Οι λυκοφιλίες (Του Κωνσταντίνου Τζέκη)

Πριν μερικά χρόνια, ο Ιγνάτιος Ραμονέ, Ισπανός διπλωμάτης στο μνημειώδες έργο του «Η Γεωπολιτική του χάους» αναφέρει ότι οι τοπικές κυβερνήσεις των διαφόρων κρατών είναι δέκατες στη σειρά ιεραρχίας, αναφορικά με την  επιρροή τους,  μέσα στη ίδια τους τη χώρα. Βέβαια σήμερα η γεωπολιτική άλλαξε και το νέο δόγμα είναι η γεωοικονομία, αλλά αυτή η διαφοροποίηση δεν άλλαξε τη σειρά επιρροής.

Ο λαός κατά τον Ισπανό διπλωμάτη ψηφίζει, όμως, άλλα κέντρα αποφασίζουν για τις τύχες του. Αναφέρει τα καρτέλ πετρελαίου και φυσικού αερίου, το εμπόριο όπλων, το εμπόριο ναρκωτικών, το εμπόριο λευκής σάρκας, την εκκλησία, τις διάφορες μυστικιστικές πανίσχυρες οργανώσεις κλπ. Δεν ξέρω αν έχει δίκιο, αλλά σίγουρα έχει κάποιο δίκιο.

Από την άλλη η αριστερά, ποτέ δεν είχε κυβερνήσει τη χώρα μας και επηρεασμένη από την εποχή του εμφύλιου και της Αμερικάνικης επέμβασης, είτε στο Κυπριακό, είτε στα εξωτερικά μας θέματα, πρωτοστατούσε με κινήματα και με ανάλογα συνθήματα, όπως «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «έξω οι βάσεις του θανάτου» κλπ.

Η άνοδος της αριστεράς στη χώρα μας και η διακυβέρνηση της  από την αριστερά, εδώ και πολλά  χρόνια, άλλαξε το στρατηγικό της καταφύγιο, που ήταν η απομόνωση της χώρας από τους ισχυρούς  και έτσι παρατηρούμε στροφή της και θερμούς εναγκαλισμούς μ’ αυτούς, που πριν χρόνια τους αποκαλούσε φονιάδες. Επίσης συνειδητοποίησε η αριστερά, ότι οι συμμαχίες καθιστούν τη χώρα ασφαλή, αφού στη διεθνή κονίστρα, δεν υπάρχει χωροφύλακας που να ανακόπτει τις ορέξεις εθνικιστικών κυβερνήσεων ιδίως σε χώρες που αισθάνονται απομονωμένες όπως πχ. η Τουρκία.

Αισθανόμενοι οι ισχυροί ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής σύμμαχος, έστω και με σχέση λυκοφιλίας και αισθανόμενη μια στροφή της Τουρκίας του Ερτογκάν προς τον Μουσουλμανισμό, αφού αποκήρυξε τον Κεμάλ και οδηγεί τη χώρα του σε ένα θρησκευτικό ντελίριο, αρχίζουν και χαϊδεύουν την αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, που κατά κοινή ομολογία, συμπεριφέρεται σε γενικές γραμμές σαν το καλό και υπάκουο παιδί στη διεθνή κονίστρα.

Το χρέος της χώρας μας είναι ένα και απλό. Είναι ευκαιρία να απαιτήσει σε αντιστάθμισμα όσων παραχωρήσει, για το εθνικό  καλό, να επιλυθούν προς το συμφέρον μας, όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις με τους γείτονες. Υφαλοκρηπίδα, αιγιαλίτιδα ζώνη, σύνορα στο βόρειο Αιγαίο, Κυπριακό, θα μπορούσε να βρίσκονται στην ατζέντα διαβούλευσης.

Η πολιτική του «μίμου άπτου», που είχε ονομασθεί «άψογη στάση», πρέπει να εγκαταλειφθεί. Είναι το σωστό timing και οι άνεμοι ούριοι. Ας βάλουμε πανιά και νάτην η Ιθάκη, θα αρχίσει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα.

