Η εύκολη και…λαχταριστή συνταγή της ημέρας από τη Νανά Γκαμπούρα και την “Κουζίνα της μαμάς Άννας”:Κέικ με ροδάκινα

Από τη σεφ Νανά Γκαμπούρα

5 αυγά

250 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

1 βανίλια τα σποράκια ή 2 βανιλίνες

250 μλ γάλα φρέσκο

500 γρ αλεύρι τύπου φαριν απ

1 κ.γ. μπέικιν

2 κ.σ. κακάο σε σκόνη

5 ροδάκινα

 

Σε δυο μεταλλικές και στεγνές μπασίνες χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια

Χτυπάμε τα απράδια σε μαρέγκα με 3 κ.σ. ζάχαρη

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους,τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη

Προσθέτουμε τη βανίλια,το γάλα,το μπέικιν και στη συνέχεια το αλεύρι κοσκινισμένο

Σταματάμε το μίξερ,προσθέτουμε τη μαρέγκα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε ελαφρά

Κρατάμε το 1/3 του μίγματος ξέχωρα και προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί

Αλευρώνουμε πολύ καλά και βουτυρώνουμε ένα ταψί

Ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας και το στρώνουμε

Προσθέτουμε από πάνω το μίγμα με το κακάο και στη συνέχεια τα ρόδάκινα κομμένα σε φέτες

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά

Αφήνουμε να κρυώσει και σεβίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.