνω σε μια μια καθαρή ατμόσφαιρα και να βγαίνω για 3΄ να κάνω ένα τσιγάρο αν δεν αντέχω. Θεωρείς ότι σε όλο τον κόσμο επικρατεί ρατσισμός σε βάρος των καπνιστών πλην της Ελλάδας;

 3. Ρε ουστ
  17 Μαρτίου 2018 at 10:18

  Με λίγα λόγια για τον (αριστερό… Αχαχαχα) επιχειρηματία το 5%να παει να γμθ.
  Βέβαια οι μη καπνιστές είναι πλειοψηφία αλλά ας το αφησουμεαυτο
  Για το ότι τα μαγαζιά οφείλουν να μην βρωμάνε τσιγάρα, κουβέντα;

  • Άκαπνος
   17 Μαρτίου 2018 at 13:11

   Μιλάμε για δικαίωμα επιλογής συμπολίτη μας ρε ουστ να μπορούμε να επιλέξουμε το μαγαζί μας να εχει άδεια καπνιστών ή μη .

   • ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ
    26 Μαρτίου 2018 at 22:33

    φίλε μου δεν έχεις δίκιο. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και γενικά οι χώροι συνάθροισης κοινού πρέπει να είναι προσβάσιμοι από όλους, χωρίς κίνδυνο της υγείας τους. Για παράδειγμα δεν έχει δικαίωμα ένας καταστηματάρχης να χρησιμοποιήσει αμίαντο ή βλαβερά υλικά ή να παράγει ακτινοβολία (για να χρησιμοποιήσω απολύτως ανάλογες βλάβες υγείας) ακόμα και αν ενημερώνει τους πελάτες του γι αυτές τις καταστάσεις. Για τον ίδιο λόγο ένας γονέας καπνιστής δεν μπορεί να επιλέξει έναν άριστο δάσκαλο σε ένα σχολείο, που επιβάλει όρο να καπνίζει στην τάξη. Αυτό προφανώς είναι υπερβολικό παράδειγμα αλλά φανταστείτε να πει ένας άριστος δάσκαλος, εγώ θα καπνίζω και θα διδάσκω μόνο παιδιά καπνιστών που ούτως ή άλλως εισπνέουν τον καπνό των γονέων του.

  • Άκαπνος
   18 Μαρτίου 2018 at 16:32

   Αριστερό ειναι σύντροφοι μου και συνοδοιπόροι στην ζωή να διεκδικώ ισονομία και ισοπολιτεία απο την ευνοούμενη δημοκρατική κυβέρνηση – κράτος . Δικαίωμα και στο 5% συμπολίτη μου «ρε ουστ» (όνομα και πράγμα εισαι , σου πάει το όνομα) να εχει δημόσιο χώρο να συναναστρέφεται με τους συνπολιτες του- μου

 4. Μηχανικός
  17 Μαρτίου 2018 at 10:52

  Το ότι μας διέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουμε 0 ανάπτυξη δεν το αναλογίστηκε ο Χατσιδης …. Νομίζει ότι το κάπνισμα φταίει για τα άδεια μαγαζιά …Όσο για τον άι σι ότι ….Αν γίνει πόλεμο μόνο από κάτι άτομα σαν εσένα δεν περιμένουμε να πολεμήσεις ….

  • Ο μαγαζάτορας
   18 Μαρτίου 2018 at 16:40

   Ολα τα δεινά του τόπου μας τα έκανε ο συριζα και να τον καταψηφίσουμε οταν έρθει η ώρα που που δεν μας έφερε την ανάπτυξη . Βιώνουμε εδώ και 10 χρόνια την δύσκολη οικονομική , έρχεται ο οικολόγος δήμαρχος να μας προσθέσει την δίκαιη και καθολική εφαρμογή του νόμου και μας δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στα μαγαζιά μας και πολύ περισσότερο στην κοινωνία μας . Δεν σε ενοχλεί βλέπω μηχανικέ γιατί τον εφαρμόζει τώρα ; Γιατι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ; 9ος του 2014 εγινε δήμαρχος τώρα το θυμήθηκε ;

 5. Ιωαννης
  17 Μαρτίου 2018 at 12:01

  Κυριοι
  Προηγειται το εννομο αγαθο που λεγεται υγεια
  Τα αλλα ειναι για παραφιλολογια
  Και ενα ερωτημα γιατι μονο στην Ελλαδα διαμαρτυρονται οι καταστηματαρχες;

  • Ο Συριζαίος
   18 Μαρτίου 2018 at 16:47

   Η Ελλάδα μας Φίλε Ιωαννη ειναι απο τους δύσκολους λαούς που δεν δέχονται καταπιεστικους νόμους και αδικία . Ειναι ο λαός που πρεπει να τον πλήξουμε στον πολιτισμό τους είχε πει κάποτε ο Τσόρτσιλ . Στην χώρα της Δημοκρατιας ερχετε και μας επιβάλουν το απαγορεύεται . Δικαίωμα επιλογής ειναι δικαιο . Ειναι δικαιο για τον καπνιστή να εχει τον δημόσιο του χώρο να Καπνίση το νόμιμο τσιγάρο .ειναι δικαιο και πρεπει να γίνει πράξη

 6. Γιώργος
  17 Μαρτίου 2018 at 12:58

  Τι μπλέκεσαι με συνταγματικά δικαιώματα περί ελεύθερης επιλογής (τάχα) και με την ακατανόητη (τάχα) επιμονή του πρωθυπουργού ; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε !!!
  Τα πράγματα είναι απλά . Η εφαρμογή του νόμου μείωσε προς το παρόν την πελατεία σας. Το συμφέρον λοιπόν είναι ο λόγος της αντίδρασης σας, που δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει δημόσια υγεία.
  Αν αλλάξτε συμπεριφορά και απευθυνθείτε στους μη καπνίζοντες , που είναι η πλειοψηφία, πάλι το συμφέρον σας θα ικανοποιηθεί.