9 comments for “Οι λυκοφιλίες (Του Κωνσταντίνου Τζέκη)

 1. κρανέτας
  20 Σεπτεμβρίου 2018 at 10:09

  Ευχής έργον,κε Τζέκη,αλλά πιστεύω πως οι σημερινές συγκυρίες δεν είναι ικανές να αλλάξουν την στάση των μεγάλων δυνάμεων απέναντι στην Τουρκία.Το πρόσφατο παράδειγμα της Ρωσίας μας διδάσκει πολλά.Πανηγυρίσαμε μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού,στη Συρία,πιστεύοντας πως επιτέλους η Ρωσίς αδελφή θα πέσει,σεινάμενη-κουνάμενη,στη ζεστή αγκάλη μας.Φρούδα η ελπίς.Μετά απο λίγο καιρό,και πριν σαραντίσει ο μακαρίτης ρώσος πιλότος,Πούτιν και Ερτοάν σαλιαρίζονταν ξεδιάντροπα σαν ερωτευμένα δεκαπεντάχρονα!Με την πρώτη ευκαιρία το ίδιο θα συμβεί και με τις ΗΠΑ και με το Ισραήλ.Μεγάλο κράτος η Τουρκία,σημαντικότατη η γεωστρατηγική της θέση.Εμείς θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιους εθνικούς μας στόχους,επιδεικνύοντας σοβαρότητα και συναίνεση,τουλάχιστον σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.Αυτό όμως,στη χώρα που κατοικεί ο εξυπνότερος λαός του κόσμου,είναι κομμάτι δύσκολο.Μας απομένει,λοιπόν,να ξυπνήσει ο Μαρμαρωμένος Εξαδάχτυλος και να εκπληρωθούν οι προφητείες του Αγίου,επι των εξωτερικών της χώρας,Παισίου.Ως τότε ας σκοτώσουμε την ώρα μας,προσκυνώντας κάνα κάστανο και καμμιά παντόφλα…

  • χ.α.ρ.α.
   21 Σεπτεμβρίου 2018 at 10:00

   «Κατά τους έσχατους χρόνους θα εμφανιστούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες» λέει η Κ.Διαθήκη.
   Και νάτα με τον Λιακόπουλο και τον μαρμαρωμένο…
   «Προείρηκα υμίν πάντα » λέει ο Χριστός και δεν έκανε καμία αναφορά για μετά Χριστόν προφήτες όπως ο μέγας Παίσιος και οι πλάνες που παρεπιδημούν και στον χώρο της εκκλησίας….(Προς @Κρανέτα)

   • κρανέτας
    22 Σεπτεμβρίου 2018 at 02:11

    Ψευδόχριστος και ψευδοπροφήτης ο »ασυρματιστής του Θεού»;Πλάνες στο χώρο της εκκλησίας;Θα πέσει φωτιά και θα μας κάψει!Το πρόβλημα δεν είναι το τι έλεγε ο συμπαθής παππούλης,το πρόβλημα είναι πως το ακροατήριό του περιελάμβανε ανώτατους στρατιωτικούς,αστυνομικούς,γιατρούς κλπ!Καταλαβαίνεις,λοιπόν,σε ποιανών τα χέρια βρίσκονται οι τύχες μας.Εξέχων στρατηγός ε.α. και πρώην τηλεοπτικός αναλυτής,σε άρθρο του,διερήγνυε τα ιμάτιά του γιατί οι δύο στρατιωτικοί που συνελήφθησαν απο τους τούρκους δεν έκαναν χρήση των όπλων τους,γιατί το σκάφος που διεμβολίστηκε απ’ την τούρκικη ακταιωρό,δεν την βύθισε και μερικά άλλα γεγονότα,υπονοώντας πως η χώρα μας έχει περιέλθει σε απαξία και καλώς θα έκανε αν αντιδρούσε δυναμικά.Θα πιστεύει,προφανώς,πως η στρατιωτική αντιστοιχία των δύο κρατών (συν την βοήθεια των επουράνιων χριστιανικών δυνάμεων,οι οποίες είναι αναμφισβήτητα με το μέρος μας-το δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία άλλοστε…) επιτρέπει κάτι τέτοιο!Κάποιοι ζουν το μύθο τους,την βλέπουν Ράμπο και Μεγαλέξαντροι,και καλά κάνουν,δικαίωμά τους.Αρκεί να μένουν στη σφαίρα της προσωπικής τους φαντασίωσης και να μην μπορούν να επηρεάζουν τη ζωή μας.Αρκετά πλήρωσε η χώρα μας λάθη και βλακείες.

