Η N.E. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης απαντά για τα ακίνητα που περνούν στο Υπερταμείο – Στηρίζει Καρυπίδη και επιτίθεται σε Δακή και Ζεμπιλιάδου: «Ακόμη και μία τόσο απλή και σαφή γραφειοκρατική διαδικασία, δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν; Πρέπει να είναι πραγματικά απελπισμένοι…»

Με πρόσφατη απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής μεταβιβάστηκε στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο) το σύνολο των ακινήτων του Δημοσίου, κατ’ εφαρμογή του νόμου (ν. 4389/2016).

Στον ίδιο νόμο, όμως, προβλέπεται ρητά και η επιστροφή των ακινήτων που έχουν ιδιαίτερο πολιτιστικό, ιστορικό ή περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η πλειοψηφία των ακινήτων της Περιφέρειάς μας.

Στο Υπερταμείο θα παραμείνουν ακίνητα που προσφέρονται αποκλειστικά για εμπορική αξιοποίηση.

Προκαλεί κατάπληξη ότι κάποιοι προσπαθούν ακόμη να δημιουργήσουν εντυπώσεις, καταγγέλλοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον Περιφερειάρχη.

Ακόμη και μία τόσο απλή και σαφή γραφειοκρατική διαδικασία, δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν οι κ. κ. Δακής και Ζεμπιλιάδου;

Πρέπει να είναι πραγματικά απελπισμένοι…

Και θα το ξαναπούμε: ότι πάει στο Υπερταμείο (και μένει εκεί) πάει για αξιοποίηση και όχι για ξεπούλημα όπως προέβλεπαν τα μνημόνια που μας παρέδωσαν. Όσα από τα ακίνητα του Δημοσίου χρησιμοποιούνται σε άλλες χρήσεις, επιστρέφουν στο Δημόσιο.

Από το όφελος δε της αξιοποίησης, 50% θα πηγαίνει στο χρέος και 50% στην ανάπτυξη της χώρας.

Ούτε υποθήκη, ούτε ξεπούλημα. Δικά τους έργα ήταν αυτά.

3 comments for “Η N.E. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης απαντά για τα ακίνητα που περνούν στο Υπερταμείο – Στηρίζει Καρυπίδη και επιτίθεται σε Δακή και Ζεμπιλιάδου: «Ακόμη και μία τόσο απλή και σαφή γραφειοκρατική διαδικασία, δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν; Πρέπει να είναι πραγματικά απελπισμένοι…»

 1. Panagiotis
  13 Σεπτεμβρίου 2018 at 23:48

  Καλά βόλτα κάνουν τα ακίνητα ρε λεβέντες του ΣΥΡΙΖΑ; Μια χαρά κατάλαβαν Ζεμπιλιάδου και Δακής. Εσείς κοιτάξτε που θα κρυφτείτε…

  • Γιάννης
   14 Σεπτεμβρίου 2018 at 15:55

   Φαντάζομαι από ντροπή εννοείς Παναγιώτη…
   Γιατί όσοι το λένε – ότι θα χρειαστεί να κρυφτούμε – εννοούν ότι θα μας τακτοποιήσουν όταν πάρουν την εξουσία, και δε φημίζονται για τη δημοκρατικότητά τους!!!
   Για το «λεβέντες», ευχαριστούμε που μας το αναγνωρίζεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.