  • Αγιο όρος
   18 Μαρτίου 2018 at 16:50

   Πόσο δημοκρατικός εισαι αδερφέ Γεώργιε , έφτασες στο σημείο να σε ενοχλεί και το δικαίωμα περί ελευθερίας . Απομόνωση στην Σπιναλόγκα ολους τους καπνιστές . Έχουν δικαίωμα αυτοί οι ασθενείς ;

 7. Γιώργος
  17 Μαρτίου 2018 at 13:30

  Απαράδεκτη αποψη

  • Παναγιωτης
   18 Μαρτίου 2018 at 16:51

   Δεν μας είπες την δίκη σου

 8. tsnitsas
  17 Μαρτίου 2018 at 22:02

  Βάλτε τιμή πακέτου τσιγάρου 100 Ευρώ κσι ηλεκτρικού και καπνού το ίδιο (υπέρ συστήματος δημόσιας υγείας τα 95 ευρώ.)..και αφήστε τους να καπνίζουν ελεύθερα…

  • Αναρχικός
   18 Μαρτίου 2018 at 16:53

   Δεν ειναι το πρόβλημα οικονομικό , να εισαι στρατιωτάκι θέλουν να σε εξουσιάζουν με οποιαδήποτε εφαρμογή του νόμου .

 9. Γιάννης Κουράκλης
  18 Μαρτίου 2018 at 16:01

  Total μπούρδες…

  “Η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος όπως την προωθεί η κυβέρνηση είναι λάθος.»

  Το κάπνισμα δεν απαγορεύτηκε ΚΑΘΟΛΙΚΑ. Μπορείς να καπνίζεις στο σπίτι σου, στο δρόμο στο αυτοκίνητο, μπορείς να αγοράζεις τσιγάρα νόμιμα.

  «Η επιμονή του ίδιου του πρωθυπουργού σε ένα νόμο που αίρει το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και ιδιαίτερα η επιβολή εξουθενωτικών ποινών, είναι ακατανόητη.»

  Νομίζω ότι θα κατανοήσεις αν αρχίσω να σε βρίζω ως αποτέλεσμα του συνταγματικού μου δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής και έκφρασης…

  «– Δεν έχει ληφθεί υπόψη, ότι η πλειοψηφια των πελατών στα καταστήματα διασκέδασης και αναψυχής είναι καπνιστές , σε αρκετά από αυτά αγγίζει και το 95% !!!»

  Σε μπερδεύει ο καπνός και η αιθαλομίχλη από τους καπνιστές. Επίσης, η πλειοψηφία των πελατών έχουν οικογένειες. Γιατί δεν κάνετε παιδότοπους σε κάθε μαζαγί;

  «– Δεν γίνεται να μην λαμβάνονται υπόψη οι καθημερινές συνήθειες – ανάγκες των ανθρώπων, όπως του να συναντιούνται και να επικοινωνούν, να διασκεδάζουν”

  Μια φορά ήμουνα σε ένα απομακρυσμένο χωριό και πήγα στο καφενείο να πιω ένα καφέ και να ξεκουραστώ για λίγο πριν συνεχίσω το ταξίδι και προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι στα τραπέζια οι ντοπιοι είχαν όπλα και, μάλιστα, επαίρονταν και κοκορομαχούσαν στα λόγια για το ποιος έχει το καλλίτερο όπλο.

  Κρίμα που η πολιτεία δε σέβεται αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας και διασκέδασης…

  • Βζν
   18 Μαρτίου 2018 at 17:48

   Ρε Γιάννη…
   ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ..

   Κάθε φορά τα ίδια σου λέω..
   Τώρα βρήκες να απευθυνθείς στην στελεχάρα και μέγιστο επχειρηματία…
   Και στο σύνολο των υπολοίπων ιθαγενών…

   • Γιάννης Κουράκλης
    18 Μαρτίου 2018 at 20:15

    Θα μάθω θα μάθω κάποια στιγμή 🙂

   • Ο ΜΑΟ ΜΑΟ
    20 Μαρτίου 2018 at 11:23

    Εμείς οι ιθαγενείς και Εσυ ο πολιτισμένος . Να σε χαίρετε η μάνα σου για την ανατροφή που σου έδωσε

 10. ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ
  26 Μαρτίου 2018 at 15:43

  Μνημείο ασχετοσύνης, λαϊκισμού και κακών ελληνικών οι αναρτήσεις Χατσίδη. Κύριε, μπορώ να καπνίζω όπως θέλω και όσο θέλω, ΟΧΙ όμως ΟΠΟΥ θέλω. τα θέματα υγείας και σεβασμού προσωπικότητας δεν μπαίνουν στο ανόητο μότο «μην έρχεσαι στο μαγαζί μου αν δεν θέλεις» ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.