    • χ.α.ρ.α.
     22 Σεπτεμβρίου 2018 at 14:34

     Αγαπητέ @Κρανέτα,
     Το «ψευδόχριστος» δεν αφορούσε τον Παίσιο,είναι σίγουρο ότι χρίστηκε μοναχός ορθόδοξα και νομότυπα .Αφορά τους ευαγγελιστές χριστιανούς που εμφανίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες ως αίρεση και αυτοχρίζονται «ποιμένες» χωρίς την χάρη του μυστηρίου του «χρίσματος» ,κάτι που προέβλεψε ο Χριστός,για τους «ύστατους χρόνους».
     Το «χρίσμα» ,ναι,δίνει «ασύρματο»στον Πνευματικό να επικοινωνεί με το Πνεύμα του Θεού και να συμβουλεύει τους Πιστούς για τη σωτηρία της ψυχής τους.
     Ως εκεί όμως……….
     «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».
     Οι χαζές ερωτήσεις στον Πνευματικό που δεν αφορούν τη σωτηρία της ψυχής,τύπου τι θα γίνει με την Τουρκία ή τι να ψηφίσω, θα τύχουν και χαζών απαντήσεων,αν ο Πνευματικός, πέσει στην παγίδα να απαντήσει , δεν περιοριστεί στο έργο που του ανατέθηκε και επεκταθεί στα «του Καίσαρος» ,νομίζοντας ότι είναι προφήτης_ Εκεί επεισέρχεται η πλάνη και οι ψευδοπροφητείες…

     • κρανέτας
      22 Σεπτεμβρίου 2018 at 16:28

      Ο Παίσιος απαντούσε ευχαρίστως σε τέτοιες ερωτήσεις που προερχόταν κυρίως απο στρατιωτικούς επισκέπτες…Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το εξής:Εφ’ όσον όλοι μας είμαστε παιδιά του ενός και μοναδικού θεού,γιατί θα πρέπει να αγαπά κάποιους περισσότερο και κάποιους λιγότερο;Τι συντείνει ώστε η θεική εύνοια να είναι προς όφελός μας;Γιατί θα πρέπει να αποτελεί έγνοια του υπέρτατου όντος,το ποιοί κατοικούν στην »Βασιλεύουσα»;Η για κάποια ανθρώπινα κτίσματα,τα οποία στοίχισαν αμύθητα ποσά,και ονομάστηκαν »θρησκευτικά μνημεία»;Η,γιατί όταν θυμώνει μαζί μας,να μας τιμωρεί με θεομηνίες,δικαίους και αδίκους;Προσωπικά πιστεύω,και κλείνω,πως η έννοια »θεός» βολεύει πολλούς.Ειδικά τους πονηρούς…

 2. χ.α.ρ.α.
  21 Σεπτεμβρίου 2018 at 09:46

  «Η πολιτική του «μίμου άπτου», που είχε ονομασθεί «άψογη στάση», πρέπει να εγκαταλειφθεί. » (Κ.Τζεκης)

  Δεν θα έθιγα τον στοχαστή κ. Τζέκη για ένα ορθογραφικό λάθος
  αλλά εδώ πρόκειται για βαρύ σημασιολογικό..
  Η φράση του Χριστού προς τη Μαγδαληνή: «Μη μου άπτου»
  που σημαίνει «ΜΗ με αγγίζεις» ,τι σχέση έχει με ..μίμους και μιμητική (που γράφεται με γιώτα) ???

 3. χ.α.ρ.α.
  24 Σεπτεμβρίου 2018 at 10:33

  Γιατί δεν απευθύνεσαι σε έναν Πνευματικό?? Θα δεις ότι
  ο Θεός σε περιμένει, να σε καθοδηγήσει, να σε φωτίσει ,να σε σώσει….